stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
  • کد خبر : 234263
  • 15 بهمن 1399 - 12:40
5

نقش و جایگاه زنان در اپیدمی کووید ۱۹

نقش و جایگاه زنان در اپیدمی کووید ۱۹
هرمزگان-زنان در جایگاه‌های مختلف، در حفاظت از خود و دیگر اعضای خانواده و حتی جامعه نقش پررنگی دارند.
قلم | qalamna.ir :

لیدا تفتی از مرکز توسعه سلامت کیش در یاداشتی نوشت :پاندمی کووید ۱۹ فقط یک معضل بهداشتی نیست، بلکه معضلی برای جوامع و اقتصاد دنیاست و زنان در قلب اقدامات، مراقبت ها و پاسخگویی ها قرار دارند.

زنان با حضور در نقش های متفاوت به عنوان متخصص، کارشناسان بهداشت و سلامت، داوطلبان اجتماعی، دانشمند، مدیر، همسر و مادر، هر روزه نقش اساسی را برای مقابله با شیوع بیماری به عهده دارند و ایفای نقش می کنند.

با اینکه بسیاری از بیماران که دچار این بیماری می شوند، علایم خفیفی دارند و نیاز به مراجعه به مراکز درمانی ندارند و با توصیه های مراقبان سلامت و قرنطینه خانگی خوب می شوند، افراد زیادی این موارد را نمی دانند یا به آن توجهی نمی کنند. در حالیکه هرچه آگاهی همگانی، خصوصا اطلاعات و دانش مادران و زنان بعنوان قلب خانواده نسبت به این بیماری و راه های جلوگیری از انتقال و پیشگیری  و الزام رعایت پروتکل های بهداشتی افزایش پیدا کند، می شود با نگرانی کمتر و آسیب کمتری این شرایط را مدیریت کرد.

با توجه به حضور گستره زنان در جامعه، می توانند نقش پررنگی در مدیریت بیماری و مراقبت از خود و خانواده داشته باشند و همچنین می توانند در انتشار اطلاعات درست و افزایش آگاهی جمعی تاثیر بسزایی داشته باشند.

توجه داشتن به اطلاعاتی که از طریق منابع معتبر که گاه از طریق مسئولین کشوری و یا محلی اعلام می شود، دنبال کردن کانال های معتبر اطلاع رسانی و مطلع شدن از آخرین اخبار و توصیه های سازمان بهداشت جهانی (WHO) از جمله نکاتی مورد توجه و مهم است که بانوان عزیز باید از آن مطلع باشند.

بانوان وقتی به عنوان مادر و همسر به شکل های مختلفی مراقب سلامت همسر و فرزندان خود هستند در معرض خطر بالاتری از ابتلا به بیماری هستند، از این رو افزایش آگاهی در خصوص آموزش خود مرافبتی، یکی از راه های مهم و تاثیر گذار در کاهش عوارض بیماریها و خصوصا این پاندمی است. اگر زنان اطلاعات دقیق، معتبر و صحیح را دریافت کنند و بتوانند این مطالب را به همسر، فرزندان و نزدیکان خود منتقل کنند، نقش بسیار مهمی در افزایش آگاهی جمعی در جامعه ایفا کرده اند.

از طرفی دیگر اگر زنان اطلاعات ناصحیح و غیر علمی دریافت کنند، به همان شدت رواج اطلاعات غلط به  تاثیرات منفی آن دامن خواهد زد. پس فراموش نکینم زنان در هر جایگاه و با هر سطح تحصیلاتی می توانند در  زمینه بهداشت تاثیر قابل توجه داشته و آگاه شدن این قشر از جامعه نیازی ضروری است.

خودمراقبتی رفتاری است اکتسابی، آگاهانه و هدف‌دار که فرد از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع استفاده می‌کند تا به طور مستقل از سلامت خود، فرزندان و خانواده مراقبت کند. خودمراقبتی، فعالیتی است که مردم برای حفظ سلامت و برآورده کردن نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی خود انجام داده و به وسیله آن از بروز بیماری‌ها یا حوادث پیشگیری کرده و از سلامت خود حفاظت می‌کنند. خودمراقبتی رفتاری است که باید آموخت و به دیگران هم انتقال داد.

ما در مرکز توسعه سلامت کیش از طریق اینستاگرام به آدرس mts-kish@و کانالهای واتس آپ و تلگرام سفیران سلامت safiransalamat_kish@ و همکاری عالی اصحاب رسانه و ارتباط مستمر با ادمین های کانال های عمومی و گروهی، سعی کردیم گزیده ای از اخبار و اطلاعات آموزشی معتبر را در اختیار علاقمندان قرار داده و در صورت نیاز به سوالات مطرح شده پاسخ دهیم.

و کلام آخر، در زندگی هر کس، وظیفه ای را بر عهده دارد که اگر این وظایف به بهترین شکل انجام شود بهترین نتایج را میگیریم. یادمان باشد در انجام این وظایف هر کدام از افراد جامعه خصوصا اعضای خانواده نقش دارند و هر کدام در قبال سلامت هم مسئولیم. یادمان باشدکرونا هنوز هست. و تنها راه مبارزه با کرونا اتحاد، همدلی و رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.

انتهای پیام/

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.