قلم، علیرضا قاسمیفرزاد در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه انقلاب اسلامی انقلابی همراه با امید برای مردم ایران، مسلمانان، مستضعفان و محرومان بود، عنوان کرد: امام عظیمالشأن ما که قیام عاشورایی خود را از سال ۱۳۴۲ آغاز کردند، بنا به تکلیف و آنچه وظیفه اعتقادی خود میدانستند، در این مسیر وارد کار شدند.
وی با بیان اینکه امام (ره) در برابر اقدامات ضد دینی و ضد مردمی نظام شاهنشاهی آغاز به فعالیت کردند و این نهضت اسلامی توانست در وجود تکتک انسانهای پاکسرشت نفوذ کند، ادامه داد: اقدام امام (ره) ایستادن در برابر نظام شاهنشاهی بود، نظامی که در جهت وابستگی و اتکای به بیگانه و استقلالزدایی از کشور در حرکت بود.
استاندار همدان با بیان اینکه امام (ره) بت دو هزار و ۵۰۰ ساله نظام شاهنشاهی ضد مردمی را شکست، افزود: امام خمینی (ره) با نگاهی روشن در این مسیر وارد کار شد.
قاسمیفرزاد با بیان اینکه اینروزها شاهدیم که رسانههای غربی به دنبال تطهیر چهره منحوس نظام شاهنشاهی هستند، گفت: بهراستی ما از یک وابستگی مطلق و نظامی بر پایه جهل و نادانی در دوران طاغوت به نظامی رسیدیم که پایه آن در جمهوری اسلامی همانا بر علم و فناوری است.
اعتماد را به مردم بازگردانیم
وی شرایط پیش رو را حساس دانست و افزود: دولت سیزدهم به دنبال این است که با همه توان اعتماد مخدوششده مردم نسبت به نظام را با آوار برداری از مشکلات و مسائل، به آنان بازگرداند.
استاندار همدان با بیان اینکه این موضوع باید در حوزههای اقتصادی و اجتماعی درپیش گرفته شود، بر لزوم توجه و حمایت از واحدهای تولیدی تأکید کرد.
این مقام مسئول به دیدار اخیر رهبری با تولیدکنندگان و سرمایهگذاران نیز اشاره کرد و فرمایشات رهبری را فصلالخطاب دانست.
افتتاح و کلنگزنی ۵۷۷ پروژه در استان همدان
وی تعداد پروژههای افتتاحشده در سطح استان همدان طی ایامالله فجر را برابر ۵۰۳ مورد و تعداد پروژههای کلنگزنیشده در این ایام را ۷۴ مورد اعلام کرد و گفت: اعتبار این پروژهها بالغبر سه هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان است.
قاسمیفرزاد تشریح کرد: از مجموع ۵۰۳ طرح آماده بهرهبرداری استان همدان در دهه فجر، ۹۳ طرح در حوزه اقتصادی و ۴۱۰ طرح نیز در حوزههای مختلف عمرانی است که ۱۵ درصد آنها در حوزههای فرهنگی و آموزشی هستند.
وی در ادامه صحبتهای خود بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی و برگزاری جلسات نهایتاً تا سقف یکونیم ساعت در این دوران تأکید کرد و گفت: باید مردم نسبت به تزریق دوز دوم و سوم واکسن ترغیب شوند.
استاندار همدان در ادامه این جلسه به پاسخ دادن به سؤالات خبرنگاران پرداخت.
از ضرورت اصلاح الگوی کشت تا معضلی بهنام واحدهای تولیدی تعطیل و نیمهتعطیل
قاسمیفرزاد درخصوص دانشبنیان کردن تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد: باید بتوانیم به سمتی حرکت کنیم که میزان بهرهوری در محصولات کشاورزی افزایش یابد، آلایندگی خاک و میزان مصرف آن کاهش پیدا کند و براساس الگوی کشت پیش برویم؛ به این ترتیب توجه به کشت گلخانهای باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با تأکید بر لزوم توجه به این موارد، ابراز کرد: باید استفاده از سم و کودهای مصرفی تقلیل یابد و به سمت دانشبنیان کردن تولید در عرصه محصولات کشاورزی سوق پیدا کنیم و هماکنون نیز تعداد ۲۰ شرکت دانشبنیان در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی ایجاد شده است.
