دمنوش های بهاری، با عطر و طعم تازه شان، انرژی بخش هستند. این دمنوش ها معمولاً در رفع کسالت و حساسیت بهاری بسیار کمک کننده هستند. با شروع فصل بهار به تدریج طول روز ها بلند و هوا رو به گرمی می رود. ابوعلی سینا بهار را به بیداری خون در بدن نسبت می دهد.
بسیاری از افراد عقیده دارند که با شروع فصل بهار بی حالی و خستگی به انسان دست می دهد. دمنوش های گیاهی به ویژه گل های بهاری جایگزین مناسبی برای دارو های شیمیایی هستند.
تردیدی نیست که تغییرات فصل از راه های گوناگون روی جسم و روحیه انسان اثر می گذارند. در این گزارش قصد داریم شما را با دمنوش های بهاری آشنا کنیم که خوردن آن در این فصل می تواند سبب تجدید قوا و تقویت جسم تان شود.
دمنوش گل سرخ
یک سوم قاشق غذاخوری پر از برگ های گل سرخ و یک قاشق چای خوری چای سبز را در یک قوری چینی بریزید و به آن آب جوش اضافه کنید. ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا دم بکشد، سپس آن را صاف و میل کنید.
راه دیگر برای تهیه این دمنوش این است که ۱۵ تا ۲۰ گرم برگ گل سرخ خشک شده را در یک لیتر آب جوش دم کنید و پس از هر وعده غذا یک فنجان بنوشید.
روش دیگر این است که چند عدد میوه گل سرخ را در یک قوری آب جوش بریزید، ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد، سپس دمنوش را با مقداری عسل جرعه جرعه بنوشید.
دمنوش بهارنارنج
نارنج دافع صفراست و سلول های کبدی را به کار و فعالیت واداشته و ضعف و نارسایی آن را درمان می کند. این دم کرده برای معالجه تورم گلو، درمان درد سینه و سردرد بسیار مفید است و ضد یبوست است، این دمنوش خاصیت ضدمیکروبی و ضدباکتریایی نیز دارد.
می توانید بهارنارنج را با گل بابونه دم کنید؛ بدین صورت که محتویات گل بابونه و گل بهار نارنج را در قوری ریخته و به آن معادل ۴ لیوان آب اضافه کنید، مدت زمان ۳۵ دقیقه لازم است تا دم بکشد، سپس دمنوش آماده است. این دمنوش طپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می برد و اگر مشکل کم خوابی یا بی خوابی دارید با خوردن این دمنوش، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.
دمنوش قاصدک
قاصدک یک گیاه بسیار مفید برای سلامتی است که شما می توانید از تمام قسمت های آن استفاده کنید. گل، ریشه و ساقه این گیاه خوراکی هستند و از برگ های آن نیز می توانید در تهیه سالاد یا در دمنوش استفاده کنید. قاصدک خشک، طعم گل و تلخی دارد و احتمالا آن را دوست خواهید داشت. نوشیدن دمنوش قاصدک به طور مرتب، سبب می شود همواره احساس انرژی و قدرت داشته باشید.
دمنوش نعنا
دمنوش نعنا نوعی چای است که مناسب برای فصل بهار است. از قسمت های مختلف گیاه از جمله برگ، ساقه، ریشه و میوه آن می توان به عنوان دمنوش استفاده کرد. بیشتر گیاهان دارویی، ادویه ها و میوه ها به صورت خشک، خرد و پودر قابلیت دمنوش شدن را دارند. یکی از دمنوش هایی که بهتر است از آن در فصل بهار بیشتر استفاده کنید، دمنوش نعنا است.
مهم ترین خاصیت دمنوش نعنا، تاثیر آن بر درد های دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، دل پیچه، تهوع و اسهال است، این دمنوش معطر و اشتهاآور است. مسکن و آرامبخش خوبی است و ناراحتی اعصاب و تشنج را بر طرف می کند. برای رفع بوی نامطبوع دهان و پیشگیری از بروز بیماری لثه به کار برده می شود.
برای رفع سینه درد و سرفه، دم کرده نعنا را به صورت گرم بنوشید. دمنوش نعنا علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند؛ سیستم گوارشی را تسکین می دهد.
اسمانتوس خشک شده
اسمانتوس، یک نوشیدنی عالی برای بهار است. دمنوش اسمانتوس، از گل های سبز رنگ و خشک شده همین گیاه درست می شود. این یک نوشیدنی ملایم با عطر و طعم گلی زیباست که خیلی زود شما را شیفته خودش می کند. بهترین زمان لذت بردن از این دمنوش، یک بعد از ظهر بهاریست که با عزیزانتان وقت می گذرانید. بچه ها نیز از طعم شیرین این نوشیدنی خوششان می آید.
دمنوش نیلوفر
گل نیلوفر، نه تنها گلی بسیار زیبا در تمام جهان است بلکه از گل خشک آن می توان دمنوشی بسیار خوشمزه تهیه کرد. این دمنوش کافئین ندارد و بنابراین می تواند در هر زمانی از شبانه روز مصرف شود و اثری آرامش بخش برجای بگذارد. بهترین زمان نوشیدن این دمنوش بعد از ظهر است یعنی بعد از آن که از اضطراب های روز فاصله گرفته اید و می خواهید کمی استراحت کنید.
دمنوش اسطوخودوس
اسطوخودو س گیاهی بسیار خوش نظر و پرخاصیت است. این گیاه به رفع علائم ناشی از حساسیت فصلی، سرماخوردگی و عفونت های تنفسی کمک می کند و آرام بخش است. در بهبود سردرد و میگرن و عملکرد کلیه ها مؤثر است و سبب کاهش بوی بد بدن می شود. اگر دارای علائم حساسیت بهاری مثل عطسه و آبریزش از بینی و چشم شده اید، پیشنهاد می شود این دمنوش را بخورید.
روش تهیه: اسطوخودوس تازه یا خشک شده را با مقداری گل محمدی و بهارنارنج مخلوط کرده و برای ۲۰ دقیقه دم کنید. موقع سرو می توانید به آن مقداری آب لیمو ترش تازه نیز اضافه کنید.