stat counter
تاریخ : جمعه, ۶ مهر , ۱۴۰۳ Friday, 27 September , 2024
  • کد خبر : 123627
  • 26 اردیبهشت 1399 - 20:11
0
سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی: مقابله با آفات گیاهی اولویت توصیه شده به کشاورزان

مقابله با آفات گیاهی اولویت توصیه شده به کشاورزان

مقابله با آفات گیاهی اولویت توصیه شده به کشاورزان
مقابله با آفات گیاهی به عنوان یک اولویت به کشاورزان توصیه شده است.
قلم | qalamna.ir :

سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی بر لزوم مقابله با آفات گیاهی مثل زنگ زرد برای تامین سلامت تولیدات کشاورزی به عنوان یک اولویت تاکید کرد و اظهار داشت: این موضوع به طور جدی در وزارت جهاد کشاورزی در حال انجام است و به کشاورزان نیز توصیه شده است.

جواد وفابخش امروز به اتفاق مشاور وزیر و مجری طرح ملی گندم کشور در سفر به استان فارس از شهرستان‌های خرامه، زرقان و مرودشت بازدید کرد و یاد آور شد: برای مقابله با آفات گیاهی هشدار‌های لازم داده شده، بسیاری از کشاورزان نیز مزارع خود را سمپاشی کرده اند، در این زمینه از امکانات و تجهیزات سپماشی هوایی هم بهره گیری شده است.

بر اساس آمار‌های موجود، در سال زراعی ۹۹-۹۸ در سطح استان فارس بیش از ۲۶۵ هزار هکتار گندم آبی و ۱۴۰ هزار هکتار گندم دیم کشت شده است، با توجه به استفاده بهینه از بذور اصلاح شده مناسب و رعایت تاریخ کشت و نزول باران به میزان و پراکنش مناسب و با توجه به مبارزه با عوامل خسارت زای زنده و وضعیت مناسب مزارع، پیش بینی شده میزان عملکرد گندم آبی و دیم نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد.

در حاشیه بازدید مسوولان وزارت جهاد کشاورزی از طرح‌های تحقیقی، ترویجی و زراعت‌های گندم، جو، گلرنگ و کینوا در شهرستان‌های فارس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرامه گفت: این طرح‌ها با هدف بررسی سازگاری و مقایسه ارقام و تعیین تاریخ مناسب برای اصلاح الگوی کشت و توسعه کشاورزی در شرایط کم آبی اجرا شده اند.
کاووس همتی افزود: بهره گیری از نظر کارشناسان و اجرای روش‌های بهنژادی و بهزراعی در تولید برخی از محصولات از جمله گوجه فرنگی در این شهرستان نمود عینی یافته، در روستای مهرآباد شاه‌حسینی این شهرستان تولید گوجه فرنگی بر اساس دستورالعمل تولید محصول سالم و با نظارت کارشناسان در حال انجام است.

همتی اظهار داشت: کشت‌های گندم و جو نیز در بخش کربال شهرستان خرامه به صورت زراعت‌های محلول پاشی شده با ترکیب قارچ کش، اوره و ریزمغذی انجام شده که این مزارع و سایر کشتزار‌ها از نظر وضعیت رشدی، طول سنبله و دانه بندی تحت پایش کارشناسان قرار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرامه با اشاره به اینکه مصرف بذر‌های گواهی شده راهکاری برای تولید اقتصادی گندم است، افزود: براساس اظهارات کارشناسان خالص سازی بذر‌های گواهی شده مصرفی باید دقیق‌تر و در چهارچوب یک برنامه مدون انجام شود.
همتی بیان کرد: کاهش میزان بذر مصرفی و به خدمت در آوردن تکنولوژی روز از تاکیدات کارشناسی است که همواره مورد توجه کشاورزان قرار دارد.

بازدید از مزارع مرودشت
وفابخش سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی و هیئت همراه همچنین از مزرعه بذر پرورشی و پروژه افزایش عملکرد و بهره وری نظام‌های زراعی گندم بنیان در شهرستان مرودشت نیز بازدید کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت نیز در حاشیه این بازدید گفت: مزرعه ۲۶ هکتاری گندم بذری با طبقه پرورشی ۳ در روستای حسن آباد تل کمین از توابع شهرستان مرودشت قرار دارد که در دو نوبت با قارچ کش تیلت به صورت توام با ریز مغذی محلول پاشی شده است.

عزیز رحیمی تصریح کرد: رقم کشت شده در این مزرعه تیرگان، میزان بذر مصرفی ۲۳۰ کیلو گرم در هکتار و با روش نواری (تیپ) آبیاری می‌شود.

رحیمی به بازدید سرپرست معاونت زراعت جهاد کشاورزی از پروژه افزایش عملکرد و بهره وری نظام‌های زراعی گندم بنیان در روستای گرم آباد نقش رستم اشاره کرد و گفت: این طرح در سطح پنج هکتار و در یک دوره پنج ساله در حال اجراست.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت اظهار داشت: در این طرح روش‌های کاشت بی خاکورزی، آرایش کشت‌های گوناگون، استفاده از ارقام و محصولات مختلف به صورت تحقیقی، ترویجی در حال اجرا است.

پایش رهاسازی آب سد درودزن
سرپرست معاونت امور زراعت در وزارت جهاد کشاورزی و هیات همراه همچنین در سفر به شهرستان زرقان از مزرعه کلزای سایت الگویی امید و مزرعه گندم بنیان این شهرستان بازدید و چگونگی رهاسازی آب سد درودزن در این شهرستان را ارزیابی کردند.

رضا امینی مسئول جهاد کشاورزی شهرستان زرقان در حاشیه این بازدید گفت:در مزرعه کلزای سایت الگویی امید واقع در ایستگاه محمودآباد است میزان بذر مصرفی سه کیلوگرم در هکتار و رقم این بذر نپتون بوده و تا کنون عملکرد مناسبی داشته است.

به گفته امینی؛ کلزا در این مزرعه با دستگاه ریز دانه کار غلات و به صورت جوی و پشته کشت شده است و به روش نواری آبیاری می‌شود. مزرعه مذکور در مرحله غلاف دهی است و ریشه قوی و شاخه دهی مطلوب کلزا در این مزرعه مورد توجه کارشناسان است.

مسئول جهاد کشاورزی شهرستان زرقان به بازدید این گروه از رهاسازی آب سد درودزن در حوزه آبخور این شهرستان نیز اشاره کرد و افزود: در پی رها سازی مرحله دوم آب سد درودزن از بند امیر و بند فیض آباد حدود ۱۵ هزار هکتار از اراضی شهرستان زرقان آبیاری می‌شود و اکثریت بهره برداران از این رهاسازی رضایت دارند.

امینی اظهار داشت: این رهاسازی نهم اردیبهشت ماه با دبی ۳۰ مترمکعب آغاز شده و پس از یک وفقه به دلیل بارندگی در شانزدهم این ماه مجددا رها سازی از سرگرفته شده و تا ۲۷ اردیبهشت ماه نیز پایان می‌یابد.

شهرستان نوبنیاد زرقان در فاصله ۳۶ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.

هشتگ: , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.