stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
  • کد خبر : 449914
  • 14 آبان 1401 - 6:25
4

افراطی‌های داخلی، خدایگان ایجاد چالش و تفرقه‌افکنی هستند

افراطی‌های داخلی، خدایگان ایجاد چالش و تفرقه‌افکنی هستند
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم درباره شرایط کشور و اعتراضات مردم می‌گوید: در طول این چند هفته نارآرامی‌ها در ایران، تشخیص بخشی از علت‌های ناآرامی‌ها سخت نبود. همواره در سال های گذشته هرزمان که نوسان‌ها و ناآرامی‌ها بیشتر می‌شد، برخی از افراد افراطی خود به خود از طرح بعضی از مواضع منع می‌شدند و همین باعث می‌شد فضا آرام شود و همین که فضا کمی آرام می‌شد، افراطی‌ها شروع می‌کردند به تحریک ناآرامی‌ها.

حشمت الله فلاحت‌پیشه می‌گوید: هرچند می‌پذیرم دشمنان خارجی از هر فرصتی که در داخل ایجاد می‌شود، استفاده خودشان را می‌برند، ولی واقعیتی وجود دارد که برخی از عناصر افراطی داخلی، خدایگان ایجاد چالش و تفرقه افکنی هستند و به هر حال با طرح برخی از مواضع، افراطی‌گری و تحریک مردم را بیشتر می‌کنند. همین افراطی‌ها در اعتراضات اخیر اگر سکوت می‌کردند، فضا تا این اندازه متشنج نمی‌شد و ما در این شرایط متوجه شدیم که چه کسانی در این اوضاع نقش داشتند.

فلاحت پیشه با تاکید بر اینکه طبیعی است که در درون کشور‌ها اختلافاتی وجود داشته باشد، تصریح کرد: کشور‌ها باید سازوکار حل اختلافات را داشته باشند، نه اینکه نوعی تقابل ایجاد شود. به یاد دارم در دهه ۷۰، وقتی که اختلافاتی درون کشور بود، برخی از عناصر افراطی کشور که متاسفانه هنوز هم ایجاد افراطی‌گری و نفرت می‌کنند، یک مقاله‌ای نوشته بودند و جاده‌ای را مثال زدند که دو کامیون با سرعت روبروی هم حرکت می‌کنند و در این شرایط باید یکی از آن‌ها خودش را از جاده به بیرون پرت کند یا اینکه هر دو به هم برخورد می‌کنند. آن فرد افراطی نوشته بود که ما در این شرایط ترمز و فرمان خود را کنده‌ایم و با حداکثر سرعت می‌آییم و این طرف مقابل است که باید خودش را از جاده به بیرون بیاندازد.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۳۰ سال گذشته، همین نگاه افراطی وجود داشته است. این یک نگاه انجمن حجتیه است که بر اساس این دیدگاه چه بسیار افرادی مورد تکفیر و توهین قرار گرفتند. در صورتی که معتقدم تا زمانی که کشور سازوکار رفع اختلاف را ندارد و فضا را برای این افراد رادیکال و افراطی فراهم کرده است، متاسفانه می‌شود گفت انجمن حجتیه جدیدی هستند. طبیعتا دشمنان خارجی هم از این شرایط استفاده می‌کند؛ بنابراین اعتقادم این است در این شرایط می‌توان به هر حال اختلافات را تاحدی تعدیل کرد.

فلاحت پیشه با بیان اینکه کشور ما نیازمند یک مجمع تشخیص «تابو» است، تصریح کرد: تابو‌هایی که در جامعه شکل گرفته و منجر به اختلافات شده است را باید مشخص و رفع شود و نیاز‌های کشور مورد نظر قرار بگیرد. من هیچ وقت بخشی از جریان اصلاحات و اصولگرایان نبودم و بخشی از مشکلات کشور را متوجه آنان می‌دانم، اما یک واقعیتی را باید بگویم که کشور ما در بخشی از اصلاحات نیازمند شنیدن مخالفان است.

این کارشناس سیاسی، ادامه داد: مسائل را باید شفاف کرد. ما نیازمند سازوکار حل اختلاف هستیم و در این سازوکار بسیاری از اختلافات را می‌توان حل کرد. به هر حال یک نگاه انجمن حجتییه وجود دارد و عامل بسیاری از مشکلات است. بسیاری از مشکلاتی که وجود دارد ناشی از ضعف قانون است. مثلا همین موضوع حجاب، یک دستگاهی که هیچ اختیار و مسئولیتی ندارد، تعیین تکلیف موضوع حجاب را برعهده گرفته بدون اینکه حد و مرزی مشخص کند. در موارد مختلف دیگری هم مانند حضور بانوان در ورزشگاه‌ها و… نیز شاهد چنین شرایطی هستیم که در نهایت بخاطر یک نهادی مانند فیفا باید کوتاه بیاییم و هیچ یک از احکام اولیه‌ای که برخی از آقایان معتقد بودند با حضور زنان برهم می‌خورد، برهم نخورد.

فلاحت پیشه می‌گوید برخی از افراد در کشور، نگهبان تابو هستند. تابو‌ها مشخصا یکسری شرایطی هستند که شاید زمان اجرای آن در کشور سپری شده، اما باز هم در کشور به مردم تحمیل می‌شود. این‌ها واقعیت‌هایی است که وجود دارد و نیازمند تسامح و مدارا است و بدترین کار این است که به جای مدارا وارد فضای چالشی و تخریب شویم.

هشتگ: , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.