مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان همدان میزان دستگاههای ترددشمار محورهای استان را ۷۴ دستگاه فعال برشمرد و افزود: در این مدت پُرترددترین محور استان، همدان- کرمانشاه در مسیر رفتوبرگشت بوده است.
وی تعداد خودروهای ورودی به استان را طی هشت ماه سال جاری را در حدود ۱۱ میلیون و میزان خروجی را ۱۲ میلیون مورد دانست و ابراز کرد: درمجموع ۲۰ درصد کاهش تردد در محورهای ورودی و خروجی استان همدان را در این مدت شاهد بودیم.
صادقیراد با اشاره به اینکه در استان تعداد پنج هزار و ۶۸۷ دستگاه وانتبار شناسایی و کارت هوشمند آنها صادر شده است، ادامه داد: ۲۱ هزار راننده باری با ۱۱ هزار و ۷۳۹ دستگاه در بخش حملونقل کالا فعالیت دارند که در هشتماهه امسال ۲۳۸ هزار و ۵۱۲ فقره صورتجلسه صادر شد، درحالی که در مدتمشابه سال گذشته ۳۲۰ هزار و ۲۲۶ فقره صورتوضعیت صادر شده بود.
این مقام مسئول به وضعیت شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای اعمالشده در این راستا اشاره کرد و گفت: در این وضعیت حملونقل مسافر بهشدت آسیب دیده است.
وی در این راستا تشریح کرد: طی هشتماهه امسال ۲۳۸ هزار صورتوضعیت صادر شده که ۲۵ درصد نسبت به مدتمشابه سال قبل کاهش داشته است؛ از سویی در این بازه زمانی بالغبر یک میلیون و ۸۸۸ هزار مسافر جابهجا شده، درحالی که در مدتمشابه سال گذشته سه میلیون مسافر توسط حملونقل عمومی استان همدان جابهجا شده که کاهش ۳۷.۵ درصدی داشته است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان همدان درخصوص وضعیت حملونقل کالا نیز مطرح کرد: در حملونقل بار طی هشتماهه سال ۹۹، در حدود ۷۷۷ هزار بارنامه صادر (با افزایش ۲۱ درصدی) و هشت میلیون تُن بار (با افزایش چهار درصدی) جابهجا شده است.
صادقیراد در این راستا افزود: بیشتر کالاها مربوطه شامل سیمان، سیبزمینی، بنزین، گازوئیل، شمش و سنگ آهن و کلینکر بوده است.
این مقام مسئول در زمینه توزیع لاستیک سهمیهای نیز مطرح کرد: تعداد ۹۴ هزار و ۱۹۴ حلقه لاستیک سهمیهای توزیع شده که در این زمینه بیش از ۹۳ درصد توزیع لاستیک سهمیهای را در حوزه حملونقل عمومی استان داشتهایم.
کاهش ۵۴ درصدی متوفیان تصادفات در استان همدان
صادقیراد خاطرنشان کرد: در تصادفات فوتی طی هشتماهه امسال ۳۲ درصد و در زمینه آمار مربوط به متوفیان در تصادفات جادهای نیز ۵۴ درصد کاهش داشتهایم که بنابراین همدان جزء سه استان برتر در کاهش تلفات جادهای بود.
وی در ادامه صحبتهای خود به فعالیت ۳۶ مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی در استان همدان اشاره و بیان کرد: طی دهه فجر امسال دو مجتمع خدماتی رفاهی در استان همدان افتتاح خواهد شد.
مدیرکل راهداری و حملونقل عمومی استان همدان در این زمینه خاطرنشان کرد: تعداد ۱۴ مجتمع خدماتی در دست ساخت و تعداد ۲۱ مجتمع نیز در دست استعلام است.
وی ادامه داد: تعداد ۵۰ عدد تابلو در محل این مجتمعها نصب شد، دو مورد رمپ در دست ایجاد بوده و نزدیک به ۱۲ مورد پُل عابر پیاده نیز در مقابل مجتمعها وجود دارد.
