stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Monday, 20 May , 2024
  • کد خبر : 8015
  • 21 مهر 1394 - 23:17
5

رییس جمهور: دو ماه تا رفع تحریم‌ها و ایجاد شرایط جدید در کشور پیش روی ماست

رییس جمهور: دو ماه تا رفع تحریم‌ها و ایجاد شرایط جدید در کشور پیش روی ماست

رییس جمهور گفت: یک الی دو ماه تا زمان برداشته شدن تحریم‌ها و ایجاد شرایط جدید برای کشور پیش روی ما قرار دارد.

قلم | qalamna.ir :

۱۴۴۴۴۶۷۹۲۶۸۸۸_hamid forootan-11حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود با مردم اظهار کرد: امسال مردم ما پیش از ماه محرم دلشان پر از غم و اندوه شد و به خاطر فاجعه منا که دست کم در قدم‌های بعدی نشان از بی تدبیری حاکمان سعودی بود، متاسفانه هزاران تن از مردم مسلمان از سراسر دنیای اسلام جان باختند و از جمله حاجیان عزیز ما که تاکنون اجساد مطهر حدود ۴۰۰ نفر از آنها به میهن بازگشته است.

وی با بیان اینکه امیدواریم باقی اجساد شناسایی شود و اگر مساله دیگری هست برای مردم روشن شود، افزود: باید از همه کسانی که برای تخفیف آلام مردم تلاش کردند، از بعثه مقام معظم رهبری گرفته تا سازمان حج و زیارت و وزارتخانه‌ها و دست اندرکاران تشکر کنم. البته هنوز بخش دیگری از کار باقی مانده و به خصوص باید علل این حادثه دردناک برای جهان اسلام شناسایی شود و امیدواریم دیگر چنین حوادثی تکرار نشود.

رییس جمهور همچنین گفت: مردم خودشان را برای نشان دادن عشق به خاندان رسالت آماده می کنند و به محرم نزدیک می شویم که همان نزدیک شدن به فرهنگ عاشورا، عزت، آزادگی و ایستادگی در برابر ظلم و مسیر ناحق است.

از همه آن‌ها که در تحقق برجام تلاش کردند، تشکر می‌کنم

رییس جمهور با اشاره به تصویب کلیات و جزییات طرح برجام در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از همه آن‌ها که در تحقق برجام تلاش کردند از جمله همه ملت ایران که در طول این ۱۲ سال به ویژه در دو سال اخیر و در طول دوران مذاکره با ۶ قدرت همواره حمایت، تلاش و ایستادگی کردند و همچنین هدایت‌های مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی که طرحی را که وظایفی را در اجرای این توافق برای دولت تعیین می‌کند امروز به تصویب رساندند تشکر می‌کنم.

وی با بیان اینکه آنچه که باقی مانده است اظهار نظر شورای محترم نگهبان است خاطرنشان کرد:‌ پس از اعلام نظر شورای نگهبان اقداماتی که دولت باید در این مسیر انجام دهد آغاز می‌شود.

روحانی با بیان اینکه اقداماتی باید انجام گیرد که در حال انجام است، گفت: هفته آینده روز اجرایی شدن و آغاز ۹۰ روزی است که در توافق ذکر شده است گرچه این امکان فراهم بود که ما زودتر اجرای توافق را آغاز کنیم اما تا ما و کشورهای دیگر آماده شویم و مسیر تشریفات قانونی طی شود عملا ۹۰ روزی که پیش بینی شده تحقق می‌یابد.

دو ماه تا رفع تحریم‌ها و ایجاد شرایط جدید در کشور پیش روی ماست

وی همچنین با بیان اینکه یک الی دو ماه تا زمان برداشته شدن تحریم‌ها و ایجاد شرایط جدید برای کشور پیش روی ما قرار دارد، خاطرنشان کرد: هم ما و هم آن‌ها شروع به اجرای توافق می‌کنیم و تا روزی که کل توافق اجرایی می‌شود در آن روز تحریم‌ها برداشته خواهد شد.

رییس جمهور در ادامه گفت‌وگوی اقتصادی خود با مردم در پاسخ به این پرسش که در دو سال گذشته در اقتصاد کشور چه گذشته است؟ خاطرنشان کرد: در این توافق و در مذاکرات هسته‌ای یکی از نکاتی که از آغاز همواره از اهمیت بالایی برخوردار بود مسایل اقتصادی بود چرا که حربه‌ای که دشمن در اختیار گرفته بود در زمینه فشار به ملت و حربه اقتصادی و تحریم بود.

روحانی با تاکید بر اینکه تحریم‌های بانکی نخستین تجربه‌ای بود که قدرت های بزرگ در این زمینه انجام دادند گفت:‌ تحریم‌های تجاری، نفتی و تحریم های هوشمند در برخی کشورهای دیگر سابقه داشت اما تحریم بانکی از ایران شروع شد.

