زاوش محمدی در خبرآنلاین نوشت: «با شیوع ویروس کرونا، مسابقات فوتبال در سراسر جهان لغو شد و شروع دوباره آنها هنوز مشخص نیست. این در حالی است که تیم ملی ایران قرار بود ۷ و ۱۲ فروردین به مصاف هنگ کنگ و کامبوج برود که این بازی ها لغو شد و هنوز مشخص نیست که این دیدارها چه زمانی برگزار می شود.
لغو این بازی ها از طرفی به سود سرمربی جدید تیم ملی ایران شد. دراگان اسکوچیچ که همین چند ماه پیش جایگزین مارک ویلوتس بلژیکی شد، در اولین آزمون خود باید به مصاف هنگ کنگ می رفت و بعد مقابل کامبوج قرار می گرفت که به نظر بازی های راحتی بود. تیم ملی ایران در دور رفت مسابقات انتخابی جام جهانی، در گروه C موفق شد در دو بازی نخست مقابل هنگ کنگ و کامبوج به برتری برسد اما در دو بازی حساس مقابل بحرین و عراق شکست خورد تا شرایط برای تیم مارک ویلموتس سخت شود. تیم ویلموتس در گروه C با ۶ امتیاز پایین تر از عراق ۱۱ امتیازی و بحرین ۹ امتیازی قرار بگیرد و کار ملی پوشان برای صعود از گروه سخت شود.
تیم ملی که سالها با کارلوس کی روش در آسیا تن به شکست مقابل رقیبها نداده بود، دو شکست مقابل دو رقیب همیشگی باعث شد تا مدیران فدراسیون فوتبال با ویلموتس قطع ارتباط کنند و نیمکت تیم ملی را به اسکوچیچ کروات بدهند.
انتخاب اسکوچیچ در شرایطی رخ داده که این سرمربی کروات با وجود داشتن سابقه خوب در فوتبال باشگاهی ایران، تاکنون در تیمهای چندان بزرگی حضور نداشته و در واقع تیم ملی ایران بزرگترین تجربه کاری این سرمربی کروات به شمار میرود و مقایسه رزومه اسکوچیچ با سرمربیان سابق تیم ملی او را در جایگاه پایینتری نسبت به آنها قرار میدهد.
اسکوچیچ پیش از ورود به فوتبال ایران در تیمهایی چون ریهکا کرواسی، اینتربلوک اسلوونی، العربی کویت و النصر عربستان سابقه سرمربیگری داشت و توانسته بود جامهای حذفی کرواسی و اسلوونی را فتح کند. ورود اسکوچیچ به فوتبال ایران با تیم ملوان بندرانزلی شکل گرفت و اسکوچیچ در زمان حضورش در انزلی نتایج خوبی کسب کرد و توانست با این تیم به مقام هفتم لیگ سیزدهم برسد که بهترین عنوان ملوانان در لیگ برتر به شمار میرود. عملکرد خوب در انزلی زمینهساز ادامه فعالیت اسکوچیچ در فوتبال ایران شد و او پس از ملوان راهی تیم فولاد خوزستان شد ولی نتوانست در اهواز مانند انزلی موفق عمل کند و در دو فصلی که سرمربی فولاد بود به مقامهای پنجم و دوازدهم رسید و از این تیم جدا شد. اسکوچیچ پس از فولاد حدود دو سال بدون تیم بود تا اینکه هدایت تیم خونه به خونه بابل را بر عهده گرفت و نتایج خوبی که به همراه تیم بابلی کسب کرد بار دیگر نام خودش را بر سر زبانها انداخت. دراگان با خونه به خونه به فینال جام حذفی رسید و در لیگ آزادگان تنها به خاطر تفاضل گل نتوانست تیمش را لیگ برتری کند. با این حال حضور اسکوچیچ به دلیل مشکلات عجیب تیم خونه به خونه در بابل چندان طولانی نشد و او فصل گذشته بدون تیم ماند تا این که امسال با پیشنهاد صنعت نفت آبادان مواجه شد و دوباره به جنوب کشور بازگشت. اسکوچیچ در لیگ نوزدهم به همراه نفت عملکرد فوقالعادهای داشت و توانست این تیم محبوب را به رده چهارم جدول برساند و همین عملکرد درخشان مدیران فدراسیون را مجاب کرد که او را به عنوان سرمربی جدید تیم ملی انتخاب کنند.
اسکوچیچ در شرایطی با این رزومه رزومه سرمربی تیم ملی شده است که سرمربیان سابق تیم ملی همگی کارنامه بهتری نسبت به او داشتند. کارلوس کیروش که هشت سال سرمربی تیم ملی بود و در این مدت عملکرد بسیار خوبی داشت پیش از تیم ملی ایران سابقه سرمربیگری در تیمی چون رئال مادرید و تیم ملی پرتغال در کارنامهاش دیده میشد و مدتی هم دستیار سرالکس فرگوسن، سرمربی بزرگ تیم منچستر بود. علاوه بر این او سرمربی تیمهای ملی عربستان، امارات، آفریقای جنوبی و تیمهای باشگاهی اسپورتینگ و ناگویا گرامپوس ژاپن را هم داشت و با چنین سابقهای وارد فوتبال ایران شد. ویلموتس هم که پس از کیروش دوران کوتاهی را در فوتبال ایران تجربه کرد، در تیمهای ملی بلژیک و ساحل عاج سرمربیگری کرده بود و مانند کیروش سابقه حضور در جام جهانی را داشت و در رده ملی کار کرده بود.
اسکوچیچ که حالا این روزها در زاگرب به سر می برد، فرصت زیادی دارد تا به شناخت کافی از بازیکنان و فوتبالیست های ایرانی دست پیدا کند و دقیق تر به ترکیب مورد نظرش برسد. اسکوچیچ در نشست خبری خود مثل ویلموتس شیوه بازی تیمش را هجومی خواند. شیوه ای که ویلموتس همیشه روی آن اصرار داشت اما هیچگاه در زمین چنین روش بازیای از تیم او دیده نشد.
انتهای پیام