ظریف یکشنبه در مصاحبه ای با کیودو ژاپن گفت: ما انتظار داریم توکیو همچون یک دوست عمل کند؛ خصوصاً در رابطه با حقوق بین الملل.
وی افزود: از آنجایی که آمریکا حقوق بین الملل را نقض کرده، بهترین نقشی که ژاپن می تواند ایفا کند این است که به آمریکایی ها نشان دهد که تصمیم های غیرقانونی آنها را اجرا نمی کند.
به نوشته کیودو، ظریف مشخصاً خواستار آزادسازی دارایی های ایران شد که به دلیل تحریم های آمریکا در بانک های ژاپن بلوکه شده اند.
بر اساس این گزارش، به گفته ظریف دارایی های بلوکه شده ایران در ژاپن و کره جنوبی مجموعاً حدود ۱۰ میلیارد دلار است که میزان آن در ژاپن کمتر از ۳ میلیارد دلار میشود.
وی درباره نقش اتحادیه اروپا، بر مسؤولیت “جوسپ بورل” مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای مرحله بندی کردن بازگشت واشنگتن به تبعیت از برجام، تأکید کرد.
اما وزیر امور خارجه ایران، مذاکره مستقیم با دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تا زمان محقق شدن این هدف را رد کرد.
ظریف افزود: آقای بورل می تواند جدول زمانی را در مشورت با ایران و آمریکا مشخص کند. روشن است که آمریکا باید گام نخست را بردارد.
وزیر خارجه ایران تاکید کرد: وقتی واشنگتن نخستین گام ها را بردارد، نتیجه را خواهیم دید. ما بلافاصله گام های نخست خودمان را برمیداریم. این برعهده بورل است که این گام ها را هماهنگ کند.
ظریف در ادامه صحبت های خود گفت که نمی توان درباره توافق هسته ای برجام دوباره مذاکره کرد.
وی هشدار داد که پنجره فرصت برای حل بن بست بزودی بسته می شود؛ زیرا ایران ۲۱ فوریه را به عنوان پایان بازرسی های هسته ای فراتر از تعهداتش در پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی تعیین کرده است.
رئیس دستگاهی دیپلماسی خارجی ایران گفت: یک قانونی تصویب شده و این قانون باید اجرا شود.
ظریف افزود که با بسته شدن این پنجره، ایران اورانیوم بیشتری را غنی سازی کرده و توسعه هسته ای را بیشتر به پیش خواهد برد.
به نوشته کیودو، پس از خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، ایران تعهداتش را کاهش داده که در نتیجه آن خلوص سوخت هسته ای خود را به ۲۰ درصد افزایش داده و نسلی جدید و سریعتر از سانتریفیوژها را نصب کرده است.
بر اساس این گزارش، ظریف این مساله را نتیجه طبیعی سیاست ناکام «فشار حداکثری» ترامپ در قبال ایران عنوان کرد و افزود: اگر بایدن بخواهد این میراث را ادامه دهد قادر نخواهد بود معجزه کند.
ظریف بر تمایل خود برای دیدار با مقام های ارشد دولت ژاپن تاکید کرد و گفت: آنها می توانند هر چیزی را که خواستند با من مطرح کنند و من بر اساس سیاست ایران و بر اساس دوستی دیرینه ایران و ژاپن به آنها پاسخ خواهم داد.