stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 146605
  • 24 تیر 1399 - 17:09
6
مدیرکل بهزیستی استان همدان خبر داد:

راه اندازی ۱۷ کارگاه اشتغال در طول هفته بهزیستی در استان همدان

راه اندازی ۱۷ کارگاه اشتغال در طول هفته بهزیستی در استان همدان
با اشاره به اینکه ۱۷ کارگاه اشتغال مددجویان نیز همزمان با هفته بهزیستی در همدان افتتاح شد، گفت: یکی از این کارگاه‌ها کارگاه اشتغال خانه بوم گردی است که توسط یکی از مددجویان همدان بازسازی شده و برای ارائه خدمات از مددجویان سازمان بهره گرفته شده است.
قلم | qalamna.ir :

خبرنگار قلم، حمیدرضا الوند ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه به مناسبت چهلمین سال تاسیس سازمان بهزیستی کشور در چهارمین روز از هفته بهزیستی، بیان کرد: شعار امسال در گام دوم بهزیستی “بهزیستی در گام دوم؛ شفافیت، تحول خدمت، ارتقای سلامت اجتماعی در خانواده” است و با این روند کار را آغاز می کنیم.

وی از برگزاری بیش از ۴۵ برنامه در استان همدان به مناسبت ۴۰ سالگی تشکیل سازمان بهزیستی خبر داد و در این راستا، به تصویب قوانینی از جمله قانون حمایت از زنان بی سرپرست، افراد دارای معلولیت و کودکان و نوجوانان آسیب دیده و در معرض آسیب نیز اشاره کرد و گفت: از جمله خدمات ارائه شده در طول سال های تاسیس و فعالیت بهزیستی می توان به ایجاد ناوگان اورژانس اجتماعی، راه اندازی کلینیک های مددکاری، تحول در حوزه مهدهای کودک، افزایش مستمری ها در بخش های مختلف، اجرای برنامه های توانمندسازی، ورود به اختلالات اوتیسم، ارائه خدمات به معلولان، خدمات مناسب سازی و سی.بی.آر، اجرای طرح های پیشگیری و غربالگری (بینایی، شنوایی، اضطراب و ژنتیک)، ورود مداخله ای به بحث اعتیاد، اجرای طرح پازک (برنامه پیشگیری از اعتیاد زنان و کودکان)، بحث های مشاوره ای در جهت ارتقای سلامت اجتماعی خانواده و کشور و غیره اشاره کرد.

مدیرکل بهزیستی استان همدان به راه اندازی سامانه خودارزیابی روان شناختی اشاره کرد و گفت: این سامانه توسط سازمان بهزیستی به منظور غربالگری هوشمند افراد جامعه و پیگیری آسیب‌های روانشناختی ناشی از بحران ویروس کرونا راه‌اندازی شده است.

الوند در این راستا با بیان این که در این سامانه با غربالگری سیستماتیک استرس، اضطراب و افسردگی، توصیه‌های علمی متناسب با شرایط روانشناختی فرد به وی ارائه می‌شود، تصریح کرد: این سامانه به عنوان یکی از محورهای ارجاع به خدمات تخصصی خط ۱۴۸۰ و پس از آن به مراکز مشاوره تخصصی است.

افزایش مستمری های افراد زیرپوشش بهزیستی

وی از ایجاد زمینه های اشتغال و نهضت مسکن سازی برای افراد زیرپوشش بهزیستی یاد کرد و گفت: در طول سال های اخیر شاهد افزایش در مستمری ها بوده ایم به نوعی که درحال حاضر، میزان مستمری برای یک نفر بالغ بر ۱۷۲ هزار تومان، دو نفر بالغ بر ۲۸۷ هزار تومان، سه نفر بالغ بر ۳۷۴ هزار تومان، ۴ نفر بالغ بر ۴۸۳ هزار تومان و خانواده های بیش از ۵ نفر ماهانه بالغ بر ۵۳۶ هزار تومان مستمری دریافت می کنند.

الوند با تصریح بر این که علاوه بر موارد مذکور، افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید نیز کمک هزینه های معیشتی دریافت می کنند، خاطرنشان کرد: حق پرستاری ها از سال گذشته دو برابر و به مبلغ ۵۵۴ هزار تومان رسیده؛ از سویی هزینه معیشت نیز در دستور کار قرار داشته است.

وی با اشاره به این که با بیان این که سال گذشته از محل تبصره ۱۶ در حوزه اشتغال، اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان و تعهد اشتغال یک‌هزار و ۸۰۰ نفر در استان داشتیم، تصریح کرد: اشتغال ایجادشده طی سال گذشته بیشتر از میزان تعهد ذکرشده و به میزان دو هزار و ۳۰۰ نفر بوده است که در این راستا، بین ۳۱ استان کشور رتبه نخست جذب تسهیلات اشتغال را به خود اختصاص داده‌ایم.