وی با اشاره به علل تمایل دشمنان کشورمان به تحریم اقتصادی اظهار کرد: سالهایی که سالهای وفور دلارهای نفتی در کشور بود روند کشور در مسیری بود که نفت را بفروشند و با دلارهای آن اقتصاد را اداره کنیم و واردات انجام دهیم. در این زمان وقتی آن‌ها دیدند که ما از طرفی به فروش نفت متکی هستیم و از طرفی نیز تبادلات مالی حاصل از فروش نفت باید از طریق سیستمهای بانکی انجام گیرد فشار را در این عرصه وارد کردند.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه شرایط اقتصادی کشور به آن‌ها این علامت را داد که می توانند از طریق سیستم بانکی فشار وارد کنند اظهار کرد:‌ در آ ن زمان دیدیم که آن‌ها فروش نفت را به مقدار زیادی کاهش دادند و مسیر بانکی را با اعمال تحریم‌ها با مشکلات بسیاری مواجه کردند.

روحانی با اشاره به درآمدهای نفتی کشور در سال ۹۰ با بیان اینکه در سال ۹۰ حدود ۱۱۹ میلیارد دلار درآمد نفتی کشور بود گفت: پس از اعمال تحریم‌های مختلف ازجمله تحریم‌های بانکی درآمد حاصل از فروش نفت به نزدیک ۷۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد.

وی در مورد کاهش قیمت نفت نیز گفت : در سال ۹۰ و ۹۱ قیمت نفت کاهش آن چنانی نداشته است و حتی در سال ۹۲ و اوایل ۹۳ نفت را بالای ۱۰۰ دلار می ‌فروختیم. اما آن‌ها مقدار فروش را کاهش دادند و از سمت دیگر نیز استفاده از درآمدهای حاصل از نفت را با مشکلاتی مواجه کردند و مشاهده کردیم که کاهش درآمدهای نفتی چه مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرد.

روحانی تورم، رکود و کاهش رشد اقتصادی را از جمله مشکلات ایجاد شده حاصل از کاهش درآمدهای نفتی دانست و گفت: رشد اقتصادی کشور در سال ۹۱ به رقم منهای ۶٫۸ رسیده بود و در سال ۹۲ نیز که دولت یازدهم در حال آغاز به کار بود نرخ تورم بالای ۴۰ درصد بود.

اولین کار با حضور دولت جدید این بود که به دنیا پیام بدهیم برعکس سال‌های قبل هستیم

ایسنا رییس جمهور در ادامه گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود اظهار کرد: اولین کار با حضور دولت جدید این بود که به دنیا پیام بدهیم برعکس سال‌های قبل هستیم و می‌توانیم در شرایط تحریم اقتصاد را سامان،‌ تورم را کاهش دهیم و از رکود خارج شویم و به جای تلاطم در بازار آرامش به وجود بیاوریم.

وی ادامه داد:‌ توفیق دولت در سال های ۹۲ و ۹۳ این بود که در قدم اول تورم کاهش پیدا کرد. ما در سال ۹۲ گفتیم تورم به ۳۵ درصد خواهد رسید که تورم ۳۴٫۷ درصد شد و در سال ۹۳ گفتیم به ۲۵ درصد می‌رسد که تا پایان سال به ۱۵ درصد رسید. الان هم این روند ادامه دارد و این مسیر ثابت ما خواهد بود.

روحانی افزود:‌ در شهریور تورم نقطه به نقطه ما کاهش قابل توجهی داشت و به ۱۱٫۷ درصد رسید و احتمال دارد در ماه های آینده تورم نقطه به نقطه تا پایان سال تک رقمی شود. در کل هم تورم ما رو به کاهش خواهد بود و هم در زمینه رکود کاری کردیم که در سال ۹۳ از رکود خارج شدیم. در سال ۹۲ رشد ما منفی ۱٫۹ بود اما از سال ۹۳ آمارها نشان داد که رشد ۳ درصدی را تجربه کردیم که این قدم مهمی بود که ما با کاهش تورم رشد اقتصادی، ثبات بازار تقریبا همه شاخص‌های اقتصاد کلان را کنترل کردیم و جلو رفتیم.

سامان دادن به اقتصاد در شرایط تحریم، در مذاکرات به ما کمک زیادی کرد

وی با بیان اینکه در سال ۹۳ با دو مساله مهم مواجه شدیم افزود: ما علامت مثبتی به دنیا در زمینه اقتصاد دادیم و همین علامت در مذاکرات باعث شد طرف مذاکره متوجه شود حربه تحریم کارگر نیست. خود آن‌ها از سال ۹۳ در اظهاراتشان اعلام کردند دیگر تحریم کارگر نیست و اقدامات دولت به خوبی این پیام را رساند و دیدند در شرایط تحریم ما داریم اقتصاد را سامان می‌دهیم که این در مذاکرات خیلی به ما کمک کرد.

