خبرنگار قلم، طرح سوال از شهردار همدان که چند روز پیش در صحن شورای اسلامی شهر همدان با ۲۱ پرسش کلید خورد، و امروز عصر، در دهمین جلسه صحن با پاسخ های شهردار همدان همراه بود.
عباس صوفی در این جلسه با بیان این که کار اجرایی چالش دارد، گفت: من روز اول پذیرفتم که با ۱۱ طرز فکر کار کنم و هم اکنون که دو سال زحمت و تلاش در شهرداری داشته ایم، سیاست ما استفاده از نیروهای سالم بوده و با افتخار می گویم که از مدیران جوان و سالم در این دوران استفاده کرده ایم.
وی با بیان این که شهرداری در طول روز بالغ بر یک هزار کار دارد، عنوان کرد: اگر روزی یک درصد مردم همدان در یک روز به شهرداری مراجعه کنند یعنی روزی ۶ هزار آدم به شهرداری مراجعه داشته اند و در حال حاضر، مردم از شهرداری راضی اند و این مهم است.
شهردار همدان با بیان این که هر زمانی که اعضای شورا نخواهند که ادامه کار دهم، قبول می کنم، تصریح کرد: در شهرداری جز به خدمت به مردم نیستم و نمی خواهم به هر قیمتی در شهرداری بمانم اما نیاز است که خدماتم مورد حمایت اعضای شورای شهر همدان باشد.
صوفی در این راستا با بیان این که بودجه شهرداری همدان در سال ۹۷ بالغ بر ۶۴۶ میلیارد تومان بوده که ۸۳ درصد آن محقق شده است، تصریح کرد: در سال گذشته، بودجه شهرداری همدان برابر ۸۰۵ میلیارد تومان بود که ۷۸ درصد آن محقق شد.
شهردار همدان با بیان این که از سال ۹۶ تا اردیبهشت ماه سال جاری، حدود ۲۰۰ درصد تا افزایش قیمت مسکن داشته ایم، خاطرنشان کرد: از فروردین ۹۶ تا فروردین ۹۹ شاهد افزایش چهار برابری قیمت شاخص های عمرانی بوده ایم در حالی که از سال ۹۶ تا امسال بیشترین عوارض شهرداری ۲۰ درصد بوده است.
بین نسبت درآمد و هزینه هایمان دچار خلا درآمدی شدیم
وی ادامه داد: ما افزایش ۹۰ درصدی قیمت آهن آلات را هم داشته ایم اما درآمدهایمان از عوارض تنها افزایش بیست درصدی داشته است بدین سان بین نسبت درآمد و هزینه هایمان دچار خلا درآمدی شدیم که باید برای جبران آن تلاش می کردیم اما با این حال، پروژه های نیمه کاره بسیاری را نیز پیش بردیم.
وی با بیان این موضوع ادامه داد: مطرح شده که چرا پروژه های شهر همدان نیمه کاره اند و یا این که چرا شهرداری همدان خسارت ۸۰ میلیارد تومانی به شهر همدان زده است، اما همه این خلاهای درآمدی را داشته ایم و حتی در مقایسه با کلانشهرهای رشت و تبریز و کرمانشاه، بودجه ما کمتر است با این حال اقدامات بسیاری در همدان داشته ایم.
صوفی در تشریح این موضوع گفت: با همه این مشکلات، در کنار آن پرداخت دیون شهرداری از سنوات قبلی را نیز داشتیم اما در این بین، بازگشایی معبر در محدوده خضر، طالقانی، شهید فهمیده، سعیدیه بالا را داشتیم؛ برای ورودی شهر همدان اقداماتی را پیش بردیم و بحث عقب نشینی کارخانه کیوان و خوش نوش چند سال مانده بود را حل کردیم.
شهردار همدان به بحث انتقال آب های سطحی به ویژه در محدوده چمران، پیاده رو سازی ها و توسعه فضای سبز در همدان اشاره کرد و با ادعای رشد متوازن شهر همدان گفت: در بحث بازگشایی معابر، جدول گذاری ها، پیاده روسازی، پوشش رودخانه ها و امثال این برنامه ها هرگز به بالا شهر و پایین شهر توجه نکرده ایم.
صوفی با بیان این که در نقاط مختلف شهرهمدان ۱۴ پارک و دو پارک بزرگ و هم چنین ۱۷ زمین در حال آماده سازی است، خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری، سامانه شفافیت را راه اندازی کرده ایم، سایت دفن پسماند با حوضچه های شیرابه را ساخته ام و در دوران شیوع کرونا، برنامه های مختلفی را به انجام رساندیم هم چنین ۹۹ درصد املاک شهرداری اسکن شد، سامانه ۱۳۷ را راه اندازی کردیم و پارسال ۳۳ میلیارد تومان از پرداختی مالیات به شهرداری بازگرداندیم.
شهرداری نباید جواب مشکلات اقتصادی را بدهد!
این مسئول در پاسخ به این که چرا پروژه های نیمه کاره را توانسته است به انجام برساند، گفت: هر پروژه باید چند فاز داشته باشد و در هر فاز با قیمت بالاتر مواد اولیه مورد نیاز مواجه شده ایم؛ گفته اند شهرداری موجب خسارت ۸۰ میلیارد تومانی شده اما آیا این موضوع، حاصل کوتاهی ها بوده؟ در دو سال اقتصادی که همه ما ضرر کرده ایم، با توجه به نرخ تورم و شرایطی از این دست، شهرداری نباید جواب مشکلات اقتصادی را بدهد! این ها مسائل و مشکلات اقتصادی جامعه است.
