آرش کردی مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر در حاشیه بازدید از وضعیت شبکه برق آبادان در جمع خبرنگاران با بیان این که در گذشته تامین برق پایدار برای فصول گرم خوزستان از دغدغه های اصلی متولیان صنعت برق بود، اظهار کرد: اکنون وضعیت پایداری شبکه و امنیت آن در برابر خاموشی های بدون برنامه به حدی بالا است که دیگر دغدغه خوزستان را نداریم، و این بسیار قابل تامل است که علیرغم چالش های تولید و مصرف بالای برق نگرانی جدی برای توزیع برق مطمئن و پایدار در استان خوزستان وجود ندارد.
کردی با بررسی وضعیت شبکه برق آبادان و اعلام رضایت از روند مطلوب پروژه ها گفت: اجرای طرحهای بهینه سازی شبکه و تبدیل سیم به کابل خودنگهدار در سطح بسیار خوبی انجام شده که البته باید از تمام ظرفیت ها برای توسعه شبکه استفاده کرد.
وی با اشاره به گرمای هوا و افزایش دما در خوزستان، افزود: علیرغم تمام سختی ها پیک بار تابستان به خوبی مدیریت شد و در این زمینه رضایت مردم آبادان از وضعیت برق باعث افتخار شرکت توانیر و وزارت نیرو است که باید از کارکنان توزیع برق خوزستان برای عبور موفق از تابستان بدون اعمال خاموشی تشکر کنم.
این مقام مسئول اضافه کرد: در شرکت توانیر یک هماهنگی و انسجام بسیار قوی بین بخش های مختلف مدیریت شبکه، انتقال، توزیع و سایر حوزه ها برقرار است که اگر این هماهنگی و انسجام و مدیریت یکپارچه انجام نمی شد، ممکن بود حوادث سال های قبل تکرار شود و خاموشی گسترده داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر ضمن تقدیر از همکاری و تعامل صمیمانه صنایع و کشاورزان با صنعت برق، گفت: نتیجه این تعامل و هماهنگی که با بخشهای مختلف توانیر برقرار شد و تجربیات حاصل شده از تابستان گذشته، باعث شد در بحث رویت پذیری شبکه به نتایج قابل قبولی برسیم.
کردی با تاکید بر نیروی انسانی متخصص در شرکت های توزیع، گفت: نیروی انسانی متخصص موقعیت ویژه ای برای ما ایجاد کرد که باعث جبران ناترازی تولید و مصرف شد به طوری که مردم و مسئولان در استان خوزستان علیرغم دمای ۵۰ درجه از وضعیت برق رضایت داشتند.
وی با بیان اینکه شرکت توانیر به پشتوانه تخصص، تفکر و تدبیر نیروهای متخصص شرکت های توزیع، برنامه ریزی های سالیانه خود را انجام می دهد، گفت: بهترین شیوه مدیریت مصرف، اتخاذ سیاست های تعرفه ای و قیمت گذاری است که در حال حاضر قابلیت اجرا به صورت ۱۰۰ درصد ندارد اما کمیته انجام تعمیرات، کمیته توسعه، کمیته سیاست های مدیریت مصرف و کمیته نیروگاهی زیر نظر وزارت برای تابستان ۱۴۰۳ در حال برنامه ریزی است.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر با اشاره به بیشترین حجم مصرف برق در بخش خانگی، تصریح کرد: در بخش توزیع، ظرفیت خانگی مغفول مانده است زیرا در تابستان امسال حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد ظرفیت خانگی برای مدیریت مصرف انجام شد در حالی که این ظرفیت تا ۸۰ درصد هم قابل احصا است و لازم است شرکت های توزیع با استفاده از توان تخصصی، عملیات فرهنگی و خود تدبیری برای استفاده حداکثری از ظرفیت خانگی برای مدیریت مصرف برق داشته باشند.
آماده سازی شبکه و شناسایی نقاط آسیب پذیر برای عبور از تابستان ۱۴۰۳
علی خدری مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان رشد پیک بار سال جاری را نسبت به سال گذشته ۲.۲ درصد عنوان کرد و گفت: از هم اکنون در حال آماده سازی شبکه و شناسایی نقاط آسیب پذیر برای عبور از تابستان ۱۴۰۳ هستیم.
وی با بیان این که اقدامات موفقیت آمیزی در راستای کنترل پیک بار سال جاری انجام شده است، گفت: توسعه شبکه و افزایش قدرت مانور، اصلاح و بهینه سازی و بهبود ولتاژ، احداث فیدرهای خروجی در راستای کاهش بار خطوط پر بار، اصلاح و بهینه سازی شبکه های شهری و روستایی، تعویض مقره های معیوب و شست و شوی انواع مقره ها و طراحی مقره های جدید توسط شرکت توزیع خوزستان از اقدامات تابستان امسال بود.
این مقام مسئول افزود: تبدیل ۷۲درصد شبکه سیمی به کابل خودنگهدار، برقدار شدن ۱۰۰ درصد روستاهای کددار ۱۰ خانوار که شرایط غیرفصلی داشتند، تعریف ۵۷۰ پروژه در تابستان که از جمله آن نصب یک هزارو ۴۴ ترانس، ۴۵۰ کلید گازی جهت توسعه اتوماسیون شبکه با قابلیت فرمان پذیری از راه دور، نصب ۴۲ هزار و ۳۴۱ کنتور هوشمند و ثبت ۱۰۰ درصد اطلاعات هوشمند در سامانه اطلاعات یا GIS از دیگر اقداماتی است که در تابستان در راستای عبور از پیک مصرف انجام شد.