الوند با تاکید بر این که در سال جاری از محل تبصره ۱۶ اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در حوزه اشتغال پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: اعتبار پیش‌بینی‌شده به ‌منظور اشتغال یک هزار و ۹۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار، معلولین و بهبودیافتگان زیرپوشش بهزیستی درنظر گرفته شده که امید است مانند سال گذشته بتوانیم بیش از تعهدمان عمل کنیم.

این مقام مسئول در ادامه صحبت‌های خود در خصوص اجرای طرح یک وعده‌غذای گرم در مهدهای حاشیه شهر و روستا- مهدها نیز، اذعان کرد: هدف از اجرای این طرح، کمک به کاهش سوءتغذیه کودکان در مناطق محروم و روستایی، کاهش لاغری و کوتاه ‌قدی، جذب کودکان به مهدهای روستایی و حاشیه شهر و درمجموع رشد و تکامل یکپارچه کودکان است.

وی مدت اجرای طرح توزیع یک وعده‌غذای گرم در مهدهای کودک را ۱۲۰ روز در سال عنوان و تأکید کرد: سال گذشته تعداد یک هزار و ۸۲۰ کودک در روستا- مهدهای همدان از غذای گرم بهره مند شدند.

الوند با بیان این که درحال حاضر حدود سه هزار کودک همدانی مشمول طرح یک وعده غذای گرم در مهدهای کودک هستند که سرانه غذایی برای هر کودک در این طرح، مبلغ حدود سه هزار و ۷۰۰ تومان است.

وی به اجرای طرح فرزندخواندگی و امین موقت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه شاهدیم که مردم رو به سمت امین موقت بودن آورده اند و این موضوع موجب حمایت از تعداد فرزندان بیشتری شده است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان با اشاره به این که سال ۹۷ تعداد ۲۳ کودک بدسرپرست و بی سرپرست به عنوان فرزندخوانده به خانواده های متقاضی سپرده شد، عنوان کرد: خدمات اورژانس اجتماعی و خطوط ۱۲۳ به صورت تلفیقی درخصوص مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی عمل می ‌کنند و تیم سیار اورژانس اجتماعی شامل خودروها و پایگاه های خدمات اجتماعی هستند که با داشتن تخصص کادر فعال آن در زمان بحران در دسترس و به موقع وارد می ‌شوند.

وی با اشاره به دوران قرنطینه و شیوع ویروس کرونا بیان کرد: تعداد تماس ها با اورژانس اجتماعی و خطوط مشاوره ای ۱۴۸۰ در این دوران افزایش پیدا کرد چرا که از یک سو ما در خانواده هایمان گفتمان را نیاموخته بودیم و از سویی، برخی از خانواده در این دوران متوجه شدند که فرزند یا همسرشان اعتیاد دارد و بسته بودن کمپ های ترک اعتیاد نیز از سویی دیگر به خانواده ها فشارهایی وارد کرد.

الوند با بیان این که در سال گذشته تعداد ۳۹ هزار و ۸۷۷ مداخله از طریق خط ۱۲۳ در استان همدان اتفاق افتاد، عنوان کرد: از سال ۹۲ تاکنون حدود ۱۵۲ هزار مداخله در اورژانس اجتماعی استان همدان رخ داده است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان در ادامه صحبت های خود به فعالیت پایگاه های خدمات اجتماعی در سطح استان نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، در حدود ۱۵ هزار داخله توسط این پایگاه ها صورت گرفته است و هم اکنون تعداد ۶ پایگاه خدمات اجتماعی در سطح استان همدان فعالیت دارند.

وی با بیان این که در همه شهرستان های همدان مراکز مداخله در کاهش طلاق داریم، تصریح کرد: از سال ۹۲ تاکنون حدود ۵۹۶ هزار زوج از خدمات این مراکز خدمات دریافت کرده اند که ۳۰ درصد آن ها نیز منجر به سازش بین زوجین شده است.

سنجش بینایی ۴۵ هزار کودک همدانی در سال گذشته

این مقام مسئول به اقدامات صورت گرفته در حوزه پیشگیری نیز اشاره کرد و افزود: سه تا ۶ سالگی زمان طلایی غربالگری چشم کودکان محسوب می شود و اگر کودکان این دوره طلایی را از دست بدهند، دیگر نمی توان از پیشرفت اختلالات بینایی آنان که گاه منجر به کم بینایی و نابینایی می شود جلوگیری کرد بدین ترتیب، از سال ۹۲ تا سال ۹۸ بیش از ۳۸۰ هزار کودک سه تا ۶ سال تحت این غربالگری قرار گرفته اند که در سال گذشته، ۴۵ هزار کودک در این طرح، غربالگری شده اند.

الوند به اجرای طرح غربالگری شنوایی نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته، تعداد ۲۲ هزار و ۱۱۹ کودک ۳ تا ۵ سال همدان در طرح غربالگری شنوایی شرکت کردند.

وی با بیان این که در سال ۹۸ تعداد دو هزار و ۵۰ نفر از خدمات مشاوره ژنتیک بهزیستی بهره مند شده اند، گفت: به تعداد ۲۵۷ نفر کمک هزینه های ژنتیکی از یک میلیون تا ۱۰ میلیون تومان اعطا شده است.

برقراری تماس ۵۱۷۱۷ نفر با خط ۱۴۸۰ در همدان

این مقام مسئول با اشاره به این که سال گذشته تعداد ۵۱ هزار و ۷۱۷ نفر با خط مشاوره ۱۴۸۰ تماس برقرار کرده اند، عنوان کرد: با شیوع ویروس کرونا، این تماس ها افزایش پیدا کرد بدین سان پس از شیوع کرونا، کارشناسان ۱۴۸۰ بهزیستی با افزایش شیفت کاری از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۲۴ در سه شیفت همه روزه، برای کاهش اضطراب ناشی از کرونا و مشاوره های تخصصی در همه زمینه ها برای کاهش مشکلات فردی و خانوادگی، به طور رایگان پاسخگوی مردم بودند.

مدیرکل بهزیستی استان همدان با اشاره به این که تعداد ۲۱ هزار و ۵۰۰ نفر سال گذشته از کمپ های ترک اعتیاد در سطح استان همدان استفاده کرده اند، ادامه داد: خانواده های بسیاری تقاضای بازگشایی مجدد کمپ های ترک اعتیاد را داشتند بدین ترتیب در حال حاضر این کمپ ها با یک سوم ظرفیت خود ادامه فعالیت می دهند و درحال حاضر تعداد ۴۵ کمپ ترک اعتیاد در استان همدان فعال است.

وی با بیان این که تعداد ۴ دی.آی.سی در استان همدان فعالیت دارد که سال گذشته تعداد یک هزار و ۴۵ را پذیرش کرده اند، توسعه واحدهای مشاوره ای را یکی از شاخص های توسعه یافتگی برشمرد و گفت: در طول هفت سال اخیر تعداد مراکز مشاوره ای در استان همدان ۵ برابر افزایش یافته است.

الوند با اشاره به این که سال گذشته، مرکز ماده ۱۶ همدان تعداد ۸۲۲ نفر را پذیرش کرد، مطرح کرد: حدود ۲۷ هزار و ۷۷۰ نفر نیز از خدمات سی.بی.آر ما در مناطق روستایی همدان برخوردار شده اند.

این مقام مسئول با بیان این که ارائه کمک هزینه به دانشجویان دانشگاه های دولتی نیز در دستور کار قرار گرفته است، افزود: طی سال های اخیر، افتتاح مرکز معلولین جسمی زیر ۱۴ سال، افزایش مرکز سالمندان روزانه و مناسب سازی برای ۲۸۸ نفر اتفاق افتاده است.

الوند در تشریح سایر اقدامات توانبخشی نیز اذعان کرد: سال گذشته ۶۰۰ ویلچر، ۳۱۳ سمعک، ۶۰۰ قلم وسایل بهداشتی، ۲۵۰ تشک مواج، ۳۳۷ وسیله پروتزی، ۲۵۰ عصا و واکر وغیره بین معلولین نیازمند و افراد ضایعه نخاعی توزیع شد.

وی با بیان این که ۳۷۶ وسیله کمک توانبخشی بین نابینایان و تعداد یک هزار و ۹۷۹ پک بهداشتی بین افراد زیرپوشش توزیع شد، از پرداخت مستمری مددجویان زیر پوشش این سازمان و همچنین مبلغ افزایش مستمری آن‌ها از محل هدفمندی یارانه‌ها که در سال گذشته اعمال شد، خبر داد و گفت: همچنین امسال در پرداخت حق پرستاری افزایش ۲ برابری داشتیم که در این خصوص ۵۵۴ هزارتومان به افراد پرداخت شد.

واگذاری ۷۶ واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت و مددجویان زیر پوشش

الوند در ادامه، با بیان این که در دومین روز از هفته بهزیستی آیین واگذاری همزمان ۷۶ واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت و مددجویان زیر پوشش در سراسر استان توسط دکتر وحید قبادی دانا معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، خاطرنشان کرد: این تعداد مسکن مددجویی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، انجمن خیرین مسکن ساز و بنیاد مستضعفان تهیه و تحویل مددجویان شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر این که برای این تعداد مسکن مددجویی اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد و ۷۸۰ میلیون ریال هزینه شده است، اظهار کرد: این ۷۶ واحد مسکن مددجویی برای خانواده‌های دارای تک معلولی و دو معلولی افتتاح شد که واحدهای تحویل داده شده به خانواده‌های دارای یک معلولی و دو معلولی یک واحد در شهرستان بهار، ۳ واحد در شهرستان فامنین، ۱۱ واحد در شهرستان نهاوند، ۹ واحد در کبودرآهنگ، دو واحد در شهرستان رزن، ۵ واحد در همدان و ۴۱ واحد در شهرستان ملایر است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان خاطرنشان کرد:همچنین طی این هفته ۸ مرکز غیر دولتی در حوزه پیشگیری شامل مهد کودک و مراکز مشاوره و پیشگیرانه در استان همدان راه اندازی می‌شود، مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه ۱۷ کارگاه اشتغال مددجویان نیز همزمان با هفته بهزیستی در همدان افتتاح شد، گفت: یکی از این کارگاه‌ها کارگاه اشتغال خانه بوم گردی است که توسط یکی از مددجویان همدان بازسازی شده و برای ارائه خدمات از مددجویان سازمان بهره گرفته شده است.

الوند در ادامه، به گشایش نمایشگاه دائمی فرش دستبافت تولیدی مددجویان و اشتغالزایی برای ۸۰ نفر از جمعیت هدف بهزیستی اشاره کرد و افزود: هدف از برپایی این نمایشگاه را  ارائه دستاوردها و توانمندی‌های مددجویان است چراکه بازدید و خرید این محصولات انگیزه ای برای این افراد است تا تلاش خود را برای توانمندسازی چند برابر کنند بدین ترتیب،در این نمایشگاه محصولاتی اعم از تابلو گلیم، فرش دستبافت نفیس ابریشم وغیره عرضه و همه روزه از ساعت هشت صبح آماده بازدید است.

این مقام مسئول با بیان این که مرکز داده (دیتا سنتر) بهزیستی استان با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید، تصریح کرد: ایمن سازی دیتا سنتر با توجه به اهمیت داده ها، شرایط موجود انسانی(هکرها) و حملات سایبری و باج افزارها نیاز به توجه بسیار زیادی داشته و دارد که این مهم در مرکز داده بصورت ایزوله انجام می گیرد.

الوند از صدور ۴۶ موافقت اصولی برای متقاضیان مراکز مثبت زندگی خبر داد و گفت: تعداد ۳۰۴ متقاضی در سامانه سنترز جهت تاسیس مراکز مثبت زندگی ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۸۳ نفر از متقاضیان با کسب حد نصاب نمره ارزیابی مستندات جهت انجام مصاحبه حضوری دعوت و تعداد ۱۷۵ نفر در مصاحبه حضوری شرکت نمودند که ۴۶ نفر بالاترین نمرات را کسب کردند و موافقت اصولی برای آن ها صادر شد.

وی در تشریح این موضوع، با تاکید بر این که برای احداث این مراکز ۴۶ منطقه که تراکم جمعیت هدف بهزیستی در آن ها است، مدنظر قرار گرفت، گفت: دارندگان موافقت اصولی تا ۱۲ ماه فرصت خواهند داشت تا با فراهم کردن سایر شرایط اعلامی پروانه فعالیت خود را دریافت کنند.

مدیرکل بهزیستی استان همدان در پایان صحبت های خود به تولید ۵ عنوان کتاب صوتی دفاع مقدس شامل (خواب هایی از بهشت، صبر زرد،  قصه من و بابام، بابای نه سالگی و فانوس حرم ) و دو عنوان کتاب (ماهی پولکی و خواب هایی از بهشت) نیز اشاره کرد و افزود: این پنج عنوان کتاب صوتی و دو عنوان کتاب با موضع زندگی نامه شهدای مدافع حرم با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در سال ۹۸ تولید و توزیع شد و ان شاالله در سال جاری تعداد ۵ عنوان دیگر نیز تولید خواهد شد.

گفتنی است؛ در پایان این نشست از کتاب های صوتی ویژه نابینایان (با موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت) نیز رونمایی شد.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • خبرنگار شکیبا کولیوند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.