خبرنگار قلم، سیدسعید شاهرخی که امروز در همایش اندیشه ورزان جوان استان همدان که با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در استانداری همدان برگزار شد، با اشاره به برنامه محوری و هدفمند پیش رفتن استان همدان در مسیر توسعه، به سند راهبردی و عملیاتی سه ساله استان همدان اشاره کرد و گفت: سیاست های اصولی و کلیدی در قالب یک برنامه راهبردی ترسیم و تدوین شده است.
وی خاطرنشان کرد: دراین برنامه که با توجه به شناخت از ظرفیت و فرهنگ استان همدان از بدو ورودم و براساس سیاست های دولت تدبیر و امید پیش رفت، توجه به معیشت و تولید (به منظورایجاد اشتغال برای جوانان) و سرمایه های اجتماعی در اولویت این سند هستند و حال به این فرآیند، بحث سلامت، مقابله با کرونا و درمان نیز اضافه شده است.
استاندار همدان با بیان اینکه اعتقاد ما براین است که دهر عرصه ایاگرقرار باشد اتفاقی بیفتد، این سرمایه اجتماعی است که باید اتفاق بیفتد، اظهار کرد: سرمایه اجتماعی ما همین مردم هستند بدین سان، در این راستا تلاش کردیم تا در سه سال گذشته ارتباط زیادی با اقشار مختلف مردم این استان حتی در دور افتاده ترین نقاط استان برقرار کنیم و برای اجرایی شدن شعار کلیدی دولت تدبیر و امید مبنی بر بهره گیری از ظرفیت جوانان و بانوان در پست های مدیریتی، در عرصه مدیریت و مسائل اجتماعی از ظرفیت آنان بهره گرفته شد.
شاهرخی با تاکید بر اینکه امروز، جامعه ما نیازمند امید است، اظهار کرد: دشمن دقیقاً این موضوع را هدف قرار داده است و اگر امروز شاهد فشارها، تحریم ها و فعالیت ۲۵۰ شبکه ماهواره ای هستیم، همه این ها برای سلب امید از مردم هستند.
این مقام مسئول با تاکید بر این موضوع از مدیران و فرمانداران خواست تا برای ایجاد و تزریق امید در جامعه خدمات کم نظیر و بی نظیر دولت را با استفاده از ظرفیت جوانان بیان کنند.
وی با تاکید بر اینکه در کنار این بیان کردن ها باید مطالبه گر نیز بود، اظهار کرد: مطالبه گری خوب، یک اصل محوری و عامل محرک برای توسعه استان و کشور است اما عده ای تنها مطالبه گری کرده و به بیان کاستی و کمبودها می پردازند در حالیکه بیان خدمات دولت سبب ایجاد شور و نشاط در جامعه می شود.
استاندار همدان در ادامه صحبت های خود با اشاره به انتخابات درپیش رو مطرح کرد: انتخابات به مردم فرصت می دهد تا با انتخاب نخبگان برای اداره امور کشور مسیر حرکت را انتخاب کنند و در این بین جوانان بسیار نقش آفرین هستند و مشارکت حداکثری را باید رقم بزنند.
وی با اشاره به اینکه با مشارکت حداکثری بهترین خط و مش را برای اداره کشور خواهیم داشت، ادامه داد: در سایه انتخاب پُرشور، نخبگان برای اداره امور کشور انتخاب می شوند اما بی تفاوتی به این مقوله خُسران بزرگی بر جای می گذارد.
شاهرخی در این راستا تصریح کرد: انتخابات ظرفیت بزرگی است که در قانون اساسی کشورمان ایجاد شده است.
استاندار همدان در ادامه صحبت های خود به بیان پروژه هایی در استان پرداخت که پس از سال ها احیا و آغاز به فعالیت کردند و در این زمینه مطرح کرد: پیش بینی ردیف مجزا برای اجرای خطوط ریلی همدان، ساخت هر ۲ سال یک سد و در مجموع چهار سد، بازسازی و ساخت ۱۹ هزار مسکن پس از بروز سیل سال ۹۸ در استان همدان تنها بخشی کوچکی از خدمات دولت در استان است.
وی با بیان اینکه در مهرماه سالجاری و با سفر نوبخت به استان همدان ساخت سه هزار واحد مسکونی برای محرومان پیگیری شد، اظهار کرد: از این تعداد در حال حاضر، بالغ بر ۲ هزار واحد اجرایی شده و ۲۱ هزار واحد مسکونی با اجرای طرح مسکن ملی در این استان احداث خواهد شد.
