برخی تخمینها حاکی از آن است که استخراج هر ساله ارزهای رمزنگاری شده در حد کشوری همچون نیوزیلند، دی اکسید کربن تولید و منتشر میکند. همچنین نتایج بررسی دانشگاه کمبریج نشان میدهد که مصرف برق شبکه استخراج بیتکوین از مجموع مصرف برق کشورهای همچون هلند و سوئیس فراتر رفته و به سطح مصرف کشوری همانند آرژانتین رسیده است.با رشد قیمت بیتکوین طی یک سال گذشته، میزان توان محاسباتی رایانهای مورد استفاده برای استخراج بیتکوینهای تازه از طریق حل الگوریتمهای پیچیده بیش از دو برابر شده است. برآوردهای تازه نشان میدهد که ورود تسلا به بازار بیتکوین حداقل ۶ درصد مصرف برق شبکه جهانی استخراج بیتکوین را افزایش خواهد داد.
با این حال تیم تحقیقاتی کمبریج این فرضیه جدید را مطرح کرده که مصرف انرژی لزوماً معادل انتشار دیاکسید کربن و آلودگی محیط زیست نیست. چرا که به عنوان مثال، یک کیلووات ساعت برق تولید شده توسط یک نیروگاه دارای سوخت زغال سنگ دارای اثر زیست محیطی کاملا متفاوتی از یک کیلووات ساعت برق تولید شده توسط یک نیروگاه خورشیدی است.گزارش ماه اکتبر کمبریج نشان میدهد که تقریبا ۴۰ درصد از کل انرژی مورد استفاده از محاسبات پیچیده استخراج بیتکوین از منابع تجدیدپذیر تامین میشود و ۷۶ درصد افرادی که به استخراج بیتکوین مشغول هستند، از انرژیهای تجدیرپذیر در ترکیب انرژی مورد استفاده خود بهره میگیرند. این گزارش همچنین حاکیست که مصرف انرژیهای پاک در استخراج بیتکوین در مقایسه با سال ۲۰۱۸ حدود ۱۰ درصد افزایش یافته و اکنون برق آبی به یکی از رایجترین انرژیهای مورد استفاده در استخراج بیتکوین است.
اما در هر صورت قیمت برق یک عامل اساسی در تعیین ترکیب انرژیهای مورد استفاده برای استخراج بیتکوین است؛ چنان که استخراج کنندگان همچنان به دنبال استقرار در کشورهایی همچون سوئد و ایسلند هستند که برق ارزانتری میفروشند. بنابراین نیاز هر چه بیشتر به برق میتواند با تشویق تولید بالاتر انرژیهای پاک، زمینه کاهش قیمت تمام شده آنها را فراهم کند. لذا بر خلاف تصور اولیه منتقدان سرمایهگذاری تسلا در بازار بیتکوین، رشد استخراج رمزارزها میتواند در عین تشویق افزایش تولید انرژیهای پاک و ایفای نقش جدی در انقلاب سبز، موجب کارآیی بیشتر شبکه جهانی برق شود.