stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024
  • کد خبر : 194077
  • 01 آذر 1399 - 2:19
2

روشنگری ستاد مقابله با کرونا نسبت به برخی ابهامات درباره محدودیت‌ها

روشنگری ستاد مقابله با کرونا نسبت به برخی ابهامات درباره محدودیت‌ها

اعمال محدودیت‌های کرونایی از روز شنبه اول آذر همچنان با مجهولات و سوالات فراوانی همراه است که به منظور پرهیز از سردرگمی مردم و اصناف، در تماس با کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کووید -۱۹ تلاش شده است پاسخ مناسب به برخی از این سوالات داده شود.

قلم | qalamna.ir :

، برخی سوالاتی که مخاطبان در زمینه اعمال محدودیت‌ها از روز شنبه اول آذر پرسیده‌اند، همراه با پاسخ‌ها به شرح زیر آمده است:

به نظر می‌رسد مسؤولان ذیربط در اجرای طرح محدودیت‌ها از ابتدای آذر اطلاع‌رسانی خوبی انجام ندادند و نوعی سردرگمی بین مردم و حتی مسؤولان وجود دارد

پاسخ: در این زمینه اطلاع رسانی به نحو مناسب تاکنون انجام شده است؛ حضور وزیر کشور و فرمانده قرارگاه در برنامه تیتر شب، حضور رئیس کمیته امنیتی اجتماعی در گفت وگوی ویژه خبری، حضور دبیر کمیته امنیتی اجتماعی در برنامه تیتر شب، مصاحبه با شبکه‌های مختلف رادیو، مصاحبه با رسانه‌ها، صدور اطلاعیه مکتوب، برگزاری جلسه با استانداران و فرمانداران سراسر کشور از جمله اقدامات در این زمینه بوده است. پاسخگویی لحظه‌ای به سوالات و شبهات رسانه‌ها و مسؤولان نیز کماکان در دست اقدام است.

چرا اجرای طرح، این همه استثنا دارد؟ از جمله مشاغلی که فعالیت شأن خیلی ضروری نیست؛ مثل رانندگان اینترنتی.

پاسخ: تنها مشاغل و فعالیت‌هایی مستثنا شده اند که با نیازهای روزانه و ضروری مردم ارتباط دارند. تاکسی‌های اینترنتی در زمره حمل و نقل عمومی قرار داشته که مشمول ممنوعیت نخواهند شد؛ بویژه که تردد خودروهای شخصی در ساعاتی از شبانه روز که اعلام شده، ممنوع است.

چرا همه مشاغل باز هستند جز تعدادی مشاغلی که اهمیت چندانی ندارند؟

پاسخ: حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار واحد صنفی در کشور وجود دارد که تنها گروه اول مشاغل صنفی حدود ۷۰۰ هزار واحد را شامل می‌شود و همین گروه به دلیل نیاز مردم در دوران اجرای طرح، فعالیت می‌کنند. ضمن اینکه حوزه ادارات، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی نیز در این طرح مشمول محدودیت شده‌اند که در مجموع بخش اعظمی از فعالیت‌های کشور را در بر می‌گیرد.

نحوه تردد برخی مشاغل در ساعات قرنطینه چگونه است؟

پاسخ: منع تردد در ساعات ۹ تا ۴ بامداد صرفاً مشمول شهرهای قرمز است. مشاغل ضروری از طریق فرمانداری‌ها احصا و لیست آنها به راهور اعلام خواهد شد تا از اعمال قانون خودداری شود.

ساعات کاری حمل و نقل عمومی در این دوره محدودیت‌ها چگونه است؟

پاسخ: در این طرح، محدودیت ساعت برای فعالیت حمل و نقل عمومی پیش بینی نشده است. پیشنهاداتی به ستاد ملی ارسال شده تا برای تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری اقدام شود تا با افزایش ظرفیت از تراکم کاسته شود. البته با توجه به تعطیلی بسیاری از حوزه‌ها در شهرهای قرمز، عملاً تقاضا برای سفر کاسته می‌شود و این امر نیز موجب کاهش تراکم خواهد شد. حمل و نقل عمومی بار و کالاهای اساسی و مسافر بین شهری اعم از ریلی، جاده‌ای و هوایی نیز در این طرح مشمول محدودیت نشده لیکن وزارت راه موظف است فعالیت آنها را نظارت تا برابر پروتکل‌های بهداشتی اقدام کند.

چه نهادی قرار است بر روی بستن صنوف نظارت کند؟

پاسخ: مسؤولیت نظارت بر اجرای این طرح با کمیته عالی نظارت مستقر در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است. در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها کمیته نظارت با حضور بسیج اصناف، بازرسان اتاق اصناف، پلیس اماکن ناجا و هلال احمر تشکیل شده و به صورت میدانی بر اجرای این طرح نظارت می‌کنند. علاوه بر اینها ناظران اصلی، مردم عزیز هستند که با اطلاع رسانی به موقع، مسؤولان را در اجرای موفق این طرح یاری می‌کنند.

فعالیت کارخانه‌های مجاز و شیوه تردد کارگران به حاشیه شهر چگونه است؟

پاسخ: کارخانه‌های مجاز برابر گروه اول مشاغل فعالیت خواهند داشت. البته در این کارخانه‌ها نیز موضوع رعایت پروتکل‌ها و غربالگری از مهم‌ترین موضوعات است که می‌بایست از طرف مسؤولان این واحدها به صورت جدی محقق شود. تردد کارگران اگر نیازی به خروج از شهر محل سکونت نداشته باشند، مشکلی ندارد اما اگر باید از شهر محل سکونت خارج شوند، با هماهنگی نیروی انتظامی و ارائه اسناد مثبته بلامانع خواهد بود.

