stat counter
تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
  • کد خبر : 118174
  • 13 اردیبهشت 1399 - 12:56
4
قلم گزارش می دهد؛

ضربه کرونا بر فعالیت مهدهای کودک و مادران شاغل/ عدم وجود مراکز غیرمجاز نگهداری کودک در همدان

ضربه کرونا بر فعالیت مهدهای کودک و مادران شاغل/ عدم وجود مراکز غیرمجاز نگهداری کودک در همدان
در استان همدان تعداد ۲۹۷ مهد اعم از شهری و روستایی فعالیت دارند؛ حدود ۸۵۵ نفر از کارکنان مهدهای کودک تحت نظارت بهزیستی استان به عنوان مسئول فنی، مربی و یا کمک مربی اشتغال دارند؛ شیوع ویروس کرونا در اولین روزها اعلام در کشور، منجر به تعطیلی مهدهای کودک شد، در این بین علاوه بر خسارت های ناشی از تعطیلی بر مسئولین و مربیان مهدهای کودک، منجر به ایجاد چالش هایی برای مادران شاغل شد و حتی بسیاری از آن ها را به سمت بیکار شدن کشاند، اما در این بین بازار مراکز غیرمجاز نگهداری از کودکان رشد پیدا کرد.
قلم | qalamna.ir :

مدیرکل دفتر امور کودکان ونوجوانان سازمان بهزیستی کشور از فعالیت مراکز غیرمجاز نگهداری کودک همزمان با تعطیلی مهدهای کودک خبر داده است.

سعید بابایی در این خصوص با بیان این که با توجه به این شرایط و همچنین احتمال ورشکستگی مهدهای کودک، در حال آماده کردن پیشنهادات بازگشایی مهدها هستیم تا آن را به ستاد مبارزه با کرونا ارائه دهیم، ادامه داد: در حال حاضر با اینکه مهدهای کودک تعطیل هستند اما خبر می رسد که متاسفانه مراکز غیرمجاز نگهداری کودک در حال بازگشایی هستند که این مساله نگرانی هایی را ایجاد کرده است.

در این راستا برآن شدیم تا وضعیت مهدهای کودک در این روزهای آغشته به کرونا را در استان همدان بررسی کرده و بدانیم که آیا مراکز غیرمجاز نگهداری کودک در همدان در حال فعالیت هستند یا خیر؟ بدین سان گفت و گویی با زهره بختیاری، سرپرست معاونت امور اجتماعی بهزیستی استان همدان و رضا افشاری، رییس بهزیستی شهرستان همدان ترتیب دادیم که در ادامه می خوانید:

زهره بختیاری در گفت و گو با خبرنگار قلم با بیان این که مهدهای کودک هنوز اجازه فعالیت ندارند، خاطرنشان کرد: اگر مهدکودکی در این روزها فعالیت داشته باشد یعنی پذیرش شیرخواران و کودکان را داشته باشد، غیرقانونی است.

سرپرست معاونت امور اجتماعی بهزیستی استان همدان با بیان این موضوع عنوان کرد: هنوز امکان فعالیت مهدهای کودک وجود ندارد و بایستی بازگشایی ها به صورت مرحله ای پیش روند تا بتوان از  تمهید فضایی مناسب و مطابق با پروتکل های بهداشتی در مهدهای کودک اطمینان یافت.

وی در ادامه افزود: بایستی مهدهای کودک به لحاظ کیفیت خدمت رسانی در فضای فعلی مطابق پروتکل های بهداشتی پیش بینی شده بوده از جمله انجام کارهایی مانند آموزش کارکنان قبل از بازگشایی وغیره باید مهیّا شود.

این مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: از سویی طبق اعلام سازمان بهزیستی کشور و پروتکل های تهیه شده در ستاد مبارزه با کرونا شرایط بازگشایی مهدها پیش نیازهایی چون رعایت فاصله فیزیکی و امکان تهویه مناسب در اتاق های پذیرش کودکان و پیشگیری از ازدحام احتمالی با پذیرش تعداد کمتر کودکان و تجهیز کارکنان به وسایل بهداشتی مثل ماسک و دستکش و لوازم ضد عفونی کننده وغیره برای کارکنان و مراجعان نیاز دارد.

