مطالعات قبلی نشان داده بود که فلاونوئیدها، ترکیبات طبیعی موجود در میوهها و سبزیجات، سرطان را مهار میکنند اما هیچ کس نمیدانست که چه فاکتوری باعث مؤثر بودن آنها در پیشگیری از سرطان شده است.
تیم تخصصی دانشگاه داکوتای جنوبی ضمن بررسی مکانیسم پیشگیری از سرطان توسط آسپیرین (استیل اسیدسیلیک اسید)، در مورد نقش متابولیتهای آسپیرین و سایر مشتقات اسید سالیسیلیک برای تواناییشان در مهار رشد سلولهای سرطانی، آزمایشاتی را انجام دادند.
طی این فرایند متخصصان دریافتند ترکیبی موسوم به “۲،۴،۶-تری هیدروکسی بنزوئیک اسید” (۲،۴،۶-THBA) که با تجزیه فلاونوئیدها توسط باکتریهای روده تولید میشود، آنزیمهای درگیر در تقسیم سلولی را مهار میکند. آزمایشهای بعدی ثابت کرد که ۲،۴،۶-THBA رشد سلولهای سرطانی در سلولهای بیان کننده پروتئین حامل عملکردی (SLC۵A۸) را مهار میکند.
داروهای بسیاری برای درمان سرطان وجود دارد اما تقریباً هیچ کدام از آنها برای پیشگیری از این بیماری استفاده نمیشود. از همین رو کشف ۲،۴،۶-THBA به عنوان مهار کننده رشد سلولهای سرطانی متخصصان را در امر پیشگیری بسیار امیدوار کرده است.متخصصان بر این باورند ترکیب فلاونوئیدها و ۲،۴،۶-THBA پتانسیل استفاده به عنوان دارویی برای پیشگیری از سرطان را دارد، اگرچه هنوز هم به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.
بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، این مطالعه همچنین تاکید مجددی بر اهمیت استفاده از میوهها و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه افراد داشته است.