روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «یک بازی بزرگ دیگر و یک درخشش دیگر از ستارهای که گویا به درخشیدن در این قبیل مسابقات عادت دیرینه دارد. از مهدی طارمی حرف میزنیم؛ مهاجم ایرانی پورتو که بار دیگر در کانون تحسین و توجهات قرار گرفت. در آغاز مسابقات هفته بیستودوم لیگ پرتغال، پورتوی صدرنشین در یک دیدار بسیار حساس به مصاف اسپورتینگ رده دومی رفت و ظرف ۳۴ دقیقه با دریافت دو گل از این تیم غافلگیر شد. پورتو اگر این مسابقه را میباخت، صدرنشینیاش را در خطر میدید. بنابراین هواداران این تیم دقایق دشواری را پشت سر گذاشتند. با این حال در ادامه ورق برگشت و پورتو با دو گل کار را به تساوی کشاند. به این ترتیب دو تیم در مسابقهای بسیار جنجالی که پنج اخراجی داشت، به تقسیم امتیازات قناعت کردند. با این نتیجه پورتوی ۶۰ امتیازی در صدر جدول به عنوان مدعی اول کسب عنوان قهرمانی باقی ماند و اسپورتینگ ۵۴ امتیازی هم نتوانست فاصلهاش را با این تیم کم کند. در کامبک تعیینکننده پورتو اما، نقش مهدی طارمی بسیار پررنگ بود. این بازیکن در دقیقه ۳۸ پاس گل اول بازی را به فابیو ویرا، همتیمیاش، داد و در دقیقه ۷۸ هم با یک ضربه سر چرخشی و بسیار زیبا موفق به گشودن دروازه حریف شد. بنابراین عجیب نبود که طارمی در پایان مسابقه تبدیل به قهرمان بازی شود و روی جلد مطبوعات پرتغال برود. مهدی با درخشش در این بازی، بار دیگر ثابت کرد ستاره مسابقات بزرگ است و چیزی به نام «استرس» در وجود او موجود نیست. بد نیست یادی کنیم از چند درخشش دیگر طارمی در مسابقات حساس.
چیپ صد هزار نفری
طارمی برای این که نشان بدهد بازیکن متفاوتی است، نیاز به زمان طولانی نداشت. او کمتر از یک سال پس از عضویتش در پرسپولیس و هنگامی که تازه به شهرت عمومی دست یافته بود، در مسابقه با النصر عربستان در لیگ قهرمانان آسیا تنها گل بازی را از روی نقطه پنالتی با ضربه چیپ به ثمر رساند. در روزی که ۱۰۰ هزار هوادار، کیپ تا کیپ ورزشگاه آزادی را پر کرده بودند، مطلقا هیچکس حتی تصورش را هم نمیکرد این بازیکن تازه شناختهشده پنالتیاش را به این شکل بزند. طارمی اما چنین کرد تا به سرعت تفاوتهایش را به رخ بکشد. این همان مسابقهای است که برانکو ایوانکوویچ در بدو عقد قراردادش با پرسپولیس، آن را از جایگاه ویژه ورزشگاه آزادی تماشا میکرد.
لیگ قهرمانان اروپا
فوق تخصص درخشش در مسابقات بزرگ، تا کنون سه گل در لیگ قهرمانان اروپا به ثمر رسانده و البته که فهرست قربانیان او بسیار جذاب است؛ چلسی، یوونتوس و لیورپول! او برای گلزنی، شماری از برترین تیمهای اروپا را انتخاب کرده و در این زمینه فوقالعاده خوشسلیقه بوده است. غیر از این، طارمی برابر یوونتوس یک ضربه پنالتی هم به سود تیمش گرفت. گل او به چلسی انگلستان، در مراسم برترینهای سال ۲۰۲۱ فیفا تا مرز دریافت جایزه پوشکاش هم پیش رفت اما در نهایت این اتفاق برای او رخ نداد و ضربه رابونای اریک لاملا جایزه را برد. با این حال قیچی برگردان محشر مهدی هزاران بار در دنیا دیده شد و توجهات را به خودش جلب کرد. این گل کمنظیر بود.
