محمد خاکی در گفتوگو با خبرنگار قلم با بیان این که در استان همدان تعداد ۲۸۳ معدن وجود دارد که از این تعداد ۱۸۰ معدن فعال و مابقی غیرفعال است، گفت: در استان همدان ۳۲ نوع ماده معدنی وجود دارد و تعداد ۳۰ تا ۴۰ معدن نیز مربوط به سنگهای تزیینی است.
این مقام مسئول در پاسخ به آنکه از سرمایهگذاران این بخش چه حمایتهایی میشود؟ مطرح کرد: سرمایهگذاران بخش معدن میتوانند از تسهیلات صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی استفاده کنند.
وی در این راستا افزود: صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی براساس ارزش پروانه و ارزش معدن به معدنداران تسهیلات ارائه میدهد.
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در پاسخ به اینکه در زمینه جلوگیری از خامفروشی در این مسیر چه اقداماتی صورت گرفته است؟ اضافه کرد: در این زمینه صدور مجوزهای فرآوری و سوق دادن سرمایهگذاران به این عرصه را درپیش گرفتهایم.
وی با تصریح بر اینکه استفاده از روشهای سنتی باعث میشود هزینه معدنداران بالا رود، خاطرنشان کرد: در این حوزه نیز میتوانند از تسهیلات مطرحشده استفاده و ماشینآلاتشان را بهروز کنند.
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در بخش پایانی این گفتوگو یادآور شد: در این زمینه مشکلی که وجود دارد آن است که قیمت ماشینآلات خیلی بالا است؛ بدینسان یکی از معضلات بخش معدن سرمایه مورد نیاز آن بوده، یعنی سرمایه ثابت اولیه مورد نیاز بخش معدن بالا است.