stat counter
تاریخ : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳ Friday, 27 December , 2024
  • کد خبر : 204447
  • 21 آذر 1399 - 10:27
3

استاد کیاست پور معتقد بود ترویج علم باعث از بین رفتن شبه علم می‌شود

استاد کیاست پور معتقد بود ترویج علم باعث از بین رفتن شبه علم می‌شود

ایسنا/اصفهان یک مدرس فیزیک و نجوم و دانشجوی دکتر کیاست پور در بزرگداشت این استاد، گفت: پروفسور کیاست پور معتقد بود که ترویج علم باعث از بین بردن خرافات و شبه علم و رشد معنویت، نشاط و امید در جامعه می شود.

قلم | qalamna.ir :

مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان به مناسبت سالگرد درگذشت پروفسور احمد کیاست پور- استاد نجوم و اخترفیزیک و مروج علم ستاره شناسی و هفته پژوهش و ترویج علم شامگاه گذشته (پنج شنبه-۲۰ آذماه) میزبان برگزاری وبینار آموزشی با موضوعات مختلف در زمینه ترویج علم نجوم شد.

پروفسور احمد کیاست پور پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۸۶ سالگی در ۱۶ آذرماه سال ۱۳۹۸ درگذشت و از خود یادگارهای بسیاری در زمینه ترویج علم نجوم و تربیت اساتید این حوزه بر جای گذاشته است. دکتر احمد کیاست پور هفتم خرداد ۱۳۱۲ در اصفهان متولد شد و تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در اصفهان گذراند و در شهریور ۱۳۳۴ در کنکور دانشگاه تهران در رشته فیزیک پذیرفته شد و زیر نظر استادانی چون دکتر کمال الدین جناب، دکتر محمود حسابی و دیگران دوره سه ساله  کارشناسی را گذراند.

چند ماه قبل از فراغت از تحصیل از گروه نجوم و رصدخانه دانشگاه جرج تاون و در واشنگتن دی سی بورس تحصیلی همراه با کمک هزینه تحصیلی دریافت کرد و در آن دانشگاه مشغول تحصیل و تحقیق شد. وی در آزمون سرنوشت ساز جامع از موفقیت بالایی برخوردار شد و به همین خاطر مستقیما کاندیدای درجه دکتری شد. پایان نامه خود را در مورد خطهای بینابی ضعیف در طیف خوردشید انجام داد و سپس در دانشگاه جرج تاون به عنوان وابسته تحقیقاتی و مربی، مشغول تحقیقات فوق دکتری و تدریس شد.

در دانشگاه کاتستوون، از مجموعه دانشگاههای ایالتی پنسلوانیا که در صدد راه اندازی مرکز تحقیقات ستاره شناسی و ایجاد رصد خانه و پلانتاریم بود استخدام شد ورصدخانه و پلانتاریم دانشگاه را تاسیس و دوره کارشناسی نجوم را راه اندازی کرد.

دکتر کیاست پور در پایان سال تحصیلی ۵۳-۱۳۵۲ به میهن بازگشت و با پایه یک استادی به استخدام دانشگاه اصفهان درآمد. هدف وی در تمام دوران تحصیل و تدریس و تحقیق در خارج از کشور، ترویج علم نجوم و کسب تجربه در نجوم مشاهده ای بوده است تا در ایران بتواند در گسترش این زمینه سهمی داشته باشد. اخترفیزیک، اسپکتروسکوپی و اپتیک از جمله مهمترین موضوعات تحقیقی وی بود.

مهدی اسحاقی- دانش آموخته دکتری فیزیک و مدرس فیزیک و نجوم در بزگداشت مقام این استاد اخترشناسی و فیزیک که همواره به ترویج علم نجوم مشغول بود، با مروری بر فعالیت های نجومی استاد کیاست پور، اظهار کرد: اولین نمایشگاه نجوم در اصفهان در دهه ۷۰ هجری شمسی به همت استاد کیاست پور راه اندازی شد. در زمانی که کمبود وجود یک مرکز مستقل از دانشگاه و مدرسه به عنوان مکانی برای آموزش دانشجویان و دانش آموزان احساس می شد، دکتر کیاست پور پیشتاز راه اندازی این مرکز شد و با همکاری در تاسیس مرکز نجوم ادیب زمینه برای فعالیت علاقه مندان به نجوم در شهر اصفهان فراهم شد.

وی افزود: دکتر کیاست پور در این دوران نقش مهمی داشت و با همکاری او در سال ۷۴ اولین جرقه های تاسیس مرکز ترویج علم در اصفهان شکل گرفت و وی با وجود مشغله های بسیار دانشگاهی همواره پاسخگوی دانشجویان و دانش آموزان علاقه مند به نجوم بود.

این دانش آموخته دکترای فیزیک از خاطرات خود و دوران دانشجویی سخن گفت و اظهار کرد: در دوران دکتری دانشجوی استاد بودم. دکتر کیاست پور در تمام دوران زندگی خود، ترویج علم نجوم و تربیت اساتیدی خبره در این حوزه را مدنظر داشت و برای آن تلاش بسیار کرد.

اسحاقی با بیان اینکه دکتر کیاست پور معتقد بود که اگر استاد خبره در این زمینه تربیت نشود، ترویج علم نجوم نیز با نقصان مواجه خواهد بود، تصریح کرد: به عقیده استاد کیاست پور، پژوهش صحیح در گرو تربیت صحیح دانشجویان انجام می شود و وی از هر گونه تلاشی در این زمینه دریغ نکرد.

این پژوهشگر پسادکتری کیهان شناسی دانشگاه شیراز مهمترین فعالت های ترویجی استاد کیاست پور را هم بنیانگذاری مرکز نجوم ادیب در سال ۷۴ و تاسیس رصد خانه آن عنوان کرد و گفت: همچنین رصد خانه دانشگاه اصفهان و طراحی و ساخت چند ساعت آفتابی در اصفهان از مهمترین یادگارهای دکتر کیاست پور است.

اسحاقی با بیان اینکه استاد کیاست پور با علاقه بسیار باعث ایجاد انگیزه در دانشجویان می شد، اظهار کرد: استاد حتی با وجود بیماری در همایش ها و برنامه ها حضور می یافت و بیش از ده نمایشگاه توسط مرکز نجوم و حمایت های وی برگزار شد. در کنفرانس ها و همایش های مرکز نجوم ادیب حضور استاد باعث غنا و افزایش بار علمی بود.

وی افزود: استاد در زمینه رسانه نیز فعالیت داشت و سال ۷۰ مشاور مجله نجوم شد و علاوه بر این در مجلات دانشجویی نیز همکاری می کرد. تفکرات استاد در چند بخش کشف و پرورش استعداد های جوانان و ایجاد پلی میان مدرسه و دانشگاه برای کمک به انتخاب بهتر دانش آموزان، ترویج علم به منظور از بین بردن خرافات و شبه علم و رشد معنویت و نشاط و امید در جامعه با تروج علم بود.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.