دکتر عبدالنبی باقری بیان کرد : پسیل آسیایی یکی از آفات مهم مرکبات در دنیا و ایران بوده که علاوه بر خسارت مستقیمی که به مرکبات وارد میکند، ناقل بیماری باکتریایی مرکبات یعنی میوه سبز و یا هوانگلانگ بینگ است. در زمان ظهور جست های جوان و ترد، حشرات بالغ با تغذیه از جست های جوان، جفت گیری و تولید تخم های بالغ می کنند.
وی افزود : تجمع و تغذیه افراد بالغ روی این جوانه های نورسته باعث بدشکلی جوانه ها می شود. تخم گذاری حشرات ماده بین چین خوردگی¬های برگ های بسیار جوان انتهایی انجام میشود که به طور معمول این برگها در اثر خسارت آفت دارای بدشکلی و پیچیدگی شده اند.
محقق مرکز تحقیقات و آموزش اضافه کرد: افراد ماده فقط روی جوانه های نورسته تخم گذاری می کنند یعنی جایی که پوره های تازه تفریخ شده میتوانند تغذیه کرده و به حشرات کامل تبدیل شوند.
دکتر باقری گفت : پوره های این آفت به صورت دسته جمعی و به تعداد زیاد روی جوانه های انتهایی تغذیه و تولید مقدار زیادی عسلک مومی سفیدرنگ می کنند که باعث رشد قارچ مولد دوده و کاهش سطح فتوسنتزی برگها می شود.
گفتنی است : پس از مشاهده و بررسی علائم بیماری توسط عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان ، توصیه های لازم در راستای کنترل آفت و مدیریت بیماری به باغداران ارائه شد.
انتهای پیام/