stat counter
تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
  • کد خبر : 452298
  • 24 آذر 1401 - 2:15
3

ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل حذف شد

قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: نمایندگان کشورها در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل به پیش‌نویس قطعنامه اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن به خاطر اعتراضات زن، زندگی، آزادی و حمایت از زنان معترض ایرانی رای مثبت دادند.
کمیسیون مقام زن سازمان ملل، اصلی‌ترین نهاد جهانی برای دفاع از حقوق زنان و از بین بردن تبعیض است که به عنوان زیرمجموعه شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل فعالیت می‌کند. ایران در سال گذشته میلادی به عضویت این نهاد انتخاب شد. دوره عضویت در کمیسیون مقام زن سازمان ملل، چهار سال است. این شورا، ۵۵ عضو دارد.
در این جلسه، نماینده روسیه تلاش کرد که از رای‌گیری و اخراج ایران جلوگیری کند که با رای اکثریت اعضا، درخواست این کشور رد شد. علاوه بر روسیه نمایندگتن کشورهای چین، ونزوئلا، بلاروس، سوریه و پاکستان در مخالفت با اخراج ایران سخنرانی کردند.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا در پی آن تهیه شد که بسیاری از نهادهای حقوق بشری خواهان اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل شدند.
ابتدا در ماه اکتبر سازمان دیده‌بان ملل متحد که یک سازمان غیردولتی در سوییس است و به عنوان بازوی مشورتی شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل عمل می‌کند، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را تهیه کرده و در آن از این شورا خواسته بود جمهوری اسلامی ایران را از کمیسیون زنان این نهاد اخراج کند.
ماه گذشته نیز گروهی از زنان سرشناس در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی طی نامه‌ای خواستار حذف جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل شده‌اند.

اظهارات نماینده آمریکا
لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل در دفاع از اخراج ایران از کمیسیون مقام زن در این سازمان به کشته شدن مهسا امینی اشاره کرد و گفت که او تنها به اتهام «حجاب نامناسب» دستگیر شد. او گفت: «ما نمی‌دانیم در دستگیری مهسا امینی برای او چه اتفاقی افتاده. اما می‌دانیم او به جرم زن بودن جانش را از دست داده است.»
نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: «کار کمیسیون مقام زن مبارزه با تبعیض علیه زنان است. عضویت ایران در این کمیسیون، لکه ننگی برای این نهاد است.»
او افزود: «فعالان حقوق زنان و معترضان در ایران به صراحت از ما خواستند که جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن اخراج شود. بعضی از آنها همین حالا در این سالن هستند. بیایید طرف آن‌ها بیاستیم.» لیندا گرینفیلد گفت که برای «زن، زندگی، آزادی» به اخراج ایران از کمیسیون زن سازمان ملل رای بدهید.

کانادا: اقدامات ایران با کمیسیونی که نامش مقام زن است ناسازگار است
نماینده کانادا حکومت ایران متهم کرد که چه در سیاستگذاری و چه در مقام اجرا به شکلی تبعیض آمیز علیه زنان عمل می‌کند.
او گفت: «اجرای خشن قانون حجاب و عفاف و توسل به مجازات اعدام نشان دهنده

نماینده آمریکا در این جلسه حضور ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل را “لکه ننگی” بر دامان این نهاد دانست

بی توجهی حکومت به حقوق بشر و همچنین سرکوب عامدانه زنان و دختران است.»
نماینده کانادا گفت ایران بدون آن کسی مجبورش کرده باشد به جهان چهره‌ای نشان داده است که تنها می‌توان «چهره بی‌رحمی و وحشت» دانسته شود
او گفت ادامه عضویت ایران به معنی بی اعتبار کردن این کمیسیون است.
نماینده کانادا گفت: «دیدگاهی که از برخی کشورها می‌شنوم این است که ایران مطابق قوانین انتخاب شده و نمی‌توان در این باره کاری کرد.»
او خطاب به نمایندگان این کشورها پرسید: «آیا هیچ کاری نیست که یک دولت علیه مردم خود انجام دهد و باعث بشود آن دولت از کمیسیون مقام زن اخراج شود؟»
او گفت اقدامات دولت ایران با کمیسیونی که نامش مقام زن است ناسازگار است.
نماینده کانادا بخشی از صحبت‌هایش را به زبان انگلیسی و بخش دیگر را به زبان فرانسه بیان کرد.

اظهارات نماینده جمهوری اسلامی ایران
نماینده ایران، آمریکا را متهم کرد که به دنبال تلاش برای ممانعت از پیشرفت ایرانیان است «به ویژه برای زنان و دختران».
او گفت عضویت ایران در این کمیسیون با آرای شفاف و حمایت کشورهای آسیاپاسیفیک انجام شده و طرح آمریکا برای اخراج ایران از این کمیسیون «غیرقانونی» و فاقد سابقه است.
نماینده ایران، آمریکا را به «قلدری»، «استفاده ابزاری از حقوق بشر» و «استاندارد دوگانه» متهم کرد و گفت با توجه به «رابطه خصمانه آمریکا با مردم ایران» چنین سیاستی قابل انتظار است اما اگر خط مورد نظر آمریکا پیش برود، به معنی زیر سوال رفتن چندجانبه‌گرایی سازمان ملل است و بداعت و سابقه‌ای خطرناک خواهد شد که دیگر کشورها را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. نماینده ایران به نقض حقوق زنان فلسطینی از طرف اسرائیل اشاره کرد و از آمریکا انتقاد کرد که در این باره سکوت می‌کند. او از کشورهای حاضر خواست به طرح آمریکا رای مخالف بدهند.

پیشنهاد روسیه رای نیاورد
پیشنهاد روسیه برای بررسی قانونی بودن اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رای نیاورد.
نماینده روسیه گفت که مکانیزمی برای اخراج کشورها از کمیسیون مقام زن سازمان ملل وجود ندارد و پیشنهاد کرد که پیش از رای‌گیری، شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل، جنبه‌های حقوقی چنین اقدامی را بررسی کند.
نماینده روسیه گفت که مطمئن است در ایران تحقیقات جامع و کاملی درباره کشته شدن مهسا امینی انجام شده است. او گفت: «من یادم نمی‌آید که هرگز در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل درباره سرکوب معترضان مسالمت‌آمیز در فرانسه و بریتانیا جلسه‌ای برگزار کرده باشد. من یادم نمی‌آید که بعد از کشته شدن جرج فلوید در آمریکا چنین جلسه‌ای برگزار شود.»
نماینده روسیه از ارائه‌دهندگان قطعنامه اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل خواست که «اول از همه وضع خودتان را بهبود ببخشید». اکثریت کشورهای حاضر در جلسه رای دادند که کمیسیون به مقررات ارائه پیشنهاد مکتوب و ۲۴ ساعت قبل از جلسه پایبند باشد و پیشنهاد شفاهی روسیه را بررسی نکند.
 

هشتگ: , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.