شاهرخی، به بازگشت پتروشیمی همدان پس از ۱۸ سال تعطیلی به چرخه فعالیت اشاره کرد و گفت: احداث پتروشیمی در شهرستان نهاوند پیگیری شده و به زودی در این باره اخبار خوبی منعکس می شود.
استاندار همدان با بیان اینکه بیش از ۸ هزار میلیارد تومان طرح جهش تولید در استان در حال اجرا است، اظهار کرد: در زمینه فرآوری سنگ ها نیز در استان قدم های بزرگی برداشته شده است.
شاهرخی دربخش پایانی سخنان خود، با تاکید بر اینکه برای بروز اتفاق مبارک در هر عرصه ای باید از توان، ظرفیت و امکان سرمایه اجتماعی یا همان جوانان بهره گرفت، بیان کرد: مهم ترین، اصلی ترین و بی حاشیه ترین تشکل ها، هیات اندیشه ورز جوان است مخلصانه فعالیت می کنند.
قدم نهادن در مسیر تقویت روحیه مسئولیت پذیری، همکاری و واقع بینی جوانان
در ادامه این مراسم، دبیر هیات اندیشه ورزان جوان استان همدان به بیان زمینه های تشکیل و اقدامات صورت گرفته این هیات اشاره کرد و گفت: طرح و نظرات خلاقانه جوانان جایگاه ویژه ای در برنامه های بلندمدت دارد و باید به این موضوع توجه ویژه ای شود.
پروانه رسولی فرخ با بیان اینکه اینکه استاندار همدان با ابتکار خود از سال ۱۳۹۶ هیات اندیشه ورزان جوانان را با هدف مشارکت جوانان نخبه و خوش فکر در تصمیم های مدیریتی ایجاد کرد، عنوان کرد: در امتداد این روند، در شهرستان های همدان نیز فرمانداران تابعه پای کار آمدند.
وی در ادامه صحبت های خود به برگزاری جلسات، نشست ها، گردهمایی ها و جلسات هم اندیشی متعدد اشاره کرد و گفت: در امتداد این روند، شاهد تدوین طرح مشاوران جوان برای دستگاه های مختلف در سطح استان بودیم و بسترهای مناسبی برای ورود جوانان ایجاد شد.
دبیر هیات اندیشه ورزان جوان استان همدان در ادامه پیش روی به سمت جوانگرایی را موجب رشد شخصیت جوانان، آموزش و کسب تجربه برای آن ها در کنار ایجاد و تقویت روحیه مسئولیت پذیری، همکاری و واقع بینی دانست.
فشردن دکمه فیلتر مساوی است با از بین رفتن هزاران کسب و کار اینترنتی
گفتنی است؛ دربخش پایانی این مراسم از دبیران هیات های اندیشه ورز استان همدان تجلیل و سخنان سه تن از جوانان عضو هیات های اندیشه ورز استان همدان (همتی ازندریانی، جوادکوهی، محمدی و سلیمانی صابر) شنیده شد که اهم این سخنان پیرامون این موضوعات بود: جوانان فرصت های پنهان جامعه هستند و کشف آنها می تواند منجر به توسعه و پیشرفت جامعه شود. بایستی در برنامه ریزی های کلان به نسل جوان به عنوان مهم ترین سرمایه نیروی انسانی کشور توجه کرد. تا بتوان در سایه این اقدامات، اعتماد اجتماعی، پیوند اجتماعی و مشارکت های اجتماعی جوانان را رقم زد.
ازجوانتان در برابر هجمه های مختلف صیانت کرد و زمینه را برای ایجاد کسب و کارهای نوین و الکترونیک در سطح استان مهیّا کرد و قدم در مسیر الگوسازی مناسب برای جوانان برداشت.
آموزش های صحیح را به تمامی شهرستان ها و زمینه را برای تمامی جوانان استان مهیا کرد تا با عدم خودباوری و عدم مسئولیت پذیری های جوانان روبرو نشویم، از سویی، باید از بخش خصوصی در عرصه آی تی حمایت کرد و به دنبال فیلترینگ نبود چراکه دکمه فیلتر شبکه های اجتماعی جوانان را به سمت استفاده از فیلتر شکن و در نهایت رجوع به سایت ها و فضای دیگری سوق می دهد و از جهتی کسب و کارهای اینترنتی بسیاری را نیز از بین می برد.
در پایان، دغدغه جوانان شامل بی اعتمادی، بی توجهی و نادیده گرفتن نیازها و حقوق آن ها عنوان شد و از مسئولین در خواست شد تا به جوانان اعتماد و به آن ها میدان دهند.