بختیاری در خصوص زمان بازگشایی مهدهای کودک نیز گفت: در حال حاضر زمان بازگشایی مهدهای کودک قابل پیش بینی نیست و البته با توجه به اضطرار مادران شاغل برای بهره مندی از خدمات مهدهای کودک پیش بینی و برنامه ریزی اولیه برای این نیاز در دست اقدام بوده و ما نیز منتظر مجوزهای سازمان بهزیستی کشور در این ارتباط هستیم.

سرپرست معاونت امور اجتماعی بهزیستی استان همدان در پایان سخنان خود تاکید کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر  وجود مراکز غیرمجاز نگهداری کودک در همدان نداشته ایم و مهدکودکی به صورت غیرقانونی فعالیت نداشته است.

در ادامه این بررسی، رضا افشاری نیز در گفت و گو با سرویس اجتماعی قلم در خصوص بسته بودن مهدهای کودک در دوران شیوع کرونا، عنوان کرد: طبق تصمیم ستاد کرونا، مهدهای کودک هم چنان حق پذیرش کودکان و شیرخواران را ندارند و طبق صحبت های اخیر نیز آخرین گروه در بین مدارس، دانشگاه ها و مهدهای کودک که فعالیتشان آغاز می شود، مهدهای کودک خواهند بود.

رییس بهزیستی شهرستان همدان در ادامه تاکید کرد: بازگشایی مهدهای کودک طبق پروتکل های بهداشتی خواهد بود، تصریح کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر وجود مرکز غیرمجاز نگهداری کودک و یا فعالیت مهدکودک ها به صورت غیرقانونی نداشته ایم.

وی در پایان این گفت و گو در این راستا خاطرنشان کرد: سپاه در حال حاضر هرجایی که اجازه فعالیت ندارد را شناسایی می کند و با رصد آن ها، مانع از فعالیت مهدکودک هایی خواهند شد که باز هستند اما در حال حاضر مرکزی به صورت غیرقانونی باز نبوده است و موردی به ما گزارش نشده است.

و اما پای درد و دل مادران شاغل…

در ادامه پای درد و دل مادران شاغل نشستیم، یکی از مادران شاغل در ادارات همدان ضمن ابراز گلایه مندی از وضعیت پیش رو عنوان کرد: در طول مدتی که ادارات باز هستند اما مهدهای کودک نه، مجبور هستم که هر روز صبح دخترم را به خانه مادرم ببرم.

وی با بیان این که مادرم سن بالایی دارد و از پا درد رنج می برد، خاطرنشان کرد: برای این که دخترم در مهدکودک بازی کردن و مشارکت را بیاموزد، او را به مهدکودک می بردم از سویی مادرم سن بالایی دارد و نیازمند استراحت است و دوست ندارم که هر روز زحمات دخترم به گردن وی بیفتد اما راهی جز این کار نداشتم.

کارمند خانم دیگری عنوان کرد: حقوق مناسبی در یکی از شرکت های خصوصی داشتم اما به خاطر تعطیلی مهدهای کودک مجبور شدم که بعد از ایام تعطیلات عید، استعفا دهم چون جایی را نداشتم که دختر سه ساله ام را بگذارم و مهدهای کودک هم تعطیل بود از طرفی پول لازم برای گرفتن پرستار را نداشتم.

یکی از بانوان شاغل در کارگاهی تولیدی نیز مطرح کرد: حقوق کارگری از شرکتم دریافت می کنم اما نیازمند این شغل هستم اما در همدان کسی را نداشتم که از پسر یک سال و نیمه ام مراقبت کنم بدین سان به امید این که روزی مهدهای کودک باز می شوند، برای پسرم پرستار گرفتم و تمامی حقوقم را به آن پرستار می دهم.

گفتنی است؛ در استان همدان تعداد ۲۹۷ مهد اعم از شهری و روستایی فعالیت دارند؛ حدود ۸۵۵ نفر از کارکنان مهدهای کودک تحت نظارت بهزیستی استان به عنوان مسئول فنی، مربی و یا کمک مربی اشتغال دارند.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • خبرنگار شکیبا کولیوند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.