حجت الاسلام باوقار بیان کرد: اینجاست که نقش نهادهای فرهنگی با ارائه و در اختیار قرار دادن کتابهای مناسب در فضای مجازی به نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در بین مردم بخصوص جوانان نمایانگر می شود.
وی بیان داشت : نهادینه کردن فرهنگ مطالعه مجازی با در دسترس قرار دادن کتابهای الکترونیکی امکانپذیر است و شاید راه اندازی کتابخانه دیجیتال در کنار کتابخانه های عمومی موجود بتواند این نیاز را برطرف کند چرا که امروزه فضای مجازی ساعات بسیاری از زندگی جوانان را به خود اختصاص داده است و می توان این زمان را مدیریت و هدف دار نمود.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد افزود: راه اندازی کتابخانه دیجیتال دسترسی به منابع را برای اساتید، دانشجویان و عموم مردم آسان تر می کند و بر سرانه مطالعه نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.
حجت الاسلام باوقاردر بخش دیگری از سخنان خودافزود: قرآن در عناوین مختلف تاکید بر یادگیری و کتابت دارد و شروع بعثت را خدای متعال با آموزش و قلم قرار داده است و فلسفه بعثت انبیاء با تزکیه و تعلیم کتاب است.
وی افزود: قرآن به انسان بیان می کند که شما این استعداد را دارید که اسرار آفرینش را با مطالعه، فکر و علم افزایی بدست بیاورید. صحیفه سجادیه نیز منبع عظیم عرفان حقیقی و واقعی است و نباید از صحیفه سجادیه و نهج البلاغه غافل شد.
حجت الاسلام باوقار با بیان اینکه کتابخانه و شرایط مناسب تاثیر بسزایی در میزان مطالعه دارد بیان کرد: کتابخوانی مقوله ای است که کماکان مظلوم واقع شده است و میزان مطالعه کتابهای غیر درسی در بین اقشار مختلف جامعه کم است و باید مطالعه دقیق و جهت دار باشد.
نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت استان هرمزگان با بیان اینکه انس گرفتن افراد جامعه با کتاب باعث افزایش آگاهی و سطح اخلاق در جامعه می شود، گفت: از وظایف ما در اشاعه فرهنگ مطالعه این است که منابع مناسب در حد فکر و توان اقشار مختلف جامعه در اختیار آنها قرار بدهیم.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان هرمزگان نیزدر این نشست به ارائه گزارشی از سرانه فضای فیزیکی کتابخانههای عمومی در سطح استان پرداخت و بیان کرد: در بعضی از شهرستان ها بخصوص در شرق استان امکانات زیرساختی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی فراهم نیست که باید مسئولان و خیرین در این حوزه، سرمایهگذاری بیشتری داشته باشند و باید تشویق و اعتمادسازی بین خیرین صورت بگیرد تا این امر محقق شود و نیاز مردم این مناطق به کتاب و کتابخانه برطرف شود.
امینه دیانورد بیان کرد: در سالهای اخیر با توجه به رشد فعالیتهای فرهنگی کتابخانه ها و تلاش کتابداران در جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی آمار مراجعه به کتابخانه ها رشد بسیار خوبی داشته است ولی با توجه به شیوع ویروس کرونا در سال ۹۹ فعالیتهای فرهنگی کتابخانه ها بیشتر در فضای مجازی انجام شده و کتابخانه ها تا حد امکان ارائه خدمات خود را انجام داده اند.
وی با بیان اینکه وجود کتابخانه مرکزی در استان می تواند تاثیر بسزایی در توسعه فرهنگی داشته باشد گفت: پروژه ساخت کتابخانه مرکزی بندرعباس با رشد ۵۵ درصدی نیاز به حمایت مسئولان استانی و ملی دارد.
انتهای پیام/