دکتر حیدری معاون دارو و غذا دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هر چند مشابه این دارو اکنون در کشورمان تولید میشود، ولی به علت قیمت بالا و سهمیهای که وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی استان ها میدهد، فعلا این آمپول در اختیار بیمارستانهای مرجع کرونا قرار می گیرد و تزریق آن هم به بیمار با تشخیص یک کمیته انجام می شود.
وی افزود: داروی رمدسیویر با قیمت حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای آن دسته از بیمارانی که یک هفته از بیماری آنها گذشته و ریه آنها درگیر عفونت شده و اکسیژن خونشان پایین آمده، ولی هنوز زیر دستگاه ونتیلاتور نرفته اند مفید است.
وی افزود: ۶ عدد از این آمپول به این بیماران تزریق میشود که هزینه آن رایگان است.
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس با حضور در بیمارستانهای غیر مرجع که سهمیه آمپول رمدسیویر ندارند ضمن گفتگو با همراهان بیماران کرونایی در جریان مشکلات آنها قرار گرفت.
به گفته آنان، پزشکان با تجویز این دارو و نوشتن نسخه از همراهان بیمار میخواهند تا این آمپول را از بیرون تهیه کنند.
داروی رمدسیویر در داروخانهها موجود نیست، اما قاچاقی آن که اکثرا توسط مسافران وارد کشور می شود در بازار سیاه با قیمتهای نجومی بین ۶۰ تا ۸۰ میلیون خرید و فروش می شود .
در این میان برخی سودجو انواع تقلبی آن را با قیمتهای گزاف به همراهان بیمارانی که به دنبال این دارو هستند میفروشند.
در یکی از این موارد سودجویان شش عدد آمپول آنتی بیوتیک ساده ۵ هزار تومانی رابا چسباندن برچسب رمدسیویر به قیمت ۹۶ میلیون تومان به همراه یک بیمار در خیابان انوری شیراز فروخته بودند.
حیدری معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هیچ پزشکی حق نوشتن نسخه این دارو در دفترچه بیماران را ندارند و چنانچه بیماری به این دارو نیاز داشته باشد بین بیمارستانهای مرجع و غیر مرجع امکان تحویل این دارو وجود دارد.
وی، از مردم خواست تا در دام دلالان دارو گرفتار نشوند چرا که دارویی که خارج از شبکه توزیع بهداشت و درمان توزیع میشود قابل استفاده و استاندارد نیست .