روزنامه ایران نوشت: «با افزایش سن و نزدیکشدن به دوران سالمندی بالطبع نیاز به بیمه و خدمات درمان افزایش مییابد و دریافت این خدمات با هزینههایی که نزدیک به جیب شهروندان باشد، از نیازهای ضروری در دوران پیری محسوب میشود. سازمان تأمین اجتماعی با بیشترین افراد تحت پوشش در کشور از جمله سازمانهای خدماتدهنده به شهروندان است که افراد تحت پوشش آن با مراجعه به ۷۸ بیمارستان و ۳۹۰ مرکز درمانی در سطح کشور میتوانند از خدمات درمانی به صورت رایگان بهرهمند شوند اما در برخی از مناطق این مراکز درمانی در دسترس افراد تحت پوشش نیستند و این سازمان برای ایجاد عدالت اجتماعی و ارائه خدمات بهتر طرح حفاظت مالی را پایهریزی کرده است.
مدیر کل درمان غیر مستقیم سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگو با روزنامه «ایران» با اشاره به اینکه طرح حفاظت مالی بیمهشدگان از سال گذشته اجرا شده است، میگوید: این طرح با هدف کاهش هزینه درمان ۴۵ میلیون نفر جمعیت تحت پوشش و ایجاد رضایتمندی خدمتگیرندگان، صیانت از کرامت و حفظ شأن مستمریبگیران و بیمهشدگان در مواجهه با هزینههای درمانی و توزیع عادلانه منابع، تسهیل و عدالت در دسترس بیمهشدگان و مستمریبگیران بهویژه گروههای آسیبپذیر انجام میشود. با توجه به جمعیت تحت پوشش تأمین اجتماعی، خدمات درمانی به بیش از ۵۳درصد جمعیت کشور در مراکز ملکی و طرف قرارداد توسط این سازمان ارائه میشود.
شهرام غفاری ادامه میدهد: به موجب این طرح در مناطقی که سازمان تأمین اجتماعی، مراکز درمانی ملکی نداشته باشد بیمهشدگان این سازمان با مراجعه به بیمارستانهای دولتی و آموزشگاهی میتوانند به صورت رایگان از خدمات بستری بهرهمند شوند.
او با اشاره به ارائه خدمات درمانی رایگان به تحت پوششیهای بالای ۶۵سال در بیمارستانهای دولتی میگوید: بیمهشدگان ۶۵ساله و بالاتر در تمام بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی سراسر کشور حتی شهرستانهایی که سازمان تأمین اجتماعی دارای بیمارستان ملکی باشد هم میتوانند به صورت رایگان از خدمات بستری بهرهمند شوند و فرانشیز درمانی برای این افراد صفر درصد است. این اقدام برای حمایت از ۳۳۳ هزار نفر از تحت پوششیهای سازمان است که در سن سالمندی قرار دارند و ممکن است ارائه برخی خدمات درمانیشان در بیمارستانهای تأمین اجتماعی قابل ارائه نباشد و با این طرح میتوانند از خدمات و امکانات بیمارستانهای دولتی به صورت رایگان استفاده کنند.
مدیر کل درمان غیر مستقیم سازمان تأمین اجتماعی با بیان آنکه این طرح به طور کلی هزینههای ساخت بیمارستان و درمانگاه را برای سازمان کاهش میدهد، میگوید: سازمان تأمین اجتماعی در همه نقاط کشور افراد تحت پوشش دارد اما عملاً این امکان که بخواهیم برای بهرهمندی همه تحت پوششیهای سازمان، درمانگاه یا بیمارستان احداث کنیم غیر ممکن است و از سویی باید عدالت برای دریافت خدمات میان افراد تحت پوشش را هم رعایت کنیم. به همین دلیل این طرح را اجرایی کردیم تا فارغ از اینکه افراد در شهرهایشان به بیمارستانهای تأمین اجتماعی دسترسی دارند بتوانند از خدمات رایگان درمانی این سازمان بهرهمند شوند و در نقاط دور و نزدیک با مراجعه به بیمارستان و مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی خدمات مورد نیاز از جمله بستری را به صورت رایگان داشته باشند.
غفاری با اشاره به عدم ارائه این خدمت از سوی برخی بیمارستانهای دولتی به تحت پوششیهای این سازمان بیان میکند: سازمان تأمین اجتماعی دستورالعمل این طرح را به تمام مدیران استانی ابلاغ کرده است و از ستاد مرکزی وزارت بهداشت هم درخواست کردیم که این مهم را اطلاعرسانی کنند؛ چرا که بعضی از مراکز دانشگاهی شرط اجرای این طرح را ابلاغ از سوی ستاد مرکزی وزارت بهداشت میدانند. این اقدامات صورت گرفته است اما متأسفانه برخی از بیمارستانهای دولتی هنوز تمایل به همکاری با سازمان تأمین اجتماعی ندارند و ترجیح میدهند که هزینه ۱۰ درصد فرانشیز را مستقیم از بیمار دریافت کنند تا منتظر شوند بیمه به آنها پرداخت کند اما خوشبختانه این عدم همکاریها بسیار اندک است و اکثر مراکز درمانی دولتی همکار خوبی را با تأمین اجتماعی دارند.
مدیر کل درمان غیر مستقیم سازمان تأمین اجتماعی در پایان اظهار میکند: تمامی بیمهشدگان اجباری سازمان تأمین اجتماعی، خدمات درمانی در قالب درمان مستقیم را به صورت رایگان دریافت میکنند و در روش درمان غیر مستقیم نیز در حوزه خدمات سرپایی و خدمات درمانی بستری به ترتیب ۷۰ و ۹۰ درصد صورتحساب بر مبنای تعرفه مصوب بخش دولتی توسط تأمین اجتماعی پرداخت میشود.»
انتهای پیام