مجتبی ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بدون داشتن مهارت، دانش و تجربه تخصصی در یک موضوع ورود پیدا کردن، آسیبهای جدی به دنبال دارد؛ به نوعی که گاهی نمیتوان این آسیبها را جبران کرد.
وی با بیان اینکه موضوع بورس نیز از این امر مستثنی نیست، افزود: وقتی فرد بدون داشتن مهارت، تخصص و تجربه لازم و حتی بهره گرفتن از مشورت افراد ذی صلاح به موضوع سرمایهگذاری در بورس ورود پیدا میکند، مانند این است که شنا کردن بلد نبوده و تاکنون حتی یک بار نیز این تجربه را نداشته باشید و یک باره خود را در دامان یک اقیانوس بیندازید و تنها به این امید باشید که احتمالا یک بادی بوزد و شما را به سمت ساحل هدایت کند.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با تشریح اوضاع فعلی بورس ایران، تصریح کرد: شاخص بورس اکنون نزدیک به یک میلیون واحد رسیده است که این مقطع یک مقاومت سنگین و فوق روانی محسوب میشود و نشاندهنده توسعه فعالیت و ارزش مبادلات شرکتهای بورسی است.
ابراهیمی با بیان اینکه معاملات و اقبال سهامداران به حدی بوده که این شاخص به این مرز نزدیک شده است، اظهار کرد: تحرکات فعلی بورس از اویل سال ۹۸ به صورت جدی آغاز شد.
وی افزود: در سال ۹۸ زمزمههای رونق بورس آغاز شد و اکنون که کمتر از دو ماه از سال ۹۹ گذشته، امری که مشاهده میشود این است که هر فردی با هر سنی و با هر سطح تحصیلات و دانشی دنبال این است که کد معاملاتی بورس گرفته و خرید و فروش سهام انجام دهد.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: عوامل متعددی در ایجاد این شرایط دخیل بود که در راس این عوامل میتوان به نامگذاری سال ۹۹ به نام جهش تولید اشاره کرد چراکه یکی از مکانهایی منجر به رونق جهش تولید میشود، بورس و شرکتهای بورسی است.
ابراهیمی با بیان اینکه شرکتهای بورسی در نوک پیکان اقتصادی جامعه هستند، افزود: در بورس شرکتهایی فعالیت دارند که از یک سطح تمکن مالی، قدرت تولیدی و قدرت فروش قرار دارند و افرادی که در این شرکتها فعالیت دارند در راستای بهرهمندی اقتصادی جامعه قدم برمیدارند.
وی اظهار کرد: عامل دوم کاهش تنشهای در سطح بینالمللی بود، این تنشها، غارت و یاغیگریها که اثراتش به ایران نیز میرسید به واسطه شیوع ویروس کرونا در سطح جهان کاهش پیدا کرد و به تبع آن ایران نیز از این آرامش سهمی داشت.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه شاخص بورس با کاهش تنشها افزایش یافته و رونق اقتصادی را به همراه دارد، ادامه داد: عامل دیگر کاهش نرخ سود سپردههای بانکی است چراکه مردم بخشی از نقدینگی خود را که در بانکها داشتند، به این علت از بانکها خارج و به دنبال محل دیگری برای سرمایهگذاری بودند.
ابراهیمی افزود: در حوزه طلا و مسکن نیز رکود وجود داشت و دلار نیز ثبات نسبی داشت، اما رشد هر روزه سهم شرکتهای بورسی باعث رغبت به سرمایهگذاری در این حوزه شد.
وی خاطرنشان کرد: رییس کل بانک مرکزی نیز اعلام کرد سهم تامین مالی دولت از بورس تاکنون ۱۵ درصد بوده و ما به دنبال این هستیم که این سهم به ۵۰ درصد برسد و این امر عامل بسیار مثبتی در رونق بورس بود.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: ورود حجم مهمی از نقدینگی و افزایش خریداران و سهامداران جدید با نگرش خرید سهام برای جانماندن از بازدهی بورس، از جمله دلایل بسیار قوی دیگر رشد شاخص بازار بورس بود.
ابراهیمی تصریح کرد: تمام مسئولان اقتصادی کشور نیز به صورت تئوری و عملی تمام قد از این امر حمایت خود را اعلام کردند و این باعث شد اعتماد مردم به بازار بورس بیشتر شود.
وی با بیان اینکه بورس محلی است که بالاترین شفافیت اطلاعات مالی را در آن داریم و هیج بازاری به این شفافیت وجود ندارد، افزود: این بازار قابلیت نقدشوندگی بالایی دارد که در سایر زمینههای سرمایهگذاری وجود ندارد و در بورس هر زمانی که فرد تمایل داشته باشد، میتواند سهم خود را به فروش برساند.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: نوساناتی که در رشد شاخص اتفاق میافتد الگوی نامنظمی است که در دل آن نظمی نهفته است و هر رشدی یک اصلاحی را در پی دارد.
ابراهیمی یادآور شد: اکنون بخش اعظمی از تحرکات فعلی بورس ایران تحت الشعاع رفتارهای غیرحرفهای افرادی که بدون محاسبات خاصی وارد آن میشوند، قرار گرفته و این افراد نباید انتظار داشته باشند که هر روزه از رشد مثبت سهام بورس برخوردار شوند.
وی بیان کرد: ممکن است این افراد در یک مقطعی دچار فرآیند برگشت قیمت شوند و بخواهند سهام خود را خارج کنند که این امر شاید امکانپذیر نباشد.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: توصیه میکنیم این افراد با افراد واجد صلاحیت که دانش لازم را دارند مشورت کرده و علاوه بر آن تا میتوانند بر روی دانش، آگاهی و آموزش خود کار کنند و با آگاهی، اطلاعات کامل و آموزشهای لازم وارد بورس شوند.
ابراهیمی با بیان اینکه برای ورود به بورس نباید حرکات شتابزده و هیجانی به خرج داد، خاطرنشان کرد: افراد باید پسانداز و سرمایه مازاد خود را وارد بورس کنند که روال زندگیشان را تحت تاثیر قرار ندهد، در غیر این صورت ضرر سنگینی را متحمل خواهند شد.
انتهای پیام