خبرنگار قلم، احمدرضا احسانی عصر امروز در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره اصحاب قلم و هنر استان همدان که به سبب شیوع ویروس کرونا در گذشتند، عنوان کرد: آن چه که انسان ها را از سایر موجودات متمایز می سازد، تعقل است، این تعقل است که در حوزه غیرمادی آن را علم، دین، هنر، تاریخ و تمدن می نامیم.
وی با بیان این که فرهنگ شکل ناملموس، غیرمحسوس و غیرمادی تعقل است، گفت: این بخش است که ما را با دیگران متمایز می سازد و همه این ها هستند که هویت و شناسنامه جامعه را تشکیل می دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ادامه داد: اگر هویت را از یک جامعه بگیریم، تمامی زیرساخت های آن جامعه و هویتش را گرفته ایم و به راستی که چنین جامعه ای، فاقد هویت و زیرساخت های اقتصادی، سیاسی، روابط اجتماعی است؛ بدین سان در این مسیر می توان به اهمیت فرهنگ پی برد.
احسانی با بیان این که اگر به فرهنگ توجه نشود، مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ساختارهای جامعه مان با مشکل روبرو می شود، گفت: نیاز است به حوزه فرهنگ و هنر توجه شود و در این حوزه به عنوان یک حوزه تخصصی سرمایه گذاری شود.
این مقام مسئول با تاکید بر این که حوزه فرهنگ نیاز به سرمایه گذاری دارد، گفت: بازگشت این سرمایه گذاری، توسعه است؛ با چنین سرمایه گذاری ای می توان بنیان های زندگی اجتماعی را در جامعه محکم نمود.
احسانی با بیان این که کرونا اگر چه همراه با تلخی های بسیاری بود، اما باعث شد تا بیشتر از گذشته قدر همدیگر را بدانیم، افزود: کرونا از نظر اجتماعی تغییرات اجتماعی بنیادین و سبک زندگی جدیدی را ایجاد کرد.
وی در پایان صحبت های خود به برگزاری چهار جشنواره ملی در قالب کاریکاتور، شعر طنز، قرآن و عترت و استندآپ کمدی اشاره کرد و گفت: هنرمندان متعددی در نخستین جشنواره سراسری استندآپ کمدی از استان های مختلف کشور شرکت کردند.
گفتنی است، به سبب شیوع ویروس کرونا، برنامه های هفته خبرنگار در همدان برگزار نشد و برنامه های مربوطه از سوی خانه مطبوعات استان همدان به سمت و سویی دیگر سوق پیدا کرد تا بتوان جای خالی برنامه ها را به نحوی دیگر پُر کرد؛ بدین ترتیب با هماهنگی های به عمل آمده در این مراسم از تمبر شخصی ۳۰۰ فعال رسانه ای استان همدان رونمایی شد تا چهره های فعالین این عرصه ماندگار شود.