رییس دولت تدبیر و امید همچنین بیان کرد: اتفاقا اگر الان هم ما در اقتصاد درست حرکت کنیم این تحریم‌ها دیگر هیچ وقت بازنمی‌گردد. اگر آن‌ها در آینده ببینند که ما در مسیر اقتصاد حرکت می‌کنیم و تحریم‌ها اثری ندارد به دنبالش نخواهند رفت. پس برای اینکه برای همیشه تحریم را از کشورمان دور کنیم باید همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند اقتصاد مقاومتی را به درستی اجرا کرده و دشمن را مایوس کنیم تا کارمان بازدارنده باشد.

وی در ادامه یادآور شد: در تابستان ۹۳ با دو مشکل مواجه شدیم. مشکل اول این بود که قیمت نفت پایین آمد البته این طبیعی نبود و به نظر ما حساب شده بود چون درست زمانی که در ژنو داشتیم به توافق نهایی می‌رسیدیم یک مرتبه با تحرکاتی در منطقه برنامه ریزی برای کاهش قیمت نفت آغاز شد تا هم روی مذاکرات اثر بگذارد و هم روی روسیه فشار بیاورند.

روحانی ادامه داد: به همین دلیل به جای آنکه در آذر ۹۳ به توافق برسیم مذاکرات ۷ ماه تمدید شد تا آن‌ها بتوانند به ما فشار بیاورند و امتیاز بگیرند اما خوشبختانه این اتفاق نیفتاد و برعکس شد و ما توانستیم بهتر چانه زنی کنیم و این توافق برجام کنونی بهتر شده و امتیازات جدیدی گرفته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه قیمت نفت در اقتصاد ایران خیلی تاثیرگذار است اظهار کرد: بهتر است مردم بدانند ما در چه شرایطی کشور را اداره کردیم. در زمان مذاکرات مصلحت نبود که آن را باز کنیم اما در برخی کشورها به خاطر کاهش قیمت نفت ارزش پول ملی به نصف رسید و حتی برخی کشورهای ثروتمند که در این کاهش قیمت دخیل بودند ناچار شدند از ذخایر گذشته خود استفاده کنند و دستورالعمل‌هایی برای صرفه جویی صادر کنند اما ما در ایران توانستیم به همان نسبت روند کاهنده تورم را ادامه دهیم و آرامش را در بازار حفظ کنیم.

رییس دولت یازدهم در ادامه گفت: مشکل دیگری که به وجود آمد انتظار مردم با طولانی شدن توافق بود. مردم به درستی فکر می کردند که ما در آذر ۹۳ به توافق می رسیم که توافق مقابل پس زد. این ۷ ماه طولانی شدن تاثیرگذار است و وقتی مردم احساس می کنند آینده بهتری پیش رو است گاهی در خریدشان تاخیر می اندازند تا شرایط بهتر شود.

روحانی همچنین عنوان کرد: از طرفی تولیدکنندگان هم صبر می کنند چون فکر می کنند وقتی قرار است کار تولیدی انجام دهند ممکن است با بهتر شدن شرایط، نقل و انتقال ارز بهتر انجام شود و شرایط برای کسب منابع مالی تسهیل گردد که این صبر و انتظار در شرایط کشور تاثیر می گذارد. این طولانی شدن توافق تا یکی دو ماه دیگر ادامه دارد و با برداشته شدن تحریم ها کمی طول می‌کشد تا آثار آن مشخص شود.

روحانی با بیان اینکه پیش بینی ما از درآمدهای نفتی برای سال جاری ۲۵ میلیارد دلار است خاطرنشان کرد : در سال ۹۰ ، ۱۹۰ میلیارد دلار درآمد نفتی کشور بود که امسال این میزان به ۲۵ میلیارد دلار رسیده است که تقریبا کمترین درآمد نفتی از سال ۸۴ به این طرف است.

وی گفت: در طول ۱۰ سال گذشته این میزان، کمترین قیمت نفت است و ما در این شرایط با مشکلی بزرگ روبرو شدیم اظهار کرد: در عین حال دولت با برنامه ریزی که در این مدت داشت و همکاری و مشارکت بسیار ارزشمندی که مردم در همه صحنه‌ها از خود نشان دادند و همچنین اعتمادی که میان دولت و مردم وجود داشت باعث شد که دولت بتواند مشکلات را کنار بگذارد.

رییس جمهور در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات مطرح شده درباره رکود با بیان اینکه رکود و رونق دارای یک چارچوب است، اظهار کرد:‌ زمانی که در کشور دو سه ماه با رشد اقتصادی مواجه بودیم و همچنین سه ماهه بعدی آن با رشد منفی مواجه بودیم رکود اتفاق می‌افتد.

