وی با اشاره به افزایش تجارت مشترک ایران با اعضای این اتحادیه در سال ۲۰۲۲ میلادی بیان کرد: اینکه تجارت ما به بیش از پنج میلیارد دلار رسیده نشان از ظرفیتی دارد که میتوان در این حوزه به کار گرفت. ما برای کشورهای اوراسیا نیز ظرفیت بسیار مطلوبی داریم که میتواند اتصال آنها به خلیج فارس و دریای آزاد در این منطقه را فراهم کند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه برای استفاده حداکثری از ظرفیتهای تجارت مشترک باید مقدمات لازم فراهم شود تشریح کرد: در حوزههایی مانند حمل و نقل نیاز به بهبود شرایط داریم از سویی دیگر در نقل و انتقال پول نیز باید دو طرف به استانداردهای مشترک برسند. همچنین در نظر گرفتن ضوابط استاندارد مشترک برای صادرات یا واردات کالا نیز در این مسیر اهمیت فراوانی خواهد داشت.
در ادامه این نشست کاوه زرگران _ رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران _ نیز به اهمیت توسعه روابط با اوراسیا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ما بیشترین تجارت مشترک در این منطقه را با روسیه داریم و پس از آن میتوان بر روی ظرفیتهای قزاقستان نیز حساب باز کرد.
وی ادامه داد: اینکه روسیه نیز تحت تاثیر تحریمها قرار گرفته میتواند برای ما یک جنبه مثبت داشته باشد و آن همراهی دو کشور برای حل مشکلات تبادلات بانکی و توسعه روابط با دیگر اعضای اتحادیه اوراسیاست.زرگران خاطرنشان کرد: البته برای توسعه روابط مشترک میان دو طرف نیاز به فراهم کردن برخی مقدمات مهم داریم برای مثال ایران سالانه حدود ۱۷ میلیون تن غلات به کشور وارد میکند این در حالی است که روسیه یکی از اصلیترین صادر کنندگان این محصول است اما با توجه به برخی محدودیتها در حمل و نقل و زیرساختها امکان آنکه در کوتاه مدت این عدد افزایش پیدا کند وجود نداشته است. از اینرو امیدواریم با پیوست ایران به اوراسیا و این نیازهای دوجانبه امکان آنکه روابط میان ایران و این کشور به شکل جدی افزایش پیدا کند فراهم شود.