دکتر امیرحسین جمشیدی درباره تشدید نظارتها بر عطاریها بویژه در پایتخت که چندی پیش از سوی رییس سازمان غذا و دارو مطرح شده بود، گفت: به دنبال اقدامات انجام شده نظارت بر عطاریهای پایتخت قویتر شده است.
وی در تشریح تخلفات انجام شده در برخی از عطاریها، با بیان اینکه چند مدل فرآورده خطرناک وجود دارد که در عطاریها عرضه میشوند، افزود: یکی از آنها فرآوردههای طبیعی هستند که محل عرضه آنها عطاری نیست، اما برخی عطاریها آنها را عرضه میکنند. باید گفت که این کمترین اشکال عطاریها است.
جمشیدی افزود: نوع دیگری از فراوردهها که عرضه آنها در عطاریها ممنوع است، فرآوردههای شیمیایی و غیرمجاز هستند که بیشترین خطر را برای افراد ایجاد میکنند و به همین دلیل نباید در عطاری عرضه شوند. به عنوان مثال شربت متادون و داروهای ترک اعتیاد در عطاریها عرضه میشود در حالیکه نباید این اتفاق رخ دهد. حال سوال اینجاست که چرا چنین موادی در عطاریها عرضه میشود؟
وی با اشاره به برخی فرآوردههای دستساز که در عطاریها عرضه میشوند، اظهار کرد: یکسری فرآوردهها نیز وجود دارند که عطاریها به صورت دستساز آنها را عرضه میکنند و اصلا مشخص نیست که داخل این فرآوردهها از چه چیزی استفاده شده و ترکیبات آنها چیست. در بسیاری از موارد نیز دیده شده که این فروشگاهها از داروهای شیمیایی استفاده کرده و آنها را به خورد مردم میدهند.
مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو تاکید کرد: همه این موارد دست به دست هم دادهاند و از آنجایی که حس میکنیم این اقدامات سلامت مردم را تحت تاثیر خود قرار داده و به نوعی دخالت در امور درمانی است، به همین دلیل مجبوریم نظارتهای خود را بر عطاریها بویژه عطاریهای پایتخت افزایش دهیم که این کار انجام شده است.
وی با بیان اینکه منظور ما همه عطاریها نیست، بلکه منظور تعدادی از آنهاست که تخلف میکنند، گفت: با عطاریهایی که این اقدامات خلاف قانون را انجام میدهند، برخورد میکنیم. بنابراین مجری کارهای سازمان غذا و دارو در استانها و دانشگاههای علوم پزشکی معاون غذا و دارو دانشگاهها است، نظارت|های خود را انجام میدهند.
جمشیدی درباره نحوه برخورد با عطاریهای متخلف نیز افزود: طی یک الی دو ماه گذشته در کل کشور و در تهران بسیاری از این عطاریها پلمپ شدهاند. بنابراین عزم این کار وجود دارد و این کار را انجام میدهیم.