کارلوس تورس دیاز، مدیر بخش نیرو و بازارهای گاز «ریستاد انرژی» در این باره گفت: با وجود رشد چشمگیر تولید برق خورشیدی و بادی در آسیا، عرضه نیروگاههای حرارتی متکی به سوخت فسیلی هم در سال میلادی جاری افزایش پیدا کرده که نتیجه کاهش قابل توجه تولید برق آبی بوده است. موج گرمای شدید و طولانی در منطقه، سطح ذخایر را پایین برده و نیاز به منابع جایگزین تولید برق برای پاسخگویی به تقاضا را ایجاد کرده است.
بررسی دادههای اداره ملی آمار چین نشان داد تولید برق آبی چین در هشت ماه منتهی به اوت، شدیدترین کاهش را حداقل از سال ۱۹۸۹ داشت و ۱۵.۹ درصد کاهش پیدا کرد.در هند هم تولید برق آبی در هشت ماه منتهی به اوت، ۶.۲ درصد کاهش یافت که شدیدترین کاهش از سال ۲۰۱۶ بود. بر اساس بررسی آمار رسمی، سهم این کشور از تولید برق، به ۹.۲ درصد کاهش یافت که پایینترین میزان در ۱۹ سال گذشته بود.
چین با افزایش تولید برق از سوختهای فسیلی به میزان ۶.۱ درصد در هشت ماه منتهی به اوت، کمبود تولید برق آبی را تقریبا جبران کرد، در حالی که هند تولید برق با سوخت فسیلی را ۱۲.۴ درصد افزایش داد. بنا بر آمار، تولید انرژیهای تجدیدپذیر ۲۲ درصد در چین و ۱۸ درصد در هند در مدت مذکور افزایش یافت اما این افزایش، از یک مبنای کوچکتر بوده است.بر اساس گزارش رویترز، گزارش «اِمبر» و آژانس بینالمللی انرژی نشان داد که تولید برق آبی در اقتصادهای آسیایی بزرگ دیگر شامل هند و ویتنام و همچنین فیلیپین و مالزی کاهش پیدا کرده است.