گروه بین الملل: پارلمان لیبی، پس از دو روز جلسه و رایزنیهای فشرده، به کابینه عبدالحمید دبیبه، میلیاردر ۶۱ ساله بهعنوان دولت موقت رای داد.
در جریان رایگیری درپارلمان لیبی ۱۲۱ نماینده از میان ۱۳۲ عضو حاضر پارلمان به دبیبه و کابینه وی رای دادند. این در حالی است که عقیله صالح، رئیس پارلمان میگوید ۱۳۲ نماینده به کابینه رای اعتماد دادهاند.از زمان امضای توافق صلح میان نیروهای وابسته به ژنرال خلیفه حفتر و نظامیان متحد فائز سراج در اکتبر سال گذشته، این نخستین گام جدی برای بازگشت آرامش به کشور مصیبت زده لیبی به شمار میرود.عبدالحمید دبیبه ۲۵ فوریه بهعنوان رئیس بازوی اجرایی شورای ملی لیبی، با کمک سازمان ملل متحد و برای اداره امور کشور تا زمان تشکیل دولت موقت از سوی پارلمان برگزیده شد. وی از شهر مصراته در غرب لیبی میآید.براساس برنامه سازمان ملل متحد قرار است دولت موقت ۲۴ دسامبر امسال، انتخابات پارلمانی را برای تشکیل دولت و مجلس جدید و مستقر برگزار کند.لیبی از سال ۲۰۱۱ و پس از تظاهرات موج موسوم به بهار عربی عملا به کشوری از همگسیخته بدل شد. وضعیت در این کشور شمال آفریقا بهویژه پس از سرنگونی معمر قذافی و بروز اختلاف میان نیروهای حاضر در انقلاب به وخامت گرایید. در سالهای گذشته نیروهای مستقر در شرق و غرب لیبی، عملا کشور را دوپاره کرد و هرکدام بر بخشی از آن حکم میراندند.نبود دولت مرکزی در یک دهه گذشته لیبی را به گذرگاه حرکت مهاجران از کشورهای آفریقایی به اروپا بدل کرده بود. گزارشهای تکان دهنده بسیاری از نابهسامانی وضعیت آوارگان در این کشور منتشر شده است.عبدالحمید دبیبه پس از رای اعتماد پارلمان و درحالی که بهشدت منقلب به نظر میرسد گفت: «لیبی واحد و یکپارچه» است. عقیله صالح، رئیس پارلمان لیبی این روز را یک روز تاریخی برای کشورش توصیف کرد.کابینه دبیبه، دو معاون نخست وزیر، ۲۶ وزیر، شش وزیر مشاور دارد. وزارتخانههای امور خارجه و دادگستری به وزرای زن سپرده شده است.
سازمان ملل متحد و ایالات متحده آمریکا از انتخاب دولت جدید در لیبی استقبال کردهاند. در یک دهه گذشته جنگ داخلی، افزایش قدرت گروههای مسلح اسلامگرا و بهویژه همپیمانان داعش و ورود قدرتهای خارجی از جمله ترکیه، روسیه و کشورهای همسایه به میدان نبرد و قدرت، بحران لیبی را به یک چالش بینالمللی تبدیل کرده بود.
یک میلیاردر نخست وزیر لیبی شد
قلم | qalamna.ir :