stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
  • کد خبر : 372887
  • 22 خرداد 1400 - 12:42
4
مدیرکل شیلات هرمزگان:

قشم نگین فعالیت های شیلاتی استان هرمزگان است

قشم نگین فعالیت های شیلاتی استان هرمزگان است
هرمزگان-مدیرکل شیلات استان هرمزگان با بیان اینکه قشم را می توان نگین فعالیت های شیلاتی استان هرمزگان خواند گفت:خوشبختانه در سال های اخیر شاهد درخشش دست آوردها و فعالیت های شیلاتی در شهرستان قشم با اقدامات تاثیرگذار شیلات هرمزگان هستیم.
قلم | qalamna.ir :

عبدالرسول دریایی گفت: شهرستان  قشم یکی ازمناطق مهم شیلاتی کشور محسوب می گردد و امروزه بعد از گذشت سالیان دراز، آنچنان حرفه صید و صیادی در این منطقه توسعه و گسترش یافته و جمعیتی بالغ بر هشت هزار نفر را تحت پوشش فعالیت های شیلاتی قرار داده است که بیانگر ارتزاق حدود ۳۰% جمعیت شهرستان قشم از طریق شیلاتی می باشد.

وی آبزی پروری ،صید و صیادی، خدمات بنادر صیادی، حفاظت منابع آبزیان،آموزش و ترویج شیلاتی،صنایع شیلاتی، تکثیر میگو، پرورش میگو، تکثیر ماهی، پرورش ماهی در قفس، تکثیر ماهیان زینتی، تکثیر جلبک، پرورش جلبک، تکثیر و پرورش کروکودیل و … را از اهم فعالیت های شیلاتی، شیلات هرمزگان در شهرستان قشم خواند .

مدیر کل شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه در حال حاضر شیلات هرمزگان در شهرستان قشم هفت مجتمع پرورش میگو در حال بهره برداری با مساحت ۸۰۰ هکتار و با ظرفیت تولید سالیانه دوهزار و هشتصد تن و ارزش سرمایه گذاری سه هزار میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال  ایجاد کرده است، عنوان کرد: این میزان از فعالیت های میگو پروری توانسته بالغ بر ۳۳۶ نفر اشتغال مستقیم در این مزارع ایجاد نماید.

دریایی افزود: همچنین با تلاش و پیگیری شیلات هرمزگان  ده سایت پرورش میگو با مساحتی بالغ بر یک هزار هکتار و با ظرفیت تولید ۳ هزار و پانصد تن تولید سالیانه و ارزش سرمایه گذاری چهار هزار  میلیارد ریال در شهرستان قشم در حال ساخت است که بیش از   ۴۵۰ نفر اشتغال زایی مستقیم ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه شیلات هرمزگان به ویژه در سال های اخیر در  شهرستان قشم توانسته گام های خوبی در زمینه تکثیر میگو و توسعه مراکز تکثیر میگو بردارد  اظهار کرد: در حال حاضر دو مرکز تکثیر با ظرفیت تولید سالانه هریک ۱۰۰ میلیون قطعه در این شهرستان بهره برداری شده که اشتغال هر یک بالغ بر ۱۵ نفر و با میزان سرمایه گذاری ثابت هر واحد حدود ۱۰۰ میلیارد ریال است.

این مقام مسئول اذعان داشت: همچنین با تلاش ها و پیگیری های در حال انجام شیلات هرمزگان، چهار مرکز تکثیر جدید در شهرستان قشم  با مجموع بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذار ی و بالغ بر ۶۰ نفر اشتغال زایی در حال احداث و یا شرف بهره برداری است.

دریایی خاطر نشان کرد: در شهرستان قشم چهار سایت پرورش ماهیان دریایی در دریا با سامانه قفس با سرمایه گذاری بالغ بر چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و  با ظرفیت تولید یازده هزار و ۴۰۰ تن درحال ساخت و بهره برداری  است که بیش از ۹۰۰ نفر اشتغال ایجاد می نماید.

وی در بیان توانمندی های آبزی پروری شهرستان قشم گفت: شهرستان قشم با برخورداری از یک مرکز تکثیر ماهی فعال  به ظرفیت پنج میلیون قطعه و یک مرکز نرسری بچه ماهی به ظرفیت ۱۲ میلیون قطعه و همچنین صدور مجوزهای لازم جهت احداث دو مرکز تکثیر ماهی گام های موفق و خوبی در این زمینه برداشته است.

مدیر کل شیلات هرمزگان  افزود:  با تلاش های صورت گرفته دو مرکز  با ظرفیت تولید ۱۰ میلیون قطعه بچه ماهی مجوزهای لازم را گرفته که در مجموع  در بخش تکثیر و نرسری بچه ماهی برای  بالغ بر ۶۰ نفر  ایجاد اشتغال خواهد شد.

دریایی  با بیان اینکه در زمینه میکرو جلبک ها یک واحد فعال با ظرفیت تولید سه تن ماده خشک در حال فعالیت است ابراز داشت: این واحد  برای بالغ بر ۳۲ نفر اشتغال ایجاد کرده است . همچنین در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان زینتی دریایی یک شرکت با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار قطعه و ایجاد اشتغال ۶ نفر در حال فعالیت می باشد.

لازم به ذکر است در این شهرستان مزرعه و پارک کروکودیل نوپک با حدود ۷۰ سر کورکودیل و ایجاد اشتغال ۱۲ نفر نیز در حال فعالیت می باشد.

