stat counter
تاریخ : جمعه, ۱۳ مهر , ۱۴۰۳ Friday, 4 October , 2024
  • کد خبر : 162833
  • 11 شهریور 1399 - 13:25
1

استقبال اتحادیه عرب از امضای توافق صلح میان سودان و گروههای مسلح

استقبال اتحادیه عرب از امضای توافق صلح میان سودان و گروههای مسلح

دبیرکل اتحادیه عرب از توافق صلح میان دولت سودان و جنبش‌های مسلح که در جوبا به امضا رسید، استقبال کرد.

قلم | qalamna.ir :

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، اتحادیه عرب به پیشبرد تمامی اشکال همکاری و هماهنگی با همه شرکای صلح سودانی طی دوره انتقالی پیش رو که قرار است از تاریخ امضای توافق به مدت سه سال ادامه داشته باشد، پایبند است.

ابوالغیط خواستار تداوم کمک و حمایت عربی و بین‌المللی برای ایستادن در کنار سودان شد.

دبیرکل اتحادیه عرب همچنین تصریح کرد، این اتحادیه به هماهنگی با طرف‌های سودانی به ویژه در زمینه ابتکارعمل‌ها و برنامه‌هایی که امکان دارد برای حمایت از اولویت‌های رشد و توسعه سودان به ویژه در مناطق آسیب دیده از جنگ اجرا شوند، ادامه می‌دهد.

این توافق صلح پس از ۱۰ ماه مذاکره مستمر با میانجیگری سودان جنوبی به امضا رسید.

وزارت خارجه و همکاری بین‌المللی امارات نیز با صدور بیانیه‌ای بر حمایت تمام‌قد این کشور از سودان و نیز بر تداوم حمایت خود از هر آنچه که در تقویت امنیت، ثبات و آرامش این کشور سهیم است و خواسته‌های ملت سودان در رشد و توسعه، شکوفایی و ثبات محقق سازد، تاکید کرد.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، این توافق گامی مهم در مسیر تقویت امنیت، ثبات، حاکمیت، استقلال و وحدت ملی سودان به شمار می‌آید.امارات از تلاش‌های دولت انتقالی سودان در تحقق این دستاورد تاریخی و فراخوان سایر طرف‌های درگیر به پیوستن به روند صلح تقدیر و تشکر کرد.

پیشتر نمایندگان دولت و جبهه انقلابی سودان متشکل از چهار گروه مسلح توافقنامه اولیه‌ای را برای پایان دادن به ۱۷ سال جنگ داخلی امضا کردند.

این توافقنامه روز دوشنبه با حضور عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان در جوبا، پایتخت سودان جنوبی به شکل رسمی امضا شد.

نمایندگان دولت سودان و جنبش‌های مسلح روند دارفور یکشنبه هشتمین و آخرین پروتکل تشکیل دهنده توافقنامه صلح را در هتل “کروان” در پایتخت سودان جنوبی امضا کردند تا مقدمات امضای رسمی این توافقنامه فراهم شود.

این هشت پروتکل شامل، مسائل امنیتی، مساله زمین، عدالت انتقالی، غرامت و جبران خسارت، پروتکل توسعه بخش عشایری و دامداری، تقسیم ثروت، تقسیم قدرت، آوارگان و پناهندگان است.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.