stat counter
تاریخ : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 17 May , 2024
  • کد خبر : 118144
  • 13 اردیبهشت 1399 - 12:25
3

نماینده آمریکا: دور ساختن دمشق از محور ایران غیرممکن است/ همه جز روس‌ها باید از سوریه بروند

نماینده آمریکا: دور ساختن دمشق از محور ایران غیرممکن است/ همه جز روس‌ها باید از سوریه بروند

فرستاده آمریکا و مسؤول پرونده سوریه تصریح کرد که کشورش از طریق “تمامی راه‌های ممکن” چه به صورت دیپلماتیک یا لجستیک، از حملات اسرائیل به سوریه حمایت می‌کند. وی گفت که باید تمامی نیروهای خارجی که تا قبل از ۲۰۱۱ در سوریه حضور نداشتند، از جمله نیروهای ترکیه‌ای، ایرانی و آمریکایی به جز نیروهای روس از سوریه خارج شوند.

قلم | qalamna.ir :

جیمز جفری، فرستاده آمریکا در امور سوریه در مصاحبه با الشرق الاوسط چاپ لندن گفت، اعتقاد به اینکه برقراری ارتباط با دمشق و بازگرداندن آن به اتحادیه عرب، باعث دور شدن نظام سوریه از تهران می‌شود، “یک فکر جنون آمیز است، ایران جای پای بسیار محکمی در سوریه و در داخل جامعه سوری دارد. کشورهای عربی بسیاری نیز به هیچ وجه با بشار اسد سازگار نخواهند شد. می‌توانند مدعی شوند که می‌توانند او را از محور ایران دور سازند اما من بر این باورم که این امر به هیچ وجه ممکن نیست.

وی با بیان اینکه کشورش به اعمال تحریم‌ها علیه دمشق ادامه خواهد داد، تصریح کرد: ما اجرای تحریم‌ها علیه نظام سوریه تا زمان پذیرش راهکار سیاسی توسط این نظام را تایید می‌کنیم. تحریم‌های اقتصادی وضعیت بد شخصیت‌های نزدیک به رئیس جمهوری نظام را بدتر می‌کند، ما همواره برای رسیدن به آن تلاش می‌کنیم. می‌خواهیم به آن شخصیت‌ها این مساله را نشان دهیم که اگر به حمایت و تاییدشان از اسد ادامه دهند، آینده مشخصی پیش روی آنها قرار ندارد. بهتر است اعمال فشارها بر آنها برای انتقال سیاسی صورت بگیرد.

وی مدعی شد که تحریم‌های اقتصادی آمریکا به هیچ وجه بر کمک‌های انسانی و امدادرسانی‌های پزشکی اعمال نمی‌شوند و آزادانه امکان دستیابی به این کمک‌ها وجود دارند.

در حالی که مردم سوریه به دلیل تحریم‌ها متحمل رنج‌های بسیاری می‌شوند، جیمز جفری ادعا کرد که این تحریم‌ها فقط شخصیت‌های نزدیک به نظام سوریه و نه شهروندان عادی سوری را هدف قرار داده است.

این مقام آمریکایی ادامه داد:‌ هجمه رسانه‌ای اخیر روسیه علیه دمشق گواهی بر این است که مسکو همچنین درک می‌کند که کدام یک از هم‌پیمانان در سوریه در حال حاضر، حامی آن هستند.

وی ادلب را قلعه مخالفان به حساب آورد که در آینده‌ای نزدیک، به نظام دمشق باز نخواهد گشت.

جفری درخصوص اینکه آیا بر این باور است که شیوع کرونا در حال حاضر می‌تواند فضا را برای تمدید قطعنامه شورای امنیت درخصوص کمک‌ها از طریق مرزها فراهم کند؛ قطعنامه‌ای که چین و روسیه در اواخر سال علیه آن رای دادند، گفت: در ۲۴ یا ۲۵ ژوئیه آتی، باید این قطعنامه تمدید شود. ما به شدت بر این امر اصرار داریم، دوست داریم که گذرگاه جدیدی برای خدمت رسانی به جبهه شمال شرقی سوریه باز شود.

این مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ماه آتی، زمان تمدید تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپا بر دمشق است و آمریکایی‌ها در این خصوص به اروپایی‌ها چه گفته‌اند، تصریح کرد: ما قویاً این تصمیم‌ها را تایید می‌کنیم. ما اجرای تحریم‌ها بر نظام سوریه تا زمان پذیرش راهکار سیاسی را تایید می‌کنیم.

وی درخصوص روی باز نشان دادن برخی از کشورهای عربی نسبت به دمشق و موضع آمریکا در این خصوص عنوان کرد: قبل از هر چیز بر این باورم که این امر تاثیر زیادی نخواهد داشت. امارات روابط دیپلماتیک را ازسرگرفت اما هیچ چیزی را از سوی نظام اسد دریافت نکرد. کاملاً می‌دانم که آنها نخواهند توانست سیاست‌ها را تغییر داده یا بر سیاست‌های ما در قبال او اثر بگذارند.

جفری تصریح کرد: برخی از شخصیت‌ها در منطقه افکار اشتباهی دارند، گمان می‌کنند که چه بسا یک سیاست دیگری از سوی آمریکا وجود دارد که باعث می‌شود ما همچون دوستان نظام بشار اسد به نظر بیاییم. چنین سیاستی به هیچ وجه وجود ندارد. اساساً این سیاست وجود نخواهد داشت. حتی در دوره باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا نیز چنین سیاستی وجود نداشت.

