احتمال کاهش جذب آهن
طبق مطالعهای که در Food Research International منتشر شده است، تاننها (ترکیبات پلی فنول که باعث تلخی نوشیدنیهایی مانند چای میشوند) ممکن است مانع از جذب آهن در بدن شوند، در صورت مصرف بیش از ۴ فنجان چای، این اتفاق رخ میدهد که بدن شما نمیتواند آهن خوراکیهایی مانند اسفناج یا لوبیا را جذب کند.
قرار گرفتن در معرض سطح قابل توجهی از سموم
همانطور که تقریباً در مورد هر غذایی که امروزه کشت میشود، وجود دارد، برگهای چای نیز میتوانند حاوی ترکیبات مختلف سمی از خاک یا از طریق روشهای برداشت باشند. یک مطالعه از مجله سم شناسی ایالات متحده نشان داد که وقتی محققان ۳۰ نوع چای را آزمایش کردند (شامل انواع چای سیاه، سبز، سفید و اولانگ) همه آنها حاوی سرب بودند. البته مصرف اندک چای میتواند بی ضرر باشد، اما زیاده روی در مصرف چای میتواند خطر مسمومیت ایجاد کند.
ممکن است باعث آسیب کبدی شود
بر اساس یک مطالعه بین المللی Food Research International، هنگامی که محققان کیسههای چای را در مقابل برگهای چای آزمایش کردند، میزان بالاتری از فلوراید را در کیسههای چای با قیمت بالاتر و با کیفیت بالاتر یافتند. دم کردن چای به مدت دو دقیقه منجر به تولید چایهایی در محدوده ۳.۶ تا ۷.۹۶ میلی گرم در هر لیتر فلوراید شد. اما مصرف بیش از حد فلوراید میتواند به دندانها، استخوانها و مفاصل آسیب برساند. توجه داشته باشید که این مطالعه فقط چایهای انگلستان را مورد آزمایش قرار داده است، بنابراین ممکن است نتوانیم با کیسههای چای دیگر کشورها نتیجه مشابهی بگیریم، اما در نهایت باید مراقب نرخ مصرف چای باشیم.
ممکن است احساس اضطراب کنید
چای حاوی کافئین است، البته نرخ کافئین چای بسیار کمتر از قهوه (بین ۲۰ تا ۶۰ میلی گرم در فنجان) است، اما اگر بیش از حد چای مینوشید، این نرخ کافئین اضافه میشود. کافئین زیاد با اختلال در خواب، دل درد، سردرد و اضطراب ارتباط دارد؛ بنابراین برای کنترل علائم سعی کنید کمتر چای بنوشید.