stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 403233
  • 25 آبان 1400 - 11:14
4
رئیس آزمایشگاه مرجع تشخیص کووید دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خبر داد:

اپیدمی آنفلوانزا در دو ماه آینده /شاهد بیمارانی خواهیم بودکه همزمان مبتلاء به آنفلوآنزا و کووید هستند

اپیدمی آنفلوانزا در دو ماه آینده /شاهد بیمارانی خواهیم بودکه همزمان مبتلاء به آنفلوآنزا و کووید هستند
هرمزگان/ قلمنا-رئیس آزمایشگاه مرجع تشخیص کووید دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ، ضمن هشدار در خصوص اپیدمی آنفلوانزا در دو ماه آینده گفت: علی رغم انجام واکسیناسیون کووید لازم است همچنان سختگیرانه در رعایت دستورالعمل های بهداشتی ، استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی اهتمام ورزیده و افراد واجد الشرایط جهت واکسیناسیون آنفلوانزا اقدام نمایند.
قلم | qalamna.ir :

دکتر گوکلانی با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی آزمایشگاه مرجع استان این است که با هوشیاری ، پایش و نظارت دقیق برای پیشگیری از بیماریها و به صورت ویژه بیماریهای ویروسی حساس بوده و موارد وقوع را گزارش نماید گفت:  در این آزمایشگاه از ابتدای همه گیری کووید هم زمان با تست کووید رصد آنفلوانزا هم انجام می شد.

وی با اشاره به اینکه به صورت معمول اپیدمی آنفلوانزا در پاییز و زمستان اتفاق می افتد گفت: عمدتا ویروسهایی که قرار است در پاییز و زمستان اپیدمی ایجاد کنند، در فصل بهار موجب ایجاد  موج کوچک طغیان منطقه ای  آنفلوانزا میشوند ، که به آنها موج پیش رو گفته می شود و  این موج های پیشرو ناشی از همان ویروسهای بهاری هستند که در پاییز و زمستان اپیدمی ایجاد می کنند.

رئیس آزمایشگاه مرجع تشخیص کووید دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود :در مهرماه علی رغم کاهش میزان موارد ابتلا و بستری کووید، تعدادی بیمار بستری با مشکل تنفسی و تست منفی کووید داشتیم ، لذا جهت بررسی دقیق تر پنل ۱۷ ویروسی تهیه شد که ۱۷ نوع ویروس تنفسی را همزمان بررسی می کند ، طی بررسی های انجام شده بر روی حدود سی نفر از  این بیماران وجود کرونا ویروس فصلی که قبلا هم در طبیعت بوده و همچنین آنفلوانزا محرز شد.

دکتر گوکلانی  ادامه داد: به منظور پایش آنفلوانزا روی بیماران بستری چه آنهایی که کووید مثبت بودند و چه آنهایی که کووید منفی بودند ، طبق بررسی ها تا کنون مواردی را نداشتیم که همزمان تست کووید و آنفلوانزا مثبت باشد ، اما قطعا اگر پروتکلها رعایت نشود ، در دو سه ماه آینده موارد ابتلای همزمان را خواهیم داشت .

وی بیان کرد:در بررسی یک هزار و ۲۸۸  بیمار بستری و سرپایی تا بیست و دوم آبانماه تعداد ۴۴ مورد آنفلوانزا تشخیص داده شده که ۳۸ مورد آن آنفلوانزای نوع H3N2 و ۶ مورد آنفلوانزای B می باشد،نکته مهم اینست که احتمالا در چند ماه آینده میزان آنفلوانزای بیشتری را خواهیم داشت و همچنین ممکن است شاهد بیمارانی باشیم که همزمان مبتلاء به آنفلوآنزا و کووید هستند .

شایان ذکر است تشخیص و افتراق آنفلوانزا با کووید از طریق علایم بالینی و انجام سی تی اسکن  دشوار خواهد بود و تشخیص نهایی با انجام تست آنفلوانزا خواهد بود .

مهمترین راهکار برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزا و کرونا علاوه بر تزریق دو دوز واکسن ، رعایت دستورالعمل های بهداشتی ، شستشوی مرتب دستها ، استفاده از ماسک وحفظ فاصله اجتماعی است.

انتهای پیام/

 

هشتگ: , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.