وضع بازار چگونه است؟ کسی که در بازار کار می‌کند از تعطیلی خبر ندارد چه برسد به کارمندان ادارات!

پاسخ: برابر اطلاع رسانی‌های صورت گرفته و اطلاعیه‌های صادره، بعید است که کسبه از اجرای طرح و یا جزئیات آن خبر نداشته باشند؛ ضمن آنکه از طریق اتاق اصناف به تمام واحدهای صنفی و اتحادیه‌ها، طرح مذکور اطلاع رسانی شده است. کارکنان ادارات نیز برابر بخشنامه صادره سازمان اداری و استخدامی از طرح مطلع هستند.

کاسبی که شغل او در حوزه مواد غذایی و کالاهای ضروری نیست، نمی‌داند از روز شنبه می‌تواند به سر کار برود یا خیر. نمی‌داند تعطیلی او صرفاً تا ساعت شش بعدازظهر است یا دو روز کامل تعطیل است؟

پاسخ: از ۹ ماه پیش مشاغل در چهار گروه تقسیم شده اند که در این طرح نیز از همان گروه‌ها استفاده شده؛ لذا اگر کاسبان عزیز در زمره گروه اول باشند، شامل محدودیت و ممنوعیت در وضعیت‌ها نخواهند شد. در شهرهای زرد مشاغل گروه ۴ ممنوع است. در شهرهای نارنجی گروه، ۳ و ۴ ممنوع هستند. در شهرهای قرمز گروه‌های ۴، ۳، ۲ شامل ممنوعیت می‌شوند. لیست مشاغل نیز برابر اطلاعیه‌ها منتشر شده و خواهد شد.

مشخص نیست منع تردد درون شهری از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح چگونه اجرا می‌شود؟ یعنی اگر کسی در این ساعات بخواهد به سوپرمارکت محل برود و مواد غذایی تهیه کند می‌تواند یا خیر؟ این منع تردد مخصوص وسایل نقلیه است یا عابران پیاده را هم شامل می‌شود؟ یا اصلاً این ممنوعیت مربوط به تهران است یا همه شهرهای قرمز؟

پاسخ: ترددهای ضروری در ممنوعیت تردد از ساعت ۹ شب با هماهنگی فرمانداری‌ها انجام خواهد شد. این ممنوعیت شامل عابران پیاده نخواهد شد. این ممنوعیت مربوط به شهرهای قرمز بوده و در سایر شهرها اعمال نخواهد شد.

در زمان اجرای طرح، شرکت‌های خصوصی تعطیل هستند یا خیر؟

پاسخ: شرکت‌های خصوصی و دفاتر مربوط به گروه ۱ مشاغل فعالیت داشته و شامل محدودیت نمی‌شوند. در سایر گروه‌ها نیز با توجه به وضع شهرها و نوع محدودیت و الزامات تعیین شده می‌توانند فعالیت نمایند. دفاتر و شرکت‌های خصوصی حوزه آموزشی فرهنگی و اجتماعی نیز بر اساس وضع شهرهای زرد، نارنجی و قرمز فعالیت خواهند داشت.

اگر همه این اصناف اجباراً تعطیل خواهند بود، پرسش دیگری مطرح می‌شود و آن اینکه این اقشار چگونه باید در مدت تعطیلی، زندگی کنند و درآمد داشته باشند؟

پاسخ: بسته کامل حمایت از اصناف با هماهنگی اتاق اصناف ایران در بخش‌های مختلف مالیاتی، بیمه، استمهال، عوارض، هزینه اجاره، چک بانکی، هزینه‌های آب، برق، گاز و … تهیه و برای ستاد ملی ارسال تا در جلسه آتی، بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شود. با توجه به نقش اتاق اصناف ایران در تهیه این بسته قطعاً تمام ملاحظات دیده شده است.

کارمندان شرکت‌های صنعتی مثل فولاد، ذوب آهن، پتروشیمی و کارمندان شرکت‌های صنعتی کوچک که در شهرک‌های صنعتی شاغل هستند تعطیل هستند یا خیر؟ اگر نیستند حمل و نقل شأن به چه صورت است؟

پاسخ: کارخانه‌های تولیدی صنعتی در زمره گروه اول قرار داشته که مشمول محدودیت و تعطیلی نخواهند شد. بنابر این کارفرمایان موظف هستند تا ضمن رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی نسبت به غربالگری مستمر کارکنان وکارگران اقدام کنند. تردد این واحدها با هماهنگی صورت خواهد پذیرفت و مشمول جریمه نخواهند شد.

وضع تردد خودروی کسانی که در روز ممنوعیت شغلی ندارند، در منطقه طرح ترافیک چیست؟

پاسخ: طرح ترافیک برقرار بوده و لذا اگر خودروی مذکور فاقد طرح باشد، جریمه طرح ترافیک اعمال خواهد شد.

رفت و آمد خبرنگاران در ساعات ممنوعیت، چطور باشد تا جریمه نشوند؟ همچنین ساز وکار جریمه پلیس برای متخلفان در ساعات ممنوعه شب چیست؟

پاسخ: مشاغل هماهنگ شده از جمله خبرنگاران، با هماهنگی فرمانداری‌ها و راهور اقدام می‌شود؛ لذا جریمه شامل آنها نخواهد شد. این افراد و سایر مردمی که به ضرورت نیاز به تردد دارند می‌توانند از راننده‌های اینترنتی در سطح شهر استفاده کنند. همچنین ممنوعیت تردد در شهرهای قرمز انجام شده که برابر هماهنگی فرمانداری‌ها، موارد ضروری احصا و به راهور اعلام می‌شود تا اعمال قانون نشوند. سایر موارد در صورت عدم رعایت جریمه خواهند شد. ساز وکار آن هم دوربین‌ها راهور است.

منبع:

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.