صوفی ادامه داد: پل شهید همدانی نیاز به پروسه داشت، خردادماه میلگرد گران شد، من باید جواب گران شدن میلگرد را بدهم؟ من باید همه این مسائل را قبل از گرانی می دیدم؟
کجای ساخت پُل غدیر خسارت بود؟
شهردار همدان در پاسخ به انتقاد شورای شهر نسبت به عملیات ساخت پل غدیر در سه راهی فرهنگیان همدان گفت: ساخت این پل که تردد خودروها را روان سازی می کند، خدمت به مردم است و کجای این طرح خسارت بود؟ پل غدیر باید از چند سال قبل اجرایی می شد و اگر این اقدام صورت می گرفت دیگر نیازی به ساخت پل شهید همدانی نبود؛ عملیات ساخت این پل با مجوز شورا بوده و در بودجه ۹۸ نیز منظور شد و حتی اعضای شورا برای کلنگ زنی حضور یافتند.
صوفی با بیان این که این پل جزو طرح های بزرگ سطح شهر است و نمی دانم چطور متهم به ضرر رساندن به مردم شده ایم، مطرح کرد: امسال هم برای این طرح بودجه مصوب شده است و افتخار می کنیم چنین طرح های بزرگ را اجرایی کنیم؛ به هر حال پل غدیر باید ساخته شود و هیچ تاثیری بر روند ساخت سایر طرح ها ندارد.
تخلف بیمه بوده نه شهرداری!
وی در زمینه پرسش شورای شهر از علت بیمه شدن برخی از افراد که هم اکنون پرسنل شهرداری نیستند، گفت: با توجه به ثبت نام بیمه تکمیلی افرای که کارمند شهرداری همدان نبوده اند باید مطرح کنم که طبق روال شرکتی بر اساس مناقصه یکی از شرکت های بیمه ای، بیمه شهرداری را می گیرد، بدین ترتیب قراردادی با یکی از شرکت های بیمه ای بسته شد و در ماه اولی که مشخص شد این شرکت، تخلف کرده و ۱۰ نفر را خارج از لیست دارای کدپرسنلی شهرداری به بیمه اضافه کرده است، این تخلف بلافاصله توسط اداره رفاه تذکر داده شد و برای امسال توسط حراست، کنار گذاشته خواهد شد.
پیشرفت ۱۰ درصدی به ۷۵ درصد رسیده است
شهردار همدان در پاسخ به وضعیت تکمیل پارکینگ طبقانی آقاجانی بیگ نیز گفت: عملیات ساخت این طرح مربوط به سال ۹۴ بوده و باید سه ماه بعد به بهره برداری می رسید اما انجام نشد؛ سال ۹۷ این طرح را با ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی در اختیار گرفتم و اکنون ۷۵ درصد پیشرفت یافته است.
صوفی ادامه داد: اجرای طرح ها در شرایطی است که ۲ سال اخیر بدترین دوره عمرانی در مباحث فنی بود و سال ۹۷ نیز برای نخستین بار در تاریخ شورای فنی کشور، دولت به پیمانکاران اجازه تقاضای ماده ۴۸ را داد که باعث شد به دلیل افزایش بی رویه میلگرد، پیمانکار اعلام ناتوانی از اجرای طرح کند.
شهردار همدان با تاکید بر این که این طرح به طور قطع امسال به بهره برداری می رسد، تصریح کرد: تلاش خود را برای انجام مذاکره با پیمانکار و اجرای دوباره طرح را انجام دادیم و در حالیکه روند کند طرح به دوره ما ارتباطی نداشت اما اکنون در شرایط سخت به ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسید.
الحاق روستاها به شهر، قانون است
صوفی در ادامه در خصوص الحاق سه روستای حسن آباد شورین، علی آباد پشت شهر و قاسم آباد به شهر همدان گفت: این الحاق مصوبه هیات وزیران و ابلاغ معاون اول رییس جمهوری است، می توانیم نسبت به این مصوبه قانونی چشم پوشی کنیم و قانون گریز باشیم اما الحاق این سه روستا براساس تقسیمات سیاسی الزامی است و شورا در بودجه امسال نیز اعتبار به این حوزه اختصاص داده است.
وی با بیان این موضوع ادامه داد: اینکه عنوان شده در این مناطق نسبت به ساخت و سازهای غیرمجاز توجهی نشده نیز درست نیست؛ چراکه نظارت کامل از سوی مجموعه کنترل نظارت و پیشگیری شهرداری همواره صورت گرفته و عملکرد این حوزه نیز مورد تایید شورا است.
این مسئول با تاکید بر این که در همین ماه های اخیر چندین تخریب را در این مناطق ساخت و ساز غیرمجاز داشته ایم و مستندات آن موجود است، یادآور شد: اگر اعضای شورا مستنداتی مبنی بر بی توجهی به ساخت و ساز غیرمجاز دارند، ارائه دهند تا برخورد قانونی صورت بگیرد ضمن اینکه کمیسیون ماده ۱۰۰ که برخی اعضای شورا عضو آن هستند نیز می تواند حکم تخریب دهد.