وی ادامه داد: ظرفیت مبادی واردات گسترش پیدا کرده است، همچنین محموله هایی که به کشور می رسند، بانک مرکزی تخصیص هایش را به موقع و منظم انجام می دهد، هم منظم شده و هم افزایش پیدا کرده است. بنابراین هیچ نگرانی برای واردات گوشت گوساله و گوسفندی وجود ندارد و پشتیبانی امور دام با همکاری میادین میوه و تره بار و قطعه بندها و فروشگاه های زنجیره ای این گوشت ها را در سطح گسترده توزیع می کند که در هفته های آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت.
ارز ۲۸۵۰۰ تومانی گوشت منجمد صنعتی حذف شد
قائم مقام وزیر جهادکشاورزی گفت: این تغییر گروه کالایی که در مکاتبات وزارت صمت صورت گرفته، مربوط به گوشت منجمدی است که در حوزه صنعت و غیر از مصارف خانوار مصرف می شود. این گروه کالایی از طی چند ماه گذشته، ارزی به آن ها تخصیص داده نشده چرا که در تنظیم بازار نقش مستقیمی نداشت. اما کمبود گوشت منجمد گوساله و صنعتی باعث شده بود که رستوران ها و صنایع به این سمت حرکت کنند که از گوشت گرم استفاده کنند.
پیمان پاک اظهار کرد: با برنامه ریزی که با بانک مرکزی صورت گرفت، این گروه کالاهایی به تالار دوم و ارز مبادله ای منتقل شد و طی یک ماه گذشته ارز خوبی هم به این گروه تخصیص داده شد، که به طور تقریبی ۸ هزار تن گوشت منجمد به سمت ایران آمد و بخش قابل توجهی از آن ها ترخیص شد و در اختیار اصناف مصرف کننده قرار گرفت و همین مسئله باعث شد گوشت منجمد گوساله از کیلویی ۳۵۰ هزار تومان در طی یک ماه گذشته به ۲۹۰ هزار تومان هم اکنون کاهش پیدا کند.
وی افزود: دلیل این موضوع هم این است که ارز از محل تالار دوم تخصیص داده شد و عرضه بسیار گسترش پیدا کرد و همین عرضه باعث کاهش قیمت گوشت منجمد شد. لازم به ذکر است با توجه به برنامه ریزی که بانک مرکزی با وزارت جهادکشاورزی دارد، ارز خوبی برای گوشت منجمد تامین خواهد شد و حجم ورود آن به کشور افزایش پیدا خواهد کرد و پیش بینی وزارت جهاد و اتحادیه وارد کنندگان گوشت هم این است که قیمت گوشت منجمد در هفته های آتی کاهش پیدا کند و به کیلویی ۲۵۰ هزار تومان برسد.
قائم مقام وزیر کشاورزی با اشاره به ادامه روند تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات گوشت تنظیم بازاری گفت: بنابراین هیچ گونه تغییر گروه کالایی ارزی در واردات گوشت تنظیم بازاری نخواهیم داشت و کل ارز مربوط به گوشت گوسفند و گوساله ی وارداتی با همان ارز ۲۸۵۰۰ تومان تامین می شود و واردات تا زمانی که قیمت ها به قیمت متعادلی برسد افزایش خواهد داشت و وزارت جهاد برای نیمه ی دوم سال برنامه ی تولید قراردادی را فعال خواهد کرد تا بتواند همان کاری که در خصوص قیمت مرغ انجام داد را در خصوص قیمت گوشت انجام دهد.