با این حال صدا و سیما اگر چند مجری شاخص انتقادی داشته باشد که البته بنا به ملاحظات سیاسی دولت مستقر، رویکرد منتقدانه داشته باشند یکی از آنها «امید قالیباف» است. احتمالا ویدئوی این مجری معروف درباره پراید ۴۰ میلیون تومانی در بازار را دیده اید که نسبت به آن انتقاد میکند و حالا او خود به وزارتخانهای خواهد رفت که پراید ۲۰۰ میلیونی ماحصل عملکرد آن است. هرچند میتوان نکته مثبت این انتصاب را در مرتبط بودن رشته تخصصی قالیباف در اقتصاد و سابقه رسانهای او دانست که معمولاً در انتصابهای دیگر به خصوص در جاهایی مانند شهرداری تهران این تخصص چندان اهمیت نداشت. اما باید دید این انتصاب قرار است یک منتقد را به سخنگو تبدیل کند و یا از تخصص او برای بهبود وضعیت استفاده شود؟ هر چند که با شروع کار دولت سیزدهم به طور کلی صدا و سیما رویکرد انتقادی خود را به موضع حمایتی تغییر داده، اما باز هم جسته و گریخته برخی از مجریان احتمالا بر خلاف میل کلی غالب، نقدهایی هم بیان میکنند.
با این همه، اما رسالت خبرنگاری معمولاً با انتصاب در یک پست دولتی در تعارض است در واقع یک خبرنگار نمیتواند هم رسالت پرسشگری داشته باشد و هم به عنوان یک سخنگو در دولت پست داشته باشد. باید دید در ادامه آیا امید قالیباف همچنان به عنوان مجری حضور خواهد داشت یا پست دولتی را ترجیح میدهد.
از مشاور نوبخت تا سخنگوی فاطمی امین
اما سابقه همکاری «امید قالیباف» با دولت حسن روحانی هم در نوع خود جالب توجه است. در سال ۹۷ خبری منتشر شد که «امید قالیباف» مشاور رسانهای محمد باقر نوبخت رئیس برنامه و بودجه دولت دوازدهم شده است؛ که از قضا در دولت یازدهم نوبخت سخنگوی دولت نیز بود. انتصابی که البته همان زمان هم با پرسشهایی و گمانههایی همراه شد. چرا که عموماً امید قالیباف را به عنوان یک چهره منتقد دولت روحانی میدانستند. همان موقع دو گمانه برای این انتصاب مطرح شده بود؛ یک اینکه دولت و صدا سیما به توافقی رسیدهاند که از تنش موجود و برنامههای تخریبی صداوسیما کاسته شود که البته این گمانه در ادامه کار رد شد و صدا و سیما همچمنان منتقد دولت باقی ماند و دو اینکه رئیس سازمان برنامهوبودجه تلاش میکند سفره خود را از دولت جدا کرده تا از زیر ضرب و تخریب صداوسیما خلاص شود که البته این گمانه هم چندان درست از آب در نیامد و نوبخت تا آخر پای تصمیمات دولت دوازدهم ماند.
با این همه، اما حالا این مجری در دولت ابراهیم رئیسی و وزارت فاطمی امین پست گرفته است که البته شاید همان دو گمانه را بتوان به نوع دیگری برای این انتصاب مطرح کرد. نخست اینکه وزارت صمت طی این مدت نتوانست تحول مثبتی در وضعیت از جمله بازارها، به خصوص خودرو ایجاد کند و در نتیجه با این انتصاب ضرب نقدهای احتمالی صدا و سیما گرفته میشود، هرچند که اشاره شد طی این مدت ضرب خاصی از سوی صدا و سیما نسبت به دولت مشاهده نشده است؛ و نکته دوم و البته خوشبینانه استفاده از تخصص قالیباف است که امیدواریم دومی درستتر باشد.البته امید قالیباف همواره به تمجید از سید ابراهیم رئیسی پرداخته، پیش از این هم صراحتا اعلام کرده بود که در انتخابات ریاست جمهوری به او رای داده است؛ بنابراین همسو بودن سیاسی او نیز مزید بر علت است. چنانکه علیرغم وعدههای نخست مبنی بر به کارگیری همه نیروها با هر گرایش فکری بیشتر انتصابات از همفکران سیاسی دولت صورت گرفته است.
بیوگرافی امید قالیباف سخنگوی جدید وزرات صمت
امید قالیباف مجری شناخته شده صدا و سیما از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان سخنگوی این وزارتخانه انتخاب و معرفی شد.سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت، امید قالیباف، مجری برنامههای خبری صدا و سیما را که عموما اجرای برنامههای چالشی خبری را بر عهده داشته است، به سمت مشاور وزیر در امور رسانه و سخنگوی وزات صنعت، معدن و تجارت منصوب کرد.
امید قالیباف که پیش از این برنامههایی نظیر گفت و گوی ویژه خبری ۲۲:۳۰ را در شبکه دو سیما و میز اقتصاد را در شبکه یک اجرا کرده است، روز گذشته حکم انتصاب خود در این سمت را در صفحه شخصیاش در اینستاگرام به اشتراک گذاشت و فورا عبارت «سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت» را به بایوی پروفایلش اضافه کرد.
در حکم فاطمی امین آمده است: «انتظار میرود با همگرایی همه بخشهای مرتبط در وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر سازمانهای حاکمیتی در خدمت به مردم و کسب و کارها کوشا باشید.»
امید قالیباف متولد آبان ماه ۱۳۴۸ در آبادان است که به عنوان گوینده خبر و کارشناس اقتصادی شناخته میشود. او مدرک دکترای اقتصاد دارد و در سال ۱۳۹۳ با شعله رزم جو، گوینده خبر صدا و سیما اامید قالیباف که کار در حوزه خبر را از سال ۱۳۷۷ آغاز کرد، پیش از این در مصاحبهای درباره نحوه شروع فعالیتش در دنیای خبر اینطور گفته بود: «سال ۷۵ همکاریام با پژوهش معاونت سیاسی صدا و سیما شروع شد. سال ۷۶ یک آگهی در روزنامه چاپ شد که واحد مرکزی خبر، خبرنگار استخدام میکند. ما طبقه سوم بودیم و واحد مرکزی خبر طبقه چهار، من و همکارم آقای امامی گفتیم شرکت کنیم. بدون اینکه دوستان متوجه شوند که ما همکارشان هستیم، فرمها را پر کردیم و در آزمون شرکت کردیم. مصاحبه تصویری را هم رفتیم و همه مراحل طی شد تا اینکه رسید به مصاحبه. آنجا تازه مدیران واحد مرکزی خبر فهمیدند که ما همکار طبقه سومشان هستیم. ولی باز هم پارتی بازی نشد. خلاصه از آن فیلتر هم عبور کردیم و شدیم خبرنگار. سال ۷۷ پذیرفته شدم، بعد یک دوره آموزشی شش ماهه با خبرنگاران باسابقهتر دیدیم و سپس کارمان را شروع کردیم.»
او معتقد است در طول ۲۴ سال فعالیت در این حوزه، معنای خبر برایش تغییر کرده و از جذابیت و هیجانی که نزدیک به ۱۰ سال برایش ادامه داشت، به سمت تلاش برای یافتن راه حل برای مشکلات اقتصادی که حوزه تخصصیاش است تبدیل شده است. زدواج کرد که ثمره ازدواج این زوج خبری، فرزندی به نام شایان است.