وی ادامه داد:بر اساس این برنامه توسعه نیروگاهی ۶ هزار مگاواتی چه با راه اندازی نیروگاه جدید و چه استفاده از ظرفیت نیروگاههای موجود برای ارتقای توان استفاده کردیم و همچنین از اقدامات خوب دیگر امسال تعمیرات نیروگاههای کشور بود که تا قبل از پایان اردیبهشتماه تعمیرات اساسی، نیمه اساسی و دورهای نیروگاهها پایان یافت تا با ظرفیت و آمادگی بیشتری در خدمت مردم باشیم.
وی افزود: از طرفی اقداماتی روی آمادگی شبکه برق صورت گرفت و در زمینه مصرف نیز بخشهای صنعت، کشاورزی و سایر بخشهایی که امکان مدیریت مصرف وجود داشت برنامههای خوبی انجام شد مثلا در بخش خانگی همان برنامه تشویق و جریمه مشترکان کم مصرف، پرمصرف و همچنین تغییر ساعت کاری ادارت بسیار تاثیر گذار بودند.
رجبی مشهدی گفت: این هفته با گرمای سراسری در کشور شاهد افزایش مصرف برق هستیم به طوری که روز گذشته مصرف برق به بیش از ۶۶ هزار و ۲۰۰ مگاوات رسید. در پی این افزایش مصرف، پیامک اخطار برای مشترکان خیلی پرمصرف که دو برابر الگوی تعیین شده مصرف برق دارند ارسال شد.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه اطلاعرسانیها به منظور کاهش و مدیریت مصرف برق در این هفته و هفته آتی انجام خواهد شد، افزود: در این روزهای گرم نیازمند همکاری مردم به ویژه در ساعات اوج مصرف (۱۲ تا ۱۸) حداقل از وسایل برقی پر مصرف به طور همزمان استفاده نکنند و دمای کولرهای گازی را روی ۲۵ درجه و بالاتر تنظیم کنند، هستیم که با انجام این دو کار ساده کمک بزرگی به صنعت برق خواهند کرد.
رجبی مشهدی در تشریح تاثیرگذاری طرح تشویق مشترکان کم مصرف و جریمه پرمصرفها بر پایداری شبکه برق کشور اظهار کرد: تاثیر اجرای این طرح در خردادماه غافلگیر کننده بود. به طوری که بررسیها نشان میدهد که تقریبا حدود یک چهارم مشترکان خانگی از پاداش مدیریت مصرف برخوردار شدند و تعداد مشترکان کم مصرف نیز کاهش یافت.
وی ادامه داد: مشترکان پرمصرف بدانند اگر مصرف خود را کاهش ندهند و به پر مصرفی در برق ادامه دهند، به طور قطع با قبضهای سنگین روبرو خواهند شد و حتی ممکن است در دورههای بعد مجبور به محدود کردن برق رسانی به این دسته از مشترکان شویم.رجبی مشهدی ابراز امیدواری کرد که اگر هموطنان به همکاری خوبی که امسال با صنعت برق داشتند ادامه دهند، به طور قطع میتوانیم تابستان را با حداقل محدودیت یا بدون محدودیت به خصوص در مناطق گرمسیر که بیبرقی برای آنها سختتر است، پشت سر بگذاریم.
سخنگوی صنعت برق در خصوص زمان رفع محدودیتهای برقرسانی به بخش صنعت و کشاورزی گفت: امسال گشایشهایی را در بخش صنعت به خصوص صنعت فولاد، سیمان و سایر بخشها انجام دادیم که هم به برنامه تولید آنها خللی وارد نشود و هم امکان تامین برق همه مشترکان را داشته باشیم.وی افزود: امسال در مقایسه با سال گذشته که شهرکهای صنعتی دو روز در هفته محدودیت و در باقی روزهای هفته نیز محدودیت بدون برنامه قبلی داشتند وضعیت بسیار متفاوت است. امسال فقط یک روز یا حدود ۱۲ ساعت در هفته محدودیت برقرسانی دارند. در بخش صنایع بزرگ نیز طبق برنامه به گونهای عمل کردهایم که به تولید آنها خللی وارد نشود و در بخش تنظیم بازار مشکلی پیش نیاید، که تا این لحظه پیش نیامده و امیدواریم در روزهای آتی نیز با اجرای این برنامه پیش نیاید.
رجبی مشهدی ادامه داد: رفع محدودیت برقرسانی به بخش صنعت و کشاورزی کماکان با همکاری خوب مردم میتواند در ماههای مرداد و شهریور کاهش یابد، لذا از مردم میخواهیم کاهش و مدیریت مصرف در ساعات اوج مصرف شب و روز را فراموش نکنند تا تابستان را با برق پایدار برای همه مشترکان کشور پشت سر بگذاریم.
احتمال افزایش مصرف برق با ادامه روند کنونی
سخنگوی صنعت برق گفت: از ساعات اولیه بامداد امروز تاکنون با افزایش هزار مگاواتی مصرف برق نسبت به روز گذشته مواجه شدیم.رجبی مشهدی همچنین در گفتگو با شبکه خبر، از افزایش مصرف برق در مقایسه با روزهای گذشته خبر داد و گفت: روزهای بسیار گرمی را پشت سر میگذاریم که این افزایش دما منجر به افزایش مصرف نیز شده است. دیروز مصرف برق نسبت به روز قبل از آن ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۶۶ هزار مگاوات رسید و امروز نیز نسبت به روز قبل حدود ۱۰ درصد افزایش مصرف داشتهایم.
سخنگوی صنعت برق افزود: کماکان این افزایش مصرف نسبت به روز قبل ادامه دارد و در حال حاضر حدود ۱۳۰۰ مگاوات مصرف برق نسبت به روز گذشته بیشتر است.رجبی مشهدی اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۶۶ هزار مگاوات مصرف برق کشور است و پیشبینی میکنیم در صورت ادامه این روند افزایشی مصرف به بیش از ۶۷ هزار مگاوات برسد که میتوان گفت در این صورت رکورد سال گذشته و امسال را پشت سر خواهیم گذاشت.
وی در پایان از هموطنان خواست تا در ساعات اوج مصرف (۱۲ تا ۱۸) با استفاده نکردن از وسایل برقی پرمصرف و تنظیم دمای کولرهای گازی رو ۲۵ درجه و بالاتر همکاری لازم را با صنعت برق داشته باشند تا بتوانیم نسبت به کاهش هزار مگاوات افزایش مصرف که باعث فشار مضاعف بر شبکه برق کشور و نیروگاهها شده اقدام نماییم و برق پایدار را برای همگان تامین کنیم.