در ادامه این جلسه سرپرست معاونت راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان همدان نیز مطرح کرد: یک حملونقل خوب نیاز به شبکه راهها و ارتباطات مناسب دارد که وظیفه راهداری نیز نگهداری از راهها است.
مسعود رستمی به نقش راهداری در ارتقای ایمنی راهها اشاره کرد و افزود: در زمینه ایمنی راهها تاکنون حدود ۹ هزار و ۵۰۰ عدد نصب و تعمیر تابلو و علائم داشتهایم.
وی با تصریح بر اینکه ۵۸۰ کیلومتر خطکشی راهها صورت گرفته است، یادآور شد: ۱۱۹ کیلومتر سیستم روشنایی و ۷۸۰ دستگاه چراغ چشمکزن در سطح جادهها نصب شده و اصلاح پیچ در استان نیز ۵۱ مورد در پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه انجام شده است.
رستمی با بیان اینکه از پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه موجود در استان همدان تعداد ۱۶ نقطه پُرتصادف شناسایی شده است، افزود: از این تعداد ۱۰ نقطه اصلاح و صورتجلسه شده و در ۶ نقطه نیز درحال انجام اصلاحات هستیم.
سرپرست معاونت راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان همدان ادامه داد: در زمینه اصلاح شیب شیروانی نیز ورود پیدا کردیم، چراکه این روند در کاهش بسیار تصادفات و خسارتهای مالی و جانی مؤثر است.
وی به اصلاح شیب شیروانی که در تصادفات مؤثر است اشاره کرد و گفت: ۲۱۰ کیلومتر از این شیبها اصلاح شده و عملیات خاکی نیز در این نقاط ایجاد شده است.
رستمی با تصریح بر اینکه ۶۲۱ مورد حفاظ خاکی در نقاط پرتگاهی (بهویژه گردنههای موجود در سطح استان) ایجاد شده، یادآور شد: تعداد پنج دستگاه زیرگذر در دست اجرا در نقاط مختلف است.
وی به احداث و تعریض ۱۲۹ دستگاه پُل، ۱۵۴ متر حفاظ پُلها و حدود چهار هزار شاخه گاردریل در استان اشاره کرد و افزود: اقداماتی نیز در استان همدان در قالب طرح ابرار به انجام رسیده است.
سرپرست معاونت راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان همدان در تشریح این موضوع گفت: در این طرح آسفالت راههای روستایی مدنظر بود که در این راستا ۹۸ درصد راههای روستایی استان که ساکنینش جمعیتی بیش از ۲۰ خانوار دارند، از راه آسفالته برخوردار شدند و حدود ۱۵ کیلومتر نیز شناسایی و در قالب طرح ابرار عملیات زیرسازی آنها شروع شد.
وی ادامه داد: از این میزان ۱۰ کیلومتر از راهها آسفالت شد و مابقی آن نیز در سال آتی به انجام خواهد رسید.
رستمی یادآور شد: در سال جاری حدود ۱۸ کیلومتر راه روستایی احداث کردیم که ۱۱ کیلومتر تبدیل به آسفالت شده و مابقی پس از بهتر شدن شرایط جوی انجام میشود؛ همچنین در ۴۲ کیلومتر از راهها نیز عملیات روکش آسفالت به انجام رسیده است.
سرپرست معاونت راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان همدان در قالب اجرای طرحهای زمستانی و نگهداری جادهها در این فصل نیز مطرح کرد: برای نگهداری راهها در استان همدان ۳۴ پایگاه راهداری در سطح استان وجود دارد که ۲۴ مورد از این پایگاهها ثابت و ۱۰ مورد در فصل زمستان فعال میشود.
وی ادامه داد: در این ۳۴ پایگاه تعداد ۳۰۲ دستگاه انواع ماشینآلات برفروبی با ۵۴۰ نفر فعال هستند.
رستمی با تصریح بر اینکه تمام مسیرها و راههای موجود در استان همدان برفگیر هستند، عنوان کرد: در این نقاط ۴۵ نقطه کولاکگیر و برفگیر مهم وجود دارد که نیاز است مرتب اکیپهای راهداری در آن نقاط فعال باشند.