وی در خصوص تلاش‌ها برای بازگردان سوریه به اتحادیه عرب گفت: تعداد کشتارها در سوریه موجب ترغیب برای دعوت مجدد از آنها برای بازگشت به اتحادیه عرب نمی‌شود. همچنین در سال ۲۰۱۲ که اتحادیه عرب تصمیم به تعلیق عضویت سوریه گرفت، تعداد کسانی که خانه و کاشانه خود را رها کرده بودند، چه بسا به ۱۰ درصد از کل ساکنان سوریه می‌رسید اما در حال حاضر این عدد چقدر است؟ این آمار به ۵۰ درصد رسیده است.

جفری تاکید کرد، باید تمامی نیروهای خارجی که تا قبل از ۲۰۱۱ در سوریه حضور نداشتند، از جمله نیروهای ترکیه‌ای، اسرائیلی و آمریکایی به جز نیروهای روسیه از سوریه خارج شوند. نیروهای روس قبل از سال ۲۰۱۱ وارد سوریه شدند در نتیجه آنها از این تصمیم مستثنی هستند، اگر راه حل سیاسی شکل بگیرد که تهدیدهایی که اسرائیل و ترکیه با آن مواجه هستند، از بین ببرد، آن دو آماده ترک کردن سوریه و بازگرداندن امور به وضعیت عادی خود هستند. این امر به معنای خروج نیروهای حامی ایران از سوریه نیز است.

فرستاده آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا دور نگه داشتن نظام از ادلب از اهداف استراتژیک است، تصریح کرد: بله این کاملاً درست است. وی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه از ترکیه می‌خواهند تا با گروه‌های تندرو در ادلب بجنگند، گفت: بله ما عملاً این را می‌خواهیم. سیگنال‌هایی مبنی بر این امر نیز دریافت کرده‌ایم.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص آنکه آمریکا چگونه می‌تواند این دو هدف را در کنار هم محقق سازد و نظرش در مورد توافق ترکیه- روسیه پیرامون ادلب چیست، گفت: من بر این باورم که این توافق پابرجاست، به ویژه با فشارهای مداوم ترکیه علیه هیئت تحریر الشام که اعمال می‌شود. هیئت تحریر الشام تهدید مستقیمی را فقط علیه نیروهای روسیه در سوریه برخلاف ادعایشان ایجاد نمی‌کند، بلکه تهدیدی علیه همه ما است، چراکه این گروه یک گروه تروریستی است و تهدید شدیدی علیه گروه‌های مخالف میانه رو در ادلب است. ما علت یا عذر یا توجیهی برای انجام این حمله (حمله نظام سوریه به ادلب) نمی‌بینیم.

جفری در پاسخ به سوالی درخصوص اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خارج کردن نیروهای نظامی آمریکایی از شمال شرق سوریه و در حالی که این نیروها تا به الان در آنجا مستقر هستند و تا چه زمانی خواهند ماند، گفت: حضور ما در آنجا تا زمان تکمیل ماموریت نظامی‌مان که همان شکست کامل داعش است، ادامه خواهد یافت. در حال حاضر، عقب نشینی کامل در دستورکار ما نیست، چراکه تا به الان شاهد شکست دائمی داعش نبوده‌ایم.

وی درخصوص روند صلح با نظارت سازمان ملل و اظهارات گی‌یر پدرسن، فرستاده سازمان ملل مبنی بر توافق میان دولت و مخالفان درخصوص دستورکار کمیته قانون اساسی سوریه اظهار کرد: پدرسن تلاش خود را کرده است،‌ ما بی‌شک از تلاش‌های او حمایت می‌کنیم، همچنین دعوت او به آتش‌بس در تماس سوریه را تایید می‌کنیم. ما همچنین تلاش‌های او برای دست‌یابی به توافقی بر اساس دستورکارهای مورد توافق را تایید می‌کنیم. این از گام‌های کوچک است اما از حمایت گسترده‌ای از سوی ما برخوردار است.

جفری در مورد اینکه آیا صحبت در حال حاضر از انتخابات ریاست جمهوری سوریه با نظارت سازمان ملل در سال ۲۰۲۱ امری واقعی است، تصریح کرد: ما بر این باور هستیم که انتخابات از اقدامات درست است. اما اگر اسد انتخابات ریاست جمهوری را در سال جاری یا در سال آتی برگزار کند، از اعتبار بین‌المللی شایان ذکری برخوردار نخواهد بود و با مخالفت کامل از سوی جامعه بین‌الملل مواجه خواهد شد. جامعه بین‌الملل می‌تواند تلاش‌هایش را برای برگزاری انتخاباتی با نظارت سازمان ملل بیشتر کند. سیاستی که ما دنبال می‌کنیم ثابت است و تغییر نخواهد کرد. من امید به همکاری با طرف‌های تاثیرگذار در خاورمیانه جهت درخواست برای پایان خشونت‌ها و درگیری‌ها در سوریه دارم.

وی در خصوص اینکه چرا انتخابات ریاست جمهوری در سوریه را واقعی نمی‌داند، گفت: برخی بر این باور هستند که این امر دارای رویکرد واقعی نیست. برخی دو سال قبل فکر می‌کردند که آخرین قلعه از قلعه‌های مخالفان سوریه در استان ادلب پایداری نخواهد کرد و برای مدت طولانی ادامه نخواهد یافت اما بعد از دو سال، وضعیت این است که ادلب پایدار مانده است. برخی از مردم بر این باور بودند که انجام مذاکرات میان دولت سوریه و مخالفان در ژنو، غیرممکن است اما عملاً مذاکرات انجام شد. چرا اعتماد ندارید که ما سیاست‌هایی را تدوین کنیم که موفقیت‌هایی را حتی در بلند مدت رقم بزند و پتانسیل تحقق موفقیت‌های بزرگ‌تر در آینده را داشته باشد؟

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.