فرارو،خرید لپتاپ در کشور ظرف ۱۲ ماه سال گذشته حدود هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بیشتر از ۱۴۰۱ برای کل خریداران هزینه داشته است.آمار واردات لپتاپ به کشور که اخیرا توسط گمرک در دسترس عموم مردم قرار گرفته، نشان میدهد ارزش دلاری حجم واردات لپتاپ در سال گذشته تفاوت محسوسی با سال ۱۴۰۱ ندارد، اما بهخاطر تغییر نرخ ارز در ماههای سال قبل شاهد افزایش هزینه مورد نیاز برای خرید لپتاپ بودیم.
با اینکه ارزش دلاری حجم واردات لپتاپ به کشور در سال گذشته فقط ۱۳ میلیون دلار نسبت به ۱۴۰۱ ارتقا پیدا کرده، اما بهخاطر تغییر نرخ ارز در کشورمان همین میزان رشد، معادل افزایش ۸.۵ همتی برای خرید لپتاپ در کشور بوده است.آمار واردات لپتاپ بهکشور در سال ۱۴۰۱ از رقم تقریبا ۲۴۸ میلیون دلاری حکایت دارد و این عدد در سال گذشته با رشد ناچیز پنجدرصدی پردهبرداری میکند.
قیمت پرفروشترین لپتاپ بازار
آمار واردات لپتاپ به کشور در سال گذشته که توسط گمرک منتشر شده، بهشکلی است که نمیتوانیم از آن برای پیبردن از تعداد دقیق لپتاپهای وارداتی به کشور استفاده کنیم، اما با رصد بازار متوجه میشویم عمده گزینههای پرفروش در کشور قیمتی نزدیک ۲۷ میلیون تومان دارند.
قیمت لپتاپ ۲۷ میلیونی با احتساب متوسط نرخ سال گذشته ارز، چیزی معادل ۵۵۰ دلار بهدست میآید. محدودهای که نشاندهنده لپتاپهای اصطلاحا اقتصادی است و نشان میدهد، ایرانیها موقع خرید لپتاپ بیشتر از هر چیز دیگری نگران لحظه کارت کشیدن هستند. حالا اگر همین اعداد را بهعنوان پیشفرض درنظر بگیریم، آنوقت به تعداد تقریبی ۶۰۰ هزار دلار لپتاپ وارداتی در سال ۱۴۰۲ میرسیم.
لپتاپهای وارداتی از کجا روانه بازار میشوند؟
آمار واردات لپتاپ به کشور مشخص میکند عمده مدلهایی که در مغازهها و فروشگاههای اینترنتی موجود هستند، از مبدا امارات راهی بازار میشوند. ارزش دلاری لپتاپهای وارداتی از مبدا امارات متحده عربی در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۴۷ میلیون دلار بوده که نسبت به ارزش دلاری لپتاپهای وارداتی از چین تقریبا ۲۰ برابر است.
لپتاپهای وارداتی از چین ارزشی نزدیک ۱۲ میلیون دلار داشته و از این حیث سومین کشوری که بیشترین لپتاپهای واردتی از آن به کشور رسیده، ترکیه معرفی شده است. طوریکه حجم ۸۶۳ هزار میلیاردی واردات لپتاپ از این کشور، آن را در جایگاه سوم قرار داده است. ۱۸۳ هزار دلار بابت خرید لپتاپ از استرالیا شده و آلمان با وارد کردن حجمی معادل تقریبا شش هزار دلار در رتبه پنجم قرار دارد.
نقاط ورودی از کجا به بازار تزریق میشوند؟
فرودگاه امام خمینی تهران مهمترین نقطه وارداتی کشور در حوزه لپتاپ درسال گذشته بوده است. تقریبا ۱۹۵ میلیون دلار از حجم وارداتی لپتاپ در سال گذشته از طریق فرودگاه امام خمینی انجام شده و رتبه بعدی با واردات نزدیک ۴۰ میلیون دلار به منطقه ویژه اقتصادی پیام در استان البزر تعلق دارد.واردات لپتاپ به کشور در سال ۱۴۰۲ از مسیر منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی شامل ارزشی معادل سه میلیون دلار بوده و این عدد در مناطق ویژه اقتصادی بوشهر و سیرجان بهترتیب ۳۲۶ هزار و ۶۷ هزار دلار تخمین زده میشود.