stat counter
تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
  • کد خبر : 470846
  • 14 بهمن 1402 - 18:24
6

کانادا دستور اخراج مقام سابق ایرانی را صادر کرد

قلم | qalamna.ir :
هیئت پناهندگان اداره امور مهاجرت و پناهندگی کانادا، رای خود در مورد وضعیت اقامت “مجید ایرانمنش” را صادر و او را بە دلیل آنچه “عضویت در رژیم سرکوبگر ایران” خوانده شدە، فاقد شرایط پذیرش در این کشور دانست. این حکم در حالی روز جمعه ٢ فوریه (١٣ بهمن) اعلام شد، کە مجید ایرانمنش روز ١١ ژانویه در جریان جلسه رسیدگی (استماع) بە پروندە خود، داشتن “سمت ارشد در جمهوری اسلامی” را رد کردە بود.
گلوبال نیوز، آژانس سرویس مرزی کانادا، این شهروند ۵۴ ساله ایرانی ادعا  کردە بود کە تنها قصد دارد یک سال به عنوان استاد در دانشگاه ویکتوریا فعالیت کند و سپس به ایران بازگردد. اما اداره امور مهاجرت و پناهندگی کانادا می‌گوید کە ایرانمنش “مدیرکل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران” بودە و با استفاده از ویزای صادر شده در ترکیه وارد کانادا شدە است و با استدلال بە اینکە او “همچنان یک مقام عالی‌رتبهٔ با ارزش در دولت ایران” است، باید اخراج شود.
اطلاعات مندرج در سایت دولت جمهوری اسلامی تائید می‌کند که او در دوره ریاست‌‌ جمهوری حسن روحانی، مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری بوده است. مجید ایرانمنش اولین مقام جمهوری اسلامی است که تحت تحریم‌های تصویب‌ شده آذرماه پارسال کانادا از این کشور اخراج می‌شود. به جز او دستکم ٨ نفر دیگر کە متهم بە داشتن مسئولیت در جمهوری اسلامی هستند، در کانادا با روند اخراج مواجه شدەاند. دولت کانادا سال گذشتە هنگامی که قانون اخراج مسوولان جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد، گفت این ممنوعیت در مورد “تعداد وسیعی از کسانی که در حکومت علیه مردم ایران و سایر ملل مرتکب جنایت شده‌اند، اعمال می‌شود”.
به گفته دولت کانادا این شامل سران حکومتی، اعضای کابینه، سفرا، دیپلمات‌های ارشد، اعضای قوه قضاییه، فرماندهان نظامی و مقامات بلندپایه اطلاعاتی وامنیتی و کارمندان ارشد دولت جمهوری اسلامی می‌شود. کانادا از سال ۲۰۱۲ ارتباط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد و جمهوری اسلامی را به عنوان کشور حامی تروریسم معرفی کرد. این امر به قربانیان گروه‌های تروریستی مورد حمایت ایران مانند حماس اجازه داد تا دارایی‌های جمهوری اسلامی در کانادا را به عنوان غرامت بدست آورند. کانادا همچنین سپاه قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران را در سال ۲۰۱۲ جزو گروه‌های تروریستی رده‌بندی کرد. شلیک دو موشک به هواپیمای مسافربری اوکراینی که موجب کشته شدن ۵۵ شهروند کانادایی و ۳۰ شهروند دارای اقامت کانادا شد، روابط تهران و اوتاوا را بیش از پیش متشنج کرد.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.