وی ادامه داد: وقتی شرکتی کالایی را به گمرک میآورد و اظهار میکند از روز اظهار تا رسیدن آن کالا به دست مشتری با احتساب طی شدن مراحل تاییدیه گمرک، سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو ۱۵ تا ۲۰ روز طول می کشد. مسالهای که در این بین وجود دارد این است که گاهی در سامانه مشکلاتی پیش میآید که به حساب شرکتها گذاشته میشود.
رئیس انجمن واردکنندگان برنج اضافه کرد: برخی از عمدهفروشها جنس را از شرکتها خریداری میکنند ولی چون در بخش خروج سامانه جامع تجارت(بخش فروش) مشکلاتی دارند نمیتوانند تاییدیه بگیرند و این کالا در انبار شرکتها دیده می شود. یعنی مشکل بخش توزیع به پای انبار شرکت ها دیده میشود و وزارت جهادکشاورزی تصور میکند که شرکتها به تعهدات خود عمل نکردهاند.
وی با اشاره به اینکه در ۸ ماهه گذشته یک میلیون و ۲۷۴ هزار و ۲۹۹ تن برنج وارد کشور شده است، گفت: به وزارت جهادکشاورزی اعلام کردیم که باید این محدودیت واردات برنج برداشته شود زیرا شب عید و ماه رمضان نزدیک است و تقاضا افزایش مییابد و نیاز است تا با واردات برنج بازار تنظیم شود.
اکبری در پایان به ارز واردات برنج اشاره کرد و گفت: مشکلی که امروز واردکنندگان برنج با آن دست و پنجه نرم میکنند مشخص نبودن ارز واردات است. بانک مرکزی ارز برنج را از نیمایی خارج کرده و اعلام کرده است که خودش این ارز را تامین میکند ولی هنوز نرخ اعلام نشده و ما نمیدانیم که آیا قرار است با کالاهای دیگر یکسان باشد یا خیر و اینکه کارمزد آن دقیقا چقدر است.
در روزهای گذشته با انتشار خبرهایی مبنی بر ممنوعیت ثبت سفارش واردات برنج، مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد که انجام ثبت سفارش جدید برای واردات برنج منوط به این است که شرکت ها به تعهدات خود عمل کرده باشند و فرآیند واردات تا توزیع در سامانه جامع تجارت به صورت شفاف ثبت شده باشد.