ستاره داربیها
بدون تردید مهمترین مسابقه باشگاهی در فوتبال ایران، داربی پرسپولیس و استقلال است. حتی خیلی از بازیکنان ملی و بزرگ هم در مواجهه با این مسابقه استرس دارند و بخشی از کیفیت خود را از دست میدهند. طارمی اما شرایط متفاوتی داشت. او در نخستین حضورش در شهرآورد، در بازی رفت لیگ چهاردهم از سوی حمید درخشان به عنوان بازیکن تعویضی به میدان رفت و بلافاصله بعد از حضور در زمین، تیر دروازه استقلال را لرزاند. طارمی در ادامه با پاس گل زیباش به محمد نوری زمینهساز بازگشت پرسپولیس به بازی شد. او در داربی برگشت لیگ پانزدهم هم که به برتری چهار بر دوی سرخپوشان انجامید، دو گل زد و یک پاس گل داد. طارمی در آن بازی یک پنالتی هم خراب کرد که مانع از هتتریکش شد.
لیگ پرتغال
طارمی به سرعت در نخستین فصل حضورش در ریوآوه نشان داد تحت تاثیر جو سنگین فوتبال اروپا قرار نمیگیرد و میتواند کارش را به بهترین شکل انجام بدهد. او در همان فصل نخست، عنوان برترین گلزن لیگ این کشور را به خودش اختصاص داد و پس از آن در پورتو هم ستاره مسابقات بزرگ لقب گرفت. درخشش طارمی در دیدار اخیر برابر اسپورتینگ هیچ جای تعجبی ندارد؛ چرا که پیشتر در بازی با بنفیکا که داربی حساس پرتغال به شمار میرود هم عملکردی موثر ارائه داده بود. طارمی که اخیرا در پی اصطکاک با کادر فنی تیم ملی کمی متزلزل ظاهر شده و در ۱۱ بازی گل نزده بود، طلسم ناکامیهایش را در همین بازی با بنفیکا شکست. از آن پس او شش گل دیگر برای تیمش به ثمر رسانده است.
تیم ملی
مهاجم بوشهری فوتبال ایران در تیم ملی هم قاعده درخشش در مسابقات بزرگ را از یاد نبرده و گلهای زیادی در مسابقات حساس به ثمر رسانده است. به عنوان مثال در انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸ مقابل چین و در روزی که ورزشگاه آزادی یکی از شلوغترین مسابقات تاریخش را پشت سر میگذاشت، طارمی تنها گل ایران برابر چین را به ثمر رساند. او دو دوره پیاپی گلهای صعود تیم ملی به مرحله نهایی جام جهانی را به ثمر رسانده است؛ مرتبه قبلی برابر ازبکستان و این مرتبه مقابل عراق. اوج کار طارمی اما جایی بود که کار تیم ملی در مرحله پیشمقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ گره خورد اما او با درخشش برابر بحرین در منامه به پیروزی سه بر صفر ایران و صعود تیم ملی کمک کرد.
و یک افسوس بزرگ
گفتیم که مهدی طارمی مرد بازیهای بزرگ است و برای این ادعا کلی هم مثال زدیم. با این همه اما یک افسوس بزرگ پابرجاست؛ جایی که مهدی در بزرگترین مسابقهای که در عمرش به میدان رفته، یکی از بهترین موقعیتهایی که نصیبش شده را از دست داد و نتوانست جواز صعود تیم ملی به مرحله دوم جام جهانی ۲۰۱۸ را امضا کند. موضوع به تقابل ایران و پرتغال در آخرین بازی مرحله گروهی جام جهانی قبلی برمیگردد؛ جایی که تیم ملی با کسب پیروزی میتوانست راهی مرحله یکهشتم نهایی شود اما مهدی طارمی در آخرین ثانیههای بازی یک فرصت طلایی را از دست داد. البته که ما امیدواریم سال بعد، طارمی باتجربهتر در کنار سایر ستارهها مقدمات صعود ایران به مرحله حذفی جامجهانی ۲۰۲۲ را فراهم کند.»
انتهای پیام