وی اضافه کرد: باید با استفاده از فناوریهای جدید و در دسترس عموم در حوزه جمعآوری هوشمند پسماند خشک در سطح شهر ورود کنیم تا معضل و آلودگیهای حوزه مدیریت پسماند را به حداقل برسانیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان، اجرای طرح «جمعآوری هوشمند پسماند خشک توسط مجری بخش خصوصی» را طرحی خوب توسط سازمان مدیریت پسماند دانست و افزود: امید است با فرهنگسازی در این خصوص و همکاری سازمانهای مربوطه شاهد اجرای موفق این طرح در سطح شهر همدان باشیم.
در ادامه، نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان اجرای طرح «جمعآوری هوشمند پسماند» را کار مهم، خوب ارزشمند دانست و اظهار کرد: این کار دارای سه ضلع اصلی است، نخست حمایت همه جانبه دستگاههای مرتبط، دوم پیگیری اجرایی در سازمانهای مربوطه در شهرداری و فرهنگسازی در بین مردم سه ضلع مهم در اجرای موفق این طرح است.
سعید نظری با تأکید بر اینکه فرهنگسازی در بین توده مردم از دلایل اجرای موفق طرح است، گفت: در صورت عدم تحقق فرهنگسازی طرح به نتیجه نمیرسد.
وی اضافه کرد: باید از تمام ابزارها و رسانههای موجود اعم از، روزنامهها، صدا و سیما، فضای مجازی و… برای فرهنگ سازی و اطلاعرسانی در این راستا استفاده شود.
نظری با بیان اینکه از ۳۰ درصد زباله با ارزش قابل بازیافت در سطح شهر، تنها ۲۰ درصد آن بازیافت میشود، افزود: سرمایهگذاری در این زمینه از بین نمیرود و با توجه به رقابتی بودن این طرح، اجرا و راهاندازی آن به یک بازی برد برد در حوزه مدیریت پسماند خواهیم رسید و به عنوان مثال ۲۰ درصد کاغذهای باطله بازیافت میشود که سبب ۹۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب، ۵۰ درصد انرژی و ۷۵ درصد نیز جلوی آلودگی زیست محیطی را خواهد گرفت.
سوداگری پسماند نباشد، دلالان زباله فعالیت نخواهند داشت
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه پسماند، موضوع مورد علاقه رسانهها و فعالان است، اظهار کرد: با اجرای طرح «جمعآوری هوشمند پسماند» نباید انتظار انقلاب آن چنانی در این حوزه داشته باشیم بلکه باید با حرکت پله پله و راهاندازی جریانی در این حوزه به هدف برسیم.
مهدی حیدری با تأکید بر اینکه اجرای موفق این طرح با توجیه مردم در این زمینه و فرهنگسازی محقق میشود، گفت: البته اپلیکیشن میتواند در امر فرهنگسازی در این خصوص مؤثر و کمک کننده باشد.
وی بیان کرد: در صورت اجرای موفق این طرح شاهد ساماندهی زبالهگردها در سطح شهر و حذف دلالان و مافیای زباله خشک و با ارزش خواهیم بود.
حیدری با بیان اینکه متأسفانه اکنون دلالان بخش باارزش این زبالهها را در مناطقی نگهداری میکنند که تهدیدکننده سلامت شهروندان است، افزود: اگر سوداگری پسماند نباشد دلالان زباله نیز فعالیت نخواهند داشت و اپلیکیشن موفق خواهد شد.
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای اسلامی شهر همدان در ادامه، خواستار برندسازی درست در بحث «جمعآوری هوشمند پسماند» شد و اظهار کرد: با اندیشیدن تدابیر لازم در این خصوص اجرای طرح موفق خواهد بود و امید میرود طی یک تا دو سال آینده این طرح با موفقیت انجام شود.