روحانی افزود: ممکن است در سه ماهه اول و سه ماهه دوم پیش بینی ما این گونه باشد که رشد اقتصادی کمتر از سال قبل است اما در شش ماه دوم می‌خواهیم وضع را تغییر دهیم تا در پایان سال رشدی مناسب داشته باشیم.

سال آینده به لطف خدا وضع بسیار بهتری خواهیم داشت

وی با تاکید بر اینکه در سال آینده به لطف خدا وضع بسیار بهتری خواهیم داشت اظهار کرد: در این سال به دلیل عدم وجود محدویت برای فروش نفت و همچنین برداشته شدن تحریم های پولی و بانکی و حضور کمپانی های خارجی شرایط بهتری خواهیم داشت.

روحانی با اشاره به تمایل کشورها و شرکت‌های خارجی برای حضور در ایران گفت: همه آن‌ها می دانند که اقتصاد ایران به دلیل امنیت، نیروی تحصیل کرده، انرژی و شرایط منطقه‌ای از لحاظ دسترسی، شرایط ویژه‌ای دارد و به همین دلیل همه به سمت کشورمان در حال حرکت هستند.

همه باید به خاطر شرایط پیش رو، برای جهشی در تولید، رشد و شکوفایی اقتصادی آماده شویم

رییس جمهور خاطرنشان کرد: شرایط اقتصادی ما در آینده کاملا متفاوت خواهد بود و پیامی که من امشب به ملت ایران دارم این است که همه باید به خاطر شرایطی که در پیش روی ماست برای جهشی در تولید، رشد و شکوفایی اقتصادی آماده شویم.

وی با تاکید بر اینکه سیاست‌های دولت سیاست انقباضی و رکودی نبوده است، اظهار کرد:‌ اگر سیاست‌های دولتی سیاست‌های انقباضی و رکودی بود باید در سال ۹۳ همزمان با کاهش تورم اقتصاد با رشد منفی مواجه باشد اما با توجه به اینکه در سال ۹۲ رشد اقتصادی منهای ۱٫۹ و در سال ۹۳ مثبت ۳ بوده است می توان گفت که سیاست‌های دولت سیاست‌های انقباضی و رکودی نبوده است.

روحانی انضباط پولی و مالی را مهم ترین دلیل کاهش تورم دانست و گفت: ما رشد پایه پولی که عاملی اصلی در تورم است را کاملا مهار و کنترل کردیم. همچنین امید، تحرک و حضور مردم در اقتصاد نیز عامل مهم دیگری است که کاهش تورم را نتیجه داد.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه دولت روند فعلی کاهنده تورم را ادامه خواهد داد در پاسخ به این پرسش که آیا نگران بازگشت تورم نیستید؟ اظهار کرد: رشد پایه پولی اقتصاد زیاد نبوده است. گرچه در نقدینگی رشد و شتابی وجود داشته است اما این شتاب با پایه پولی متفاوت است.

روحانی با تاکید بر لزوم کنترل رشد پایه پولی، افزود: رشد پایه پولی رشدی کنترل شده و محدود است و الان نیز در سیاست های جدید در این زمینه مراقبت‌های لازم را انجام خواهیم داد.

ایسنا رییس جمهور کشورمان در ادامه این گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به بسته سیاست‌های جدید اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: سیاست هایی که دولت برای عبور از رکود در سال ۹۲ و ۹۳ و همچنین برای رشد اقتصادی و رونق دنبال کرده و می‌کند هنوز هم در دستور کار قرار دارد و آن روند ادامه خواهد داشت و سیاست های بسته جدید موجب کنار رفتن سیاست‌های قبلی نخواهد شد.

روحانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در دوران گذار قرار داریم افزود:‌ در حال حاضر توافق انجام شده و مراحل قانونی آن در حال نهایی شدن و اجرایی شدن است و در آینده تحریم برداشته می‌شود و آثار برداشته شدن این تحریم‌ها را نیز در اقتصاد خواهیم دید.

وی تاکید کرد: الان به بسته‌ای نیاز داریم که موجب تسریع در رونق اقتصاد شود. در همین راستا نیز سیاست های کوتاه مدتی تهیه کردیم که شامل بیش از ۳۰ بند است و مسئولان اقتصادی کشور در هفته های آینده به طور کامل آن ها را توضیح خواهند داد.

رییس جمهور با اشاره به دلیل تصمیم دولت برای اتخاذ سیاست های جدید اقتصادی، گفت: در سه ماهه اول که گذشت احساس کردیم که نیازمند تحولی در رونق هستیم. در آن زمان من به تیم اقتصادی دستور دادم که مطالعه و بررسی کنند و بسته‌ای جدید برای اقتصاد آماده کنند.

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.