اقتصاد۲۴، بازار طلا در تلاطم قیمتها به سر برد و در این بین سایر بازارها نیز در این مسیر قرار گرفته و به تبعیت از گرانی قیمت دلار و طلا، افزایش چند درصدی قیمتها را به بازار آوردند.در همین رابطه محمد کشتی آرای، نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران با توجه به روزهای پُرتنش بازار طلا در روزهای پایانی سال گذشته گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ نرخ دلار با تغییرات قیمتی هر چند اندک مواجه بود تا اینکه در اسفند ماه با افزایش ناگهانی بیش از ۱۰ هزار تومانی قیمت دلار، بازار طلا و سکه نیز دستخوش تغییر قیمت شد.
وی تصریح کرد: همواره تغییرات قیمت ارز به صورت مستقیم بر روی قیمت طلا اثر میگذارد، از این رو با توجه به افزایش قیمت ارز در این سال، شاهد افزایش قیمت طلا و سکه نیز بودیم.کشتی آرای ادامه داد: ناگفته نماند قیمت جهانی انس طلا در سال گذشته نیز با توجه به تحولات منطقهای و برخی اخبار و تحولات در سایر کشورها با نوسان قیمت مواجه شد که همین موضوع دلیل دیگری برای تغییر مسیر قیمت طلا در بازار داخلی شد.
تاثیر حراج گسترده سکه و حراج شمش طلا
نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در پاسخ به این سوال که برنامه دولت برای کنترل قیمتها در بازار ۱۴۰۲ چه بود؟ گفت: حراج گسترده سکه و شمش طلا از اقدامات دولت برای کنترل بازار سکه و طلا بود که تا حدی توانست جلوی افسارگسیختگی این محصول را در بازار بگیرد.
به گفته کشتی آرای؛ حراج سکه و شمش طلا از سوی بانک مرکزی موجب کاهش حباب سکه شد و همچنین به طور مقطعی از شیب افزایش قیمت طلا کاست. همچنین با توجه به راه اندازی اتاق ارز و طلای بانک مرکزی که در آن همه هفته حجم زیادی طلا به حراج گذاشته میشود، حباب طلا نیز از بین رفت و با توجه به حراج گسترده سکه و حراج شمش طلا، بازار از این جهت نیز تحت تاثیر قرار گرفت.