در استان همدان بیش از ۱۰۰ واحد تعطیل و نیمهتعطیل تولیدی وجود دارد
استاندار همدان اصلیترین مشکلات پیش روی همدان را «واحدهای راکد تولیدی» و «معضل آب» دانست و خاطرنشان کرد: در استان همدان بیش از ۱۰۰ واحد تعطیل و نیمهتعطیل تولیدی وجود دارد که در پی این هستیم تا واحدهای مذکور را فعال کنیم.
خروجی سد اکباتان از ورودی آن بیشتر است
این مقام مسئول به موضوع کمبود آب و خشکسالی در استان همدان نیز اشاره کرد و افزود: برای بحث آب همدان تمهیداتی اندیشیده شده است؛ چراکه هماکنون خروجی سد اکباتان از ورودی آن بیشتر بوده و در این عرصه علاوهبر پیگیری انتقال آب از سد تالوار به همدان، بایستی مدیریت مصرف نیز در دستور کار قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه موضوع کمبود آب و خشکسالی از مشکلاتی است که اگر مدیریت نشود به بحران تبدیل میشود، تصریح کرد: هماکنون ۷۰ درصد آب همدان صرف کشاورزی میشود و فقط ۱۰ درصد برای آب شرب بوده و این موضوع نیز روی بحث تأمین آب در اغلب شهرها اثر گذاشته است.
قاسمیفرزاد ادامه داد: تدابیری اندیشیده شده که آب از سد تالوار به همدان منتقل شود؛ درحال حاضر خروجی سد اکباتان از ورودی سد بیشتر است و باید مصرف بهینه شود.
تعلل مجری طرح مسکن ملی فرهنگیان، کار را عقب انداخت
وی در پاسخ به سؤالی درخصوص وضعیت بلاتکلیف پروژه مسکن ملی شهرک فرهنگیان نیز گفت: این زمین با مشکلاتی روبهرو بود و هماکنون اقدامات برای آزمایشهای خاک آن درحال پیشروی است؛ اما تعلل مجری طرح، کار را عقب انداخته بود. زمین هماکنون از ابعاد فنی درحال بررسی و پیشنهاد است تا پروژه به بنیاد مسکن برای اجرا، واگذار شود.
استاندار همدان با تصریح بر اینکه یا زمین باید جابهجا شود و یا استحکامبخشی آن صورت گیرد، اظهار کرد: باید در استان همدان طی چهار سال ۱۰۰ هزار واحد مسکونی ایجاد شود که بر آن هستیم تا ۵۰ هزار واحد آن را در شهرستان همدان ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه چهار هزار و ۸۰۰ نفر در دولت قبل مبالغی را واریز کرده بودند که تکلیف آنها مشخص نبود، گفت: این افراد مورد غربالگری و بررسی قرار خواهند گرفت.
استاندار همدان با بیان اینکه برخی شهرستانها از پروژه بدون متقاضی مسکن مهر استفاده میکنند و مشکل ما در تأمین زمین مربوط به شهر همدان بود، ادامه داد: برای حل مشکل کمبود زمین در استان، الحاق اراضی ۶۸۰ هزار هکتاری که سندش بهنام دولت است را در دستور کار قرار دادیم که برای این کار باید طرح جامع را پیگیری میکردیم که مورد تأیید و تصویب قرار گرفت. به این ترتیب زمینهای الحاقی به شهر همدان برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
قاسمیفرزاد با بیان اینکه ساخت مسکن پروژه بزرگی است و ما نمیخواهیم تجارب مسکن مهر تکرار شود و باید از شرکتهای بزرگ و توانمند استفاده کرد، تصریح کرد: در این زمینه متمایل به ورود بخش خصوصی دارای اهلیت هستیم.
تدوین سند قرآنی استان همدان پس از دو سال مغفول ماندن
استاندار همدان در پاسخ به اقدامات فرهنگی استان همدان و برنامههای پیش رو در این عرصه نیز از تدوین سند قرآنی استان همدان خبر داد و گفت: این موضوع دو سال در استان مغفول مانده بود و حال باید در دستور کار قرار گیرد؛ از سویی سند فرهنگی استان همدان نیز تدوین شده و برش سهماهه آن به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه این سند دارای پنج محور است که در آن به مباحث خانواده، تقویت بنیان خانواده، نقش زنان در جامعه، مسائل مربوط به جوانان و نوجوانان و پیری و کهنسالی جمعیت توجه شده است، ادامه داد: نرخ رشد جمعیتی استان همدان هماکنون ۱.۶۹ و بسیار از میانگین کشوری کمتر بوده و عدد خوبی نیست و باید برای آن برنامهریزی داشت.