مدیر کل شیلات هرمزگان همچنین از ارائه خدمات دیگر شیلات استان به جامعه آبزی پروری این شهرستان همچون برق رسانی به مجتمع پرورش میگوی دوستکوی قشم و احداث شبکه فشار متوسط هوایی دومداره به طول ۹ کیلومتر برای این مجتمع با اعتباری بالغ بر ۳۵هزار و ۶۵۱ میلیون ریال، برق رسانی به سایت پرورش میگوی اتحاد-کانی قشم با اعتباری بالغ ۹هزار میلیون ریال، تعامل با نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان در راستای صدور مجوزات در اسرع وقت، نظارت در راستای بهینه سازی تولید، کاهش بروکراسی اداری، برگزاری مرتب کمیته ها و جلسات در راستای توسعه پایدار و … خبر داد.

دریایی با بیان اینکه صید و صیادی در شهرستان قشم از دیرباز جایگاه ویژه ای داشته است و خوشبختانه شیلات هرمزگان در  این شهرستان توانسته همگام با پیشرفت در بخش آبزی پروری ،فعالیت های صید و صیادی در قشم را نیز ارتقا دهد گفت: فعالیت ۱۴ تعاونی صیادی ، فعالیت چهار بندر صیادی ، فعالیت بالغ بر  بیست مرکز تخلیه صید، فعالیت بیش از هزار و ۲۰۰ شناور صیادی قایق، فعالیت بیش از ۲۵۰ شناور صیادی لنج  و تنوع بالای گونه ای که منجر به روشهای صید مختلف در صیدگاه های متعددی گردیده است، تنها بخشی از فعالیت های حوزه صید و صیادی شیلات در شهرستان قشم است.

وی اشتغال ایجاده شده شیلاتی شهرستان قشم تنها در بخش صیادی را بالغ بر شش هزار و ۷۰۰ نفر خواند و گفت: این میزان صیاد با بهره مندی از حدود هزار و ۲۰۰ فروند شناور صیادی به صید و صیادی در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.

مدیر کل شیلات هرمزگان با بیان اینکه شهرستان قشم سالانه حدود ۹۸ هزار تن صید سالانه دارد اعلام کرد: این شهرستان همچنین با برخورداری از رتبه اول صید ساردین ماهیان توانسته سالانه حدود ۷۰ هزار تن صید سطح زیانِ ریز، حدود ۱۰ هزار تن سطح زیانِ درشت و همچنین صید قابل توجهی از  میگو و سایر آبزیان داشته باشد.

وی با بیان اینکه در بنادر صیادی علاوه بر خدمات بندری و رفاهی، خدماتی همچون صدور مجوز، تامین سوخت، دوره های آموزشی و… به صیادان داده می شود، افزود: به زودی چهار موج شکن مردمی ریگو، مسن، شیب دراز و سوزا  جهت ارائه خدمات به صیادان و همچنین پشتیبانی از مزارع پرورش ماهی در قفس با ارزشی حدود دو هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال با  پیگیری های صورت گرفته اداره کل شیلات هرمزگان  به این اداره کل تحویل می شوند.

مدیر کل شیلات هرمزگان اشاره کرد: با پیگری شیلات استان دو مرکز تخلیه صید مردمی در منطقه ای کووه ای و دولاب نیز با جذب اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال تاکنون، نیز در نظر گرفته شده است که به بیش از ۳۰۰ نفر صیاد خدمات رسانی می کنند.

دریایی پروژه احداث بندر صیادی درگهان با اعتباری بالغ بر ۲۹۴ هزار و ۲۰۷ میلیون ریال با پیشرفت فیزیکی ۹۴ درصد، پروژه احداث بندر صیادی صلخ با اعتباری بالغ بر۵۰ هزار  میلیون ریال( هم اکنون در حال بهره برداری است)، پروژه احداث بندر صیادی باسعیدو با اعتباری بالغ بر ۵۵هزار میلیون ریال، پروژه بهسازی بندر صیادی هرمز با اعتباری بالغ بر ۳۲۵ هزار میلیون ریال، پروژه بهسازی بندر صیادی رمچاه با اعتباری بالغ ۴۵۰ هزار میلیون ریال(۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی) و… را تنها بخشی از پروژه های خدمت رسانی شیلات هرمزگان به جامعه صیادی در شهرستان قشم خواند.    

وی با بیان اینکه در سال های اخیر فعالیت های خوبی در بحث صنایع شیلاتی در شهرستان قشم صورت پذیرفته است تشریح کرد: در این شهرستان دوازده واحد صنعتی در حوزه صنایع شیلاتی با میزان اشتغال بالغ بر ۲۰۰ نفر مشغول به فعالیت هستند .

مدیر کل شیلات هرمزگان افزود: وجود کارخانه غذای آبزیان با ظرفیت تولید شش هزار تن، برخورداری از واحد تولید پودر ماهی با ظرفیت تولید ۲۰۰ تن درروز، برخورداری از شش واحد تولید ماهی خشک کنی صنعتی در حال بهره برداری و در حال ساخت، وجود بیش از ۱۰ واحد مرکز فرآوری و عمل آوری آبزیان، برخورداری از واحدهای تور بافی و گرگور بافی سنتی  و … را می توان به عنوان بخش دیگری از فعالیت ها و توانمندی های شیلاتی در شهرستان قشم خواند.

گفتنی است جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۴۹۱ کیلومترمربع بزرگترین جزیره خلیج‌فارس است.

انتهای پیام/

 

هشتگ: , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.