stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 107050
  • 27 فروردین 1399 - 20:16
7

عارضه ای بدون علامت که سکته مغزی را به دنبال دارد

عارضه ای بدون علامت که سکته مغزی را به دنبال دارد
زهرا زرگر متخصص مغز و اعصاب درباره تورم رگ های مغزی اظهار کرد: آنوریسم مغزی یک تورم بادکنک شکل بوده که بر اثرپاره شدن رگ های خونی مغز ایجاد می شود. اگر پارگی در رگ ها به وسیله آنوریسم مغزی اتفاق بیفتد می تواند موجب خونریزی شده و فرد را دچار سکته مغزی کند.
قلم | qalamna.ir :

او افزود: آنوریسم مغزی بر اثر فشار زیاد عروق اتفاق می افتد که معمولا استعمال تنباکو و مصرف سیگار خطر ابتلا به آن و بالا رفتن فشار خون را نیز افزایش می دهد.

متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: پارگی عروق حتی موجب قرار گرفتن فرد در معرض خطر مرگ می شوند. اکثر آنوریسم های مغزی مشکلات سلامتی یا علائم خاصی ندارند به همین دلیل اغلب آنوریسم ها طی آزمایش هایی که برای سایر شرایط و بیماری ها انجام می شود، تشخیص داده می شوند. در واقع درمان هایی که برای این مشکل انجام می شود از پارگی رگ ها در آینده نیز جلوگیری خواهند کرد. نوع و شدت خطرات ناشی از پارگی این عارضه به محل آن بستگی دارد.

زرگر بیان کرد: معمولا آنوریسم مادرزادی است به این معنی که اختلال در ساختمان جدار عروق از همان ابتدا تولد وجود داشته و در ۳۵ سالگی به بعد احتمال پاره شدن رگ ها افزایش پیدا می کند. گاهی رگ ها پاره نمی شوند، فقط هنگامی که آنوریسم بزرگ شود و روی ساختمان های عصبی اطراف خود فشار وارد کند موجب مشکلاتی خواهد شد؛ البته این عارضه بر اثر فشارخون و دیابت نیز ایجاد شود.

او درباره علائم آنوریسم های مغزی اظهار کرد: آنوریسم مغزی (کلاف عروقی مغز) عارضه ای شایع است. با توجه به نتایج کالبدشکافی های انجام شده، بیش از یک درصد از افراد دچار آنوریسم هایی می شوند که هرگز علائم یا نشانه هایی دیده نمی شود. معمولا آنوریسم ها کوچک باقیمانده و هرگز تشخیص داده نمی شوند.

متخصص مغز و اعصاب افزود: برخی از آن ها به تدریج بزرگتر شده و به بافت ها، عصب های اطراف خود فشار وارد می کنند که چنین آنوریسم هایی معمولاً به دلیل ایجاد برخی علائم شبیه به سکته مغزی تشخیص داده می شوند. معمولا علائم آن سردرد، بی حسی یا ضعف یک طرف صورت، گشاد شدن مردمک چشم و اختلالات بینایی هستند.

راه های تشخیص آنوریسم

زرگر گفت: تشخیص این اختلال معمولا با انجام آزمایشات مختلفی مانند آنژیوگرافی، سی تی اسکن و MRI انجام می شود، اما علامتی قبل از پارگی رگ وجود ندارد، به همین دلیل بیمار قبل از پارگی رگ متوجه این اختلال نشده و متوجه نمی شود که آنوریسم دارد. اصلی ترین مرحله در بهبود هر بیماری تشخیص به موقع آن است. این امر در مورد آنوریسم بسیار صدق می کند و تشخیص به موقع آن می تواند از پیامد های خطرناک آن جلوگیری کند.

او درباره درمان این نوع عارضه بیان کرد: اگر فرد مورد نظر دچار آنوریسم شده باشد، یک متخصص نورولوژی می تواند با کمک آزمایش آنژیوگرام که برای تشخیص آنوریسم انجام می شود، یک لوله را وارد شریان ها کرده و آن را با سیم های از جنس پلاتین یا لاتکس پر کند. این کار مانع از ورود خون بیشتر به آنوریسم شده و در نتیجه مشکل تا حدودی رفع خواهد شد.

متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: در روش اندوواسکولار عروق مغزی بدون عمل جراحی باز روی جمجمه با استفاده از کاتر مواد مخصوص وارد شریان شده ، آنوریسم را پیدا کرده و با تزریق مواد خاص یا بالون این ضایعه عروق را مسدود می کنند؛ در روش جراحی باز ضایعه عروق را پیدا کرده و با استفاده از کلیپس های مخصوص آنوریسم را می بندند.

هشتگ: , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.