استاندار همدان در ادامه این موضوع به دیگر اقدامات و برنامههای فرهنگی در سطح استان همدان مانند برگزاری جشنواره ملی اذان منتظران، یادواره مرحوم دباغ و غیره نیز اشاره کرد.
پروازهای همدان راه میافتد، اما شاید ناپایدار
وی با اشاره به از سرگیری مجدد فعالیت فرودگاه همدان، عنوان کرد: طی رایزنیهای بهعملآمده در اوایل اسفندماه پرواز همدان به کیش و در اواسط اسفندماه پرواز همدان به مشهد دایر خواهد شد اما این موضوع میتواند ناپایدار باشد؛ البته اگر یک ایرلاین در همدان داشته باشیم، راه حل اساسی مشکل ما خواهد بود.
شهرک سلامت در همدان ایجاد میشود
استاندار همدان با اشاره به ظرفیت توریسم سلامت در همدان، اظهار کرد: در این زمینه با یکی از افراد در کنسولگری اربیل صحبت شد و درحال برنامهریزی هستیم تا شهرک سلامت را با کمک بخش خصوصی در همدان ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: از آنجا که ظرفیت پزشکی همدان بالا است، توریسم سلامت باید مورد توجه قرار بگیرد و از سویی استان همدان در زمینههای آب، کشاورزی، مسائل زیستمحیطی معدن و غیره با مشکلاتی روبهرو است، صنعت گردشگری میتواند در این عرصه کمککننده و اشتغالزا باشد.
غار علیصدر تا کِی خاموش میماند؟
استاندار همدان درخصوص وضعیت تعطیلی غار علیصدر نیز گفت: حاشیههای پیشآمده در این زمینه مهم نیست، ما تابع شرایط و مصوبات ستاد کرونا برای بازگشایی غار علیصدر هستیم. از سویی نیمه فروردینماه ۱۴۰۱ نیز مصادف با ماه مبارک رمضان است؛ به این ترتیب باید برنامهها با توجه به این موارد برای بازگشایی غار علیصدر پیش رود.
قاسمیفرزاد درخصوص قطار شهری همدان نیز بیان کرد: این طرح پیشتر مصوب شده بود، اما برای تصویب نهایی به شورای عالی ترافیک رفته تا از ابعاد فنی اشکالاتی که داشته است، مورد بررسی قرار گیرد؛ چنانچه طرح مورد تأیید قرار گیرد، آن را پیگیری خواهیم کرد.
نرخ بیکاری استان همدان دقیق و مشخص نیست
وی درخصوص آمارهای موجود از نرخ بیکاری و اشتغال استان نیز گفت: نرخ بیکاری استان همدان هشت درصد مطرح شده، اما من فکر میکنم که این میزان نیست و نرخ بیکاری استان همدان بیشتر باشد.
استاندار همدان با بیان اینکه نتایج سرشماری جدید هنوز اعلام نشده تا بتوانیم این موضوع را دقیق بررسی کنیم، اظهار کرد: درحال حاضر نرخ بیکاری استان همدان دقیق و مشخص نیست.
تعهد، انقلابیگری و تخصص، ملاک انتصابها است
وی درخصوص وضعیت انتصابهای صورتگرفته در استان همدان نیز گفت: توانایی، اهلیت، پتانسیل، ظرفیت، عملکرد خوب و کارنامه درخشان برای ما شرط است و نباید مدیران تنها بهدلیل اینکه در دولت قبل پست داشتند، کنار بروند.
قاسمیفرزاد با بیان اینکه چه ایرادی دارد از ظرفیت افرادی که تخصص، تعهد و سلامت نفس و اخلاق دارند استفاده کنیم؟ خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی برای فصل و جداسازی نیامده است و برای ما تعهد، انقلابیگری و تخصص افراد در انتصابها اهمیت دارد.
وی در پایان درخصوص پدیدههایی چون زبالهگردی نیز گفت: این پدیده زشت باید مورد توجه مسئولین استان قرار گیرد تا افرادی که به دنبال سود هستند، وارد این وادی نشوند و از سویی بازیافت و تفکیکها از سوی نهادهای متولی در دستور کار قرار گیرد.