فراخوان این تعداد خودرو با صدور اطلاعیه ای از سوی این شرکت اعلام شد و دلیل این اقدام، خطر شکسته شدن شیشه های خودرو به دلیل نقص فنی در سیستم بالابر آن عنوان شده است.
خودروهایی که تویوتا می گوید مشکل فنی دارد مربوط به مدل RVI است که در بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ تولید شده و این نقص فنی ممکن است با گرمای بیش از حدی که خودرو تولید می کند سبب آتش سوزی آن شود.
این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که این شرکت بزرگ خودروسازی هنوز نتوانسته است پاسخی درخور برای مساله دستیابی گروه تروریستی داعش به خودروهای این شرکت به افکار عمومی دنیا بدهد.
افکار عمومی مدت هاست حیرت زده شده اند که چگونه ممکن است بدون اطلاع مسوولان این شرکت، تعداد زیادی از خودروهای تولیدی جدید آن در اختیار گروههای مختلف تروریستی در عراق، سوریه و حتی لیبی قرار بگیرد.
بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه از خودروهای مدل RVI در آمریکای شمالی و یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه نیز به اروپا فروخته شده است.
این شرکت پیشتر نیز ۱۰ میلیون دستگاه از تولیدات خود را به دلیل معیوب بودن و عمل نکردن کیسه های ضربه گیر هوا که ۸ نفر را در آمریکا به کشتن داد، فراخوان داده بود.
تویوتا برای مرگ هر شهروند آمریکایی که با یکی از محصولات این شرکت جان خود را از دست می دهد، می بایست یک میلیارد دلار خسارات بپردازد.
این شرکت در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ میلادی هم ۱۲ میلیون دستگاه خودرو خود را فراخواند و برای رفع نقص آنها بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار هزینه کرد.
شرکت خودروسازی تویوتا در اکتبر سال ۲۰۱۲ میلادی نیز طی یک فراخوان هفت میلیون و ۴۳۰ هزار خودرو را به دلیل بروز نقص فنی جمع آوری کرد.
زلزله و سونامی سال ۲۰۱۱ ژاپن، رتبه شرکت تویوتا را در میان شرکتهای بزرگ تولیدکننده خودرو جهان به رده سوم تنزل داد.