بهگفته پدیدار، آمار سرعت رشد مصرف برق حالتی شبیه به افسارگسیختگی پیدا کرده و در روزهای اخیر، شاهد ثبت پیک مصرف برق به مقادیری هستیم که حتی در زمانهای مشابه سالهای گذشته، بیسابقه بوده است؛ تا جایی که اولینبار در کشورمان در اردیبهشتماه امسال، شاهد رسیدن به رکورد مصرف برق به مرز ۵۵هزار مگاوات بودیم.
پدیدار اضافه کرد: پیک مصرف برق در اوایل خرداد سال گذشته، رقمی نزدیک به ۴۵هزار مگاوات بوده؛ یعنی ۹ تا ۱۰هزار مگاوات امسال رشد مصرف ثبت شده است و این روند ادامه دارد. این رشد عجیب مصرف وقتی به وجود آمده است که در همان مقطع یعنی در اوایل خردادماه، نیازمند مدیریت صحیح و سریع اجرایی بودیم که متاسفانه این امر محقق نشد. صنعت برق ایران بهعنوان یک صنعت زیرساختی با چالشهای متعددی روبهرو بوده که برخی از آنها بهصورت مزمن باقی مانده و استمرار آنها موجب شده تا دسترسی به برق هم در همه سطوح بخصوص برای صنایع دشوار باشد.
او تاکید کرد: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد بسیاری از موسسات و سازمانهای دولتی و خصولتی، جزو مصرفکنندگان بزرگ پرمصرف هستند که الگوی مصرف انرژی را به هیچ عنوان رعایت نکرده و همین الگو یک ضربه بزرگ به صنایع خواهد زد و در آینده اقتصاد کشور با موانع زیادی روبرو میشود.
پدیدار درباره این مشکلات به سایت اتاق ایران گفت: افزایش قیمت تمامشده، افت بازدهی و افزایش هدررفت محصول و رشد ضایعات، کاهش کیفیت و طولانیتر شدن زمان تحویل همگی مواردی هستند که با قطع برق برای واحد تولیدی ایجاد میشوند. از همه مهمتر، مصرفکننده نهایی است که هزینه این رخدادها را با افزایش قیمت پرداخت خواهد کرد. به عنوان مثال، کارخانه مجبور است دستمزد پرداخت کند؛ اما به دلیل نداشتن برق تعطیل شده و تولید ندارد.
عضو کمیسیون انرژی اتاق ایران معتقد است: برای عبور از نگرانی در صنعت برق، باید برنامهریزی مدونی انجام شود. باید بخش خصوصی در این مسیر پیشگام باشد و بتواند با برنامه زمانبندی، پیشبینیهای موردنیاز خود را در شرایطی که این قبیل ریسکهای عدمانسجام عرضه محقق شده، وضعیت خود را در ثبات نسبی حفظ کند؛ آینده صنعت برق در گرو همکاری دولت با بخش خصوصی است وگرنه مشکلات صنعت برق ادامهدار خواهد بود.