stat counter
تاریخ : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 17 May , 2024
  • کد خبر : 119543
  • 15 اردیبهشت 1399 - 15:10
0

سوسیال دموکرات‌های آلمان تخلیه تسلیحات هسته‌ای آمریکا را خواستارند

سوسیال دموکرات‌های آلمان تخلیه تسلیحات هسته‌ای آمریکا را خواستارند

متحدان چپگرای محافظه‌کار حاکم آنگلا مرکل با ارائه طرحی اعتراضی خواستار تخلیه تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده از آلمان شدند.

قلم | qalamna.ir :

به نوشته دیلی صباح، دو چهره ارشد حزب سوسیال دموکراتیک آلمان (SPD)، شریک کوچکتر در ائتلاف دولت، اعتراض شدید خودشان را به استقرار این تسلیحات اعلام کردند.
رالف موتزنیش، رهبر پارلمانی حزب سوسیال دموکراتیک آلمان به روزنامه تاگس اشپیگل گفت: تسلیحات هسته‌ای در خاک آلمان منجر به تقویت امنیت ما نمی‌شود، بلکه بر عکس. زمان آن فرا رسیده است که آلمان دیگر اجازه استقرار آنها در آینده را ندهد.
دیدگاه او همچنین از سوی نوربرت والتر-بوریانس، از روسای این حزب تکرار شد. او به روزنامه روز یکشنبه فرانکفورتر آلگماینه گفت: موضع من علیه استقرار این ها در آلمان، در دسترس بودن آنها و البته استفاده از آنها روشن است و بارها آن را گفته‌ام.
حزب سوسیال دموکراتیک آلمان بعد از یک سری فاجعه‌های انتخاباتی، بیشتر به سمت چپ‌ها متمایل شد و رهبری جدیدش از جمله والتر-بوریانس همچنان کنترل آن را به دست دارند، اما این حزب همچنان در نظرسنجی‌ها با رضایت مردمی ۱۶ درصدی روبروست.
کمپین این متحدان چپگرا علیه تسلیحات هسته‌ای آمریکا در شرایطی انجام می‌شود که برلین به دنبال جایگزین کردن ناوگان فرسوده بمب‌افکن‌های تورنادو است که می‌تواند تسلیحات هسته‌ای آمریکا را به عنوان بخشی از نیروی بازدارنده ناتو حمل کند.
ایالات متحده حدود ۱۵۰ کلاهک هسته‌ای مستقر در بلژیک، هلند، ایتالیا و همچنین پایگاه هوایی بوشل در آلمان دارد.
والتر-بوریانس تاکید دارد که مخالف “خرید جنگنده‌های جایگزین برای انتقال بمب‌های هسته‌ای” است؛ اینها می‌توانند سیاست امنیتی پسا جنگ آلمان را که تحت چتر هسته‌ای آمریکا ایجاد شده است، از بین ببرند.
آنگریت کرامپ-کارن باوئر، وزیر دفاع آلمان ماه گذشته درباره جایگزین کردن تورنادوها، پیشنهاد داد تا ۹۰ یوروفایتر (Eurofighter) و ۴۵ بوئینگ اف-۱۸اس (F-۱۸s) خریداری شود. این بوئینگ‌ها قادر هستند تسلیحات هسته‌ای آمریکا را حمل کنند اما جنگنده‌های ساخت ایرباس این توانایی را ندارند.
اما حزب محافظه کار مرکل موسوم به “اتحاد دموکرات مسیحی” (CDU) به موضع سوسیال دموکرات‌ها انتقاد دارند.
پاتریک سنسبرگ، از اعضای حزب مرکل به روزنامه هندلزبلات گفت: سوسیال دموکرات‌ها درباره سیاست امنیتی در کمال مطلق هستند. باید به یاد داشت که تسلیحات هسته‌ای آمریکا در وهله اول برای حفاظت از ما عمل می‌کنند. شرکای بین‌المللی ما به توانایی آلمان در اجرای نقش آتی آن در چارچوب دستگاه امنیتی ترانس آتلانتیک تردید خواهند کرد.  
صدها هزار تن از آلمانی‌ها در اعتراض به استقرار موشک‌های بالستیک میان برد “پرشینگ” (Pershing) آمریکا در اروپا، در اوج جنگ سرد در دهه ۸۰ میلادی که مسکو اس اس۲۰ آی آر بی ام اس (یک موشک بالستیک میان برد شوروی) داشت، تظاهرات کردند.   

به نظر می رسد حزب سوسیال دموکراتیک آلمان آماده می شود تا بعد از انتخابات اواخر ۲۰۲۱ به جناح اپوزیسیون تبدیل شود و روی یک دستورکار صلح طلب و ضد هسته‌ای کار کند. به گفته یک دیپلمات، در نتیجه محافظه‌کاران هرگونه تصمیم گیری نهایی برای جایگزینی تورنادوها را به پارلمان جدید موکول می‌کنند زیرا می دانند که دیگر دستانشان با سوسیال دموکرات ها بسته نخواهد بود.
انتهای پیام

هشتگ: , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.