stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۴ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 24 December , 2024
  • کد خبر : 124680
  • 29 اردیبهشت 1399 - 10:01
5
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان خبر داد:

آغاز کاوش‌های جدید در تپه هگمتانه/ مدرسه شیخ علیخان زنگنه مرمت می شود

آغاز کاوش‌های جدید در تپه هگمتانه/ مدرسه شیخ علیخان زنگنه مرمت می شود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: بیست و دومین فصل کاوش تپه باستانی هگمتانه همزمان با هفته میراث فرهنگی آغاز می‌شود.
قلم | qalamna.ir :

خبرنگار قلم، علی مالمیر در جمع خبرنگاران مطرح کرد: بیست و دومین فصل کاوش تپه باستانی هگمتانه همزمان با هفته میراث فرهنگی آغاز می‌شود.

وی گفت: این کاوش به سرپرستی مهرداد ملک زاده و بر اساس ماده ۱۱ قانون حفظ آثار ملی و در اجرای بند ۳ ماده ۳ قانون اساسنامه میراث فرهنگی و با اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور آغاز می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با تاکید بر این که در این فصل کاوش، قسمت برج و بارو مورد کاوش قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: تپه باستانی هگمتانه در همدان به عنوان پهناورترین تپه باستانی ایران که وسعتی بالغ بر ۴۰ هزار هکتار را به خود اختصاص داده هر ساله میزبان شماری از گردشگران خارجی و داخلی است.

مالمیر همچنین از آغاز مرمت مدرسه شیخ علیخان زنگنه در شهرستان تویسرکان خبر داد و بابیان اینکه مدرسه شیخ علیخان زنگنه به دستور شاه سلیمان صفوی در سال ۱۰۹۰ هجری در تویسرکان ساخته شده است، گفت: از شاخص‌های این اثر سردر ساده، تزینات گچ بری، تزئینات آجر کاری، حیاط هشت ضلعی و حجره‌های متعدد است.

این مسئول با اشاره به این که در سال‌های اخیر قسمت‌هایی از بنا توسط اداره میراث فرهنگی مرمت شده بود که در سال جاری نمای بیرونی بنا، با اعتباری افزون بر ۸۰۰ میلیون ریال مرمت خواهد شد، متصریح کرد: این مدرسه دارای حیاط مستطیل شکل و پلانی چهار ایوانی و یک طبقه است که گرداگرد آن تعداد ۳۶ باب حجره متصل به هم ساخته شده و در گذشته و حال محل تحصیل طلاب علوم دینی بوده و در مرکز شهر تویسرکان کنار بازار سرپوشیده ساخته شده و در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تویسرکان نیز گفت: برنامه‌های هفته میراث فرهنگی در شهرستان تویسرکان به صورت مجازی برگزار می‌شود.

اسحاق ترکاشوند یادآور شد: با توجه به آغاز هفته میراث فرهنگی و روز بناها و محوطه‌های تاریخی و همچنین به دلیل وضعیت موجود ناشی از شیوع ویروس کرونا، برنامه‌هایی برای هفته میراث فرهنگی از جمله برگزاری مسابقات، معرفی پتانسیل، جاذبه‌ها و آثار تاریخی فرهنگی و موزه تدوین شد که همگی با در نظر گرفتن شرایط کنونی به صورت مجازی برگزار خواهند شد.

وی از تدوین برنامه‌های ویژه در حوزه صنایع دستی برای ایام پسا کرونا خبر داد و افزود: در راستای افزایش و رشد شاخص‌های حوزه بازاریابی، صادرات، تولید، توسعه و ترویج صنایع دستی برنامه‌های ویژه ای از جمله کمپین‌های حمایتی تبلیغاتی، توسعه فروش آنلاین تولیدات صنایع دستی، برگزاری و گسترش بازارچه‌های محلی، برگزاری جشنواره و نمایشگاه‌های مختلف در سطح ملی، تجلیل از پیشکسوتان و صنعتگران نمونه برای سال جاری تدوین شده است.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.