مجتبی دهقانپور امروز سه شنبه سی ام فروردین ماه در حاشیه آغاز مانور مذکور تصریح کرد: این مانور با مشارکت سازمان های جهاد کشاورزی، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، تعزیرات حکومتی و اتحادیه تخصصی بذر، سموم و گل و گیاهان زینتی برگزار میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه علاوه بر تولید کافی و دسترسی مطلوب به غذا، سلامت محصول نیز از رسالتهای جهاد کشاورزی است، اظهار کرد: یکی از مولفههای اثرگذار در سلامت غذا رصد و پایش نهادههایی هست که در تولید غذای مردم استفاده میشود.
او با اشاره به اینکه یکی از نهادههای تولید سم و کود است، اظهار کرد: با رصد و مانیتورینگ مراکز عرضه نهادههایی نظیر سم، بذر، کود و نهال اگر تخلفاتی در این بخشها وجود دارد احصا شده و برخورد لازم صورت میگیرد.
دهقانپور عرضه سم، کود، بذر توسط فروشگاههای غیر مجاز را از مصادیق تخلف برشمرد و افزود: شناسایی نهادهای قاچاق، تقلبی و تاریخ مصرف گذشته به عنوان دیگر تخلفاتی است که اکیپ های نظارتی آن را رصد و پایش میکنند.
به گفته وی؛ نهادهها علاوه بر اینکه به افزایش تولید محصول کمک می کنند، اگر اصول صحیح مصرف شان رعایت نشود یا اینکه خود نهادهها به لحاظ ماهیتی دارای معایبی باشند، کیفیت مطلوب نداشته باشند یا فاقد استانداردهای لازم باشند، میتوانند اثرات نامطلوبی را بر روی محصول و نهایتاً بر سلامت غذا بگذارد.
دهقانپور با بیان اینکه نهادههایی که در بخش کشاورزی استفاده میکنیم نقش موثری در آینده محیط زیست ما میتواند داشته باشد، ابراز کرد: یکی از مولفههای اساسی برای رسیدن به توسعه پایدار، پایداری زیست محیطی بوده و یکی از مولفههای موثر در پایداری زیست محیطی استفاده از نهادههای شیمیایی دوستدار محیط زیست است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس میافزاید: اگر ما بتوانیم محیط زیست خوبی داشته باشیم قطعا میتوانیم سلامت مردم را هم تا حدودی تضمین کنیم از این رو ارتباط تنگاتنگی بین این مولفهها است و اینکه بالاخره تمام تلاشی که ما میکنیم برای این است که بتوانیم به امنیت غذایی و